EarthHour2011 : Apa Tindakan Anda?

5:24 PM


tidak lama lagi semua penduduk dunia
yang prihatin tentang isu pemanasan global
akan menyertai Earth Hour yang akan berlangsung
26 Mac ini jam 8.30-9.30 malam.
tapi apa pulak tindakan korang??

a. yeah! saya akan turut sama
join Earth Hour 2011 dengan sign in kat  
EarthHour 2011.com
klik je pastu daftar.

b. pergi tengok KLCC, kl tower,
sunway piramid off lampu
pukul 8.30 malam tapi
on semua lampu kat rumah
(nanti balik gelap lak rumah..takut..)
c. tak amik kisah
(yang bayar bil elektrik aku, bukan orang lain)
d. Earth Hour? Jam Dunia??
pe benda tu???

sejarah EarthHour

2007
Earth Hour bermula pada
 tahun 2007 di Sydney, Australia ketika 2.2 juta orang &
  lebih dari 2000 perniagaan menutup lampu selama satu jam
  untuk membantu mengatasi  perubahan iklim.

2009
Pada bulan Mac 2009, beratus juta orang mengambil bahagian
Earth Hour ketiga.
Lebih dari 4000 bandar di 88 negara secara rasmi "off" semua lampu
sebagai sokongan & Earth Hour 2009 merupakan
kempen terbesar di dunia menyeamatkan bumi


2010
Pada Sabtu 27 Mac, kempen Earth Hour menjadi lebih besar.
 dengan 128 negara bergabung. Semua bangunan utama dari Asia Pasifik
ke Eropah & Amerika telah mematikan lampu.

2011
kini tiba giliran anda untuk sama2 menjadi hero
untuk menyelamatkan bumi ini.
daftar diri, keluarga atau syarikat anda
klik je pastu daftar.


tak susah sangat kempen ni.
1. daftarkan diri korang dulu kat EarthHour2011.com
sebagai tanda sokongan. 
2. tutup lampu, tv, kipas, laptop, air-con
& semua lah alat2 elektrik
( dah jimat kat situ )
3. ini lah masa untuk korang sama2
membantu menyelamatkan bumi
dari lebih panas.
4. kalu tak bermula dengan diri sendiri,
siapa lagi nak selamatkan bumi?


BBL ~ dah 2 kali join EarthHour


You Might Also Like

0 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL