Buat Sendiri Kod QR

10:04 AM

Sebelum ini BBL buat entri pengenalan mengenai kod QR.
- rujuk disini -. Jadi mungkin korang nak jugak ada kod QR tersendiri kan?
BBL akan ajar langkah-langkah untuk mencipta kod QR 
untuk diri korang sendiri, Fanfage blog, persatuan, hobi & lain-lain.

Sebenarnya ada banyak laman web untuk korang
mencipta kod QR korang sendiri TANPA BAYARAN.
Antaranya KaywaSnapmazeqrstuffzxing  & banyak lagi.

Langkah-langkah :


# korang tekan pada gambar untuk besarkan








dan hasilnya...

jeng..jeng...



ini kod QR untuk Fanpage BBL.



BBL ~ print Kod QR kat atas pastu sebarkan...
[>_<]





seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat.....

You Might Also Like

2 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. SyedGraphiX : Kod QR ni adalah generasi ke 2 koad bar yg biasa kita tengok dlm pasr raya.

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

LIKE Fan Page BBL