Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Saturday, February 28, 2015

Bersama Kita Sokong Earth Hour 2015

Assalamualaikum & hello there,

BBL setiap tahun join program WWF World iaitu Earth Hour dalam mengurangkan pencemaran cahaya & mengurangkan pembebaskan haba yang menyumbang ke arah rumah hijau. Well jika tahun lepas BBL hanya sambut di depan rumah saja harap-harap tahun ni boleh terpacak depan KLCC. Hahaha.. mengada

Apa itu Earth Hour?


Sila tonton video ini. 



Simple kan? Pada 26 Mac 2015 ini jangan lupa tutup semua peralatan elektrik dalam rumah korang selama 1 jam bermula 8.30 - 9.30 malam. Nak lebih meriah, jom kita sama-sama sertai acara Earth Hour di Symphony Lake, KLCC pada 26 Mac ini. Boleh tengok lampu KLCC di tutup selama 1 jam. Sama jugak di Sunway Piramid, siap dengan konsert lagi. Tapi sebelum tu jangan lupa untuk mengikrar akan menyokong Earth Hour 2015 di link ini. 


Jika korang jauh dari KL, tutup je lampu di rumah & lepak depan rumah bersama ahli keluarga. Inilah masa untuk tengok bulan & bintang secara berjemaah. Ha, kalu duk korang duk Penang pulak, jangan lupa sertai Earth Hour 2015 Night Walk di sekitar Lebuh Lintang. Boleh rujuk di sini - Earth Hour Penang Night Walk 28 March 2015 Penang Edition

Sokonglah Earth Hour ini dengan mendaftarkan nama korang sebahagian berjuta penduduk bumi yang bersama menyertai Program Earth Hour ini.

Submit nama & email di link - http://www.earthhour.org




Use #YOURPOWER to change bill elektrik dari melambung-lambung


BBL ~ what is #YOURPOWER?
◦°˚\(❛‿❛)/˚°◦

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Friday, February 27, 2015

Tips Untuk Interview Kerja

Assalamualaikum & hello there,

BBL dah habis study (yeay) tapi belum dapat kerja tetap. Sekarang ni pun kerja part-time sambil survey kerja kosong dengan kerajaan & swasta. Alhamdulilah minggu lepas dapat panggilan interview kerja dengan SPA pada 9 Mac 2015 ini. Jadi.. sangat penting untuk BBL kongsi apa tips terbaik mungkin menjadi point untuk interviewer PILIH KORANG sebagai pekerja. Hope dapat membantu ya.

  1. Baca job description & profile company seperti visi misi dengan baik supaya korang tahu apa tugasan & skop kerja jika diambil bekerja. Selain majikan tahu korang bersunguh-sunguh nak kerja tersebut. Profile company sangat penting sebab majikan akan ambil pekerja yang boleh merealisasikan visi & misi dorang. Contohnya : jika kerani pejabat - korang kena tahu apa kerja biasanya di buat oleh kerani pejabat. Boleh rujuk jobstreet.com ya
  2. Jangan lupa simpan nama & contact no orang bertanggungjawab menjemput anda ke sesi interview. In case korang nak apa-apa maklumat tambahan, boleh rujuk orang tersebut.
  3. Prepare dengan baik untuk sesi interview seperti cari maklumat tentang company, skop tugasan & industri terlibat.
  4. Tolong punctual masa interview. Sebolehnya datang awal 15 minit dari waktu interview. Jangan lupa bawa resume, transkip, sijil, & salinan dokumen berkaitan.
  5. PENTING. Jika korang tidak dapat menghadiri sesi interview tu atas sebab apa pun, wajib hubungi mereka (employer) sekurangnya sehari sebelum tarikh interview untuk supaya mereka tahu. 
  • Ini penting untuk mengelakkan korang di band oleh majikan atas sebab tidak hadir atau datang lambat. Kesannya mungkin nama korang disenarai hitam untuk pemilihan pada masa hadapan. 
  • Jika korang menghantar email / memaklumkan tidak dapat hadir, at least majikan tahu & nama korang tidak akan disenarai hitam. Paling berutung mungkin majikan akan memanggil balik korang untuk sesi interview seterusnya

     6. Hantar email TERIMA KASIH kepada majikan selepas sesi interview
     7. Follow up dengan mereka untuk keputusan interview selepas 2 atau 3 hari                        kemudian. Ini menunjukkan minat korang nak dapatkan kerja tersebut & peluang               untuk berjaya terpilih sebagai pekerja baru sangat cerah!. 
    
Please take note tips di atas agar majikan tidak mengambil keputusan black list nama korang jika ada sesi pemilihan pekerja baru untuk apa jua jawatan. Semoga dengan tips diatas korang terpilih menjadi pekerja baru sesebuah syarikat. Selamat berjaya & smile!

Untuk maklumat lebih lanjut sila layari http://www.jobstreet.com.my/career-resources

Mesej ini dibawa khas oleh Jobstreet Malaysia


BBL ~ siang malam kena kerja
(ɔ˘з˘)ɔ

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Pengumuman : URL baru blog Ayue Idris

Assalamualaikum & hello there,


Itu adalah link blog Ayue Idris terbaru. Jadi korang yang selalu jenguk entri dalam blog mii-and-him.blogspot.com memang akan terkejut bila keluar homepage macam di bawah. Mana pergi layout page Ayue cantik tu...

Nothing..nothing..


Sebabnya...

Someone dah ambil url mii-and-him.blogspot.com & claim dekat webmaster. Agak kejam bunyinya tapi nasib baik sempat tukar semua content entri ke url baru. Serius sangat pelik bertambah hairan motif utama si pencuri identiti nak url mii-and-him. Kalu nak ikutkan, Ayue baru setahun jadi blogger & so far content blog dia banyak pasal event la. Dia pun baru nak build up dunia blogger ni. Pelik kan.. 



For those korang yang nak tahu kisah penuh boleh ke link URL Ayue Idris terbaru ini & sama-sama kita beri sokongan untuk Ayue yang baru je kehilangan link blog lamanya. Weh sedih nak menagis bila blog kena curi. Korang yang ada letak Ayue sebagai bloglist blog, mohon tukar link baru ini ya. Sekurangnya visitor tahu link blog Ayeu terbaru ini.



BBL ~ Bimbang jugak kes macam ni
 [ T.T ]

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Wednesday, February 25, 2015

#THENEXTGALAXY - Samsung Galaxy S6 & S Edge

Assalamualaikum & hello there,

1 Mac 2015 ini Samsung akan melancarkan Samsung Galaxy S6 di Centre de Convencions International de Barcelona. Paling menarik, 2 variasi telefon akan di lancarkan serentak iaitu Samsung Galaxy S6 & Samsung S6 Edge berdasarkan rumors gimik oleh Samsung. 


Merujuk Sammobile.com, spesifikasi Samsung S6 mungkin seperti berikut:

  • Size paparan 5.0 atau 5.2 inci QHD Super AMOLED 
  • Pemproses Exynos 7420 SoC dengan 64-bit octa-core CPU - 50% lebih laju dari S5
  • 3GB atau 4GB RAM
  •  Memory dalaman size 32GB ROM
  • 16-megapixel atau 20-megapixel kamera utama, 5-megapixel kamera hadapan
  • dikuasakan dengan TouchWiz terbaru daripada Samsung 
  • Android 5.0 Lollipop
  • Non-removable battery (macam beteri iPhone - build in)
  • Bateri 2550mAh tapi wireless charging & quick connect charging

Samsung S6 Edge akan mewarisi spesifikasi yang sama tetapi dengan skrin melengkung kedua belah sisinya seperti Samsung Note Egde. Itu kena tunggu offcial launch nanti


Dari segi harga, Samsung S Edge dijangka lebih mahal Namun Galaxy S Edge dijangka lebih mahal dari S6 memandangkan syarikat tersebut ingin mendapatkan kembali kos pembangunannya yang mahal. Telefon pintar Galaxy Note Edge yang dilancarkan sebelumnya merupakan telefon pintar termahal di pasaran dengan harga RM 2, 999, jadi dengan dua belah sisi skrin yang melengkung, korang boleh mengagak sendiri harga Galaxy S Edge.

Acara pelancaran Galaxy S6 ini akan berlansung pada 1 March ini dan dijangka Samsung akan menyediakan siaran langsung yang boleh dilihat melalui saluran YouTube. Oh ya, BBL akan turut menyertai live streaming bersama Samsung pada Ahad ini. So stay tune. 

BBL ~ #iamTHENEXTGALAXY
( -_・)σ - - - - - - - - ・

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Monday, February 23, 2015

Pertandingan Tarian Flashmob THRILLER Sempena THRILLEER LIVE in KL 19 Mac Ini

Assalamualaikum & hello there,

Bersempena konsert Thriller live in Kuala Lumpur pada 19 - 25 Mac 2015 ini pihak Milestone Malaysia telah mengadakan pertandingan flashmob THRILLER bertempat di Pavilion 8 Feb lalu. Boleh tahan performance team yang join. 



Ada 6 group yang bertanding iaitu Swagxy, Souleganz, Acts-Treme 10 , Treblestepz , Setara Riddles , Rock the Streetz (RTS) & Reflection. Video dorang boleh tonton melalui link ini - Thriller Live Flashmob Dance Competition (Category 2) 


Berita baik untuk korang yang belom lagi beli tiket Thriller Live – Malaysia 2015, sekarang ada promosi beli 4 percuma 1 & beli 5 percuma 1. Best kan?

Tiket boleh di beli secara online melalui http://www.ticketcharge.com.my/ 
atau
Taip ‘Thriller’ & SMS ke 012-5157922




Sekali lagi BBL nak beritahu jangan lupa saksikan konsert muzikalThriller Live – Malaysia 2015, dibawa khas dari West End London. Thriller Live – Malaysia 2015 akan menemui penonton bermula 10 – 25 March 2015, di Putra Indoor Stadium, Bukit Jalil.

Maklumat lanjut sila layari : Facebook

BBL ~ Untung kalu MJ masih hidup
(V_V)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 9 / 10 / 11 / 12


Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 12

 26  Febuari 2015

Tolong klik jugak ini - Tempat menarik hanya ada di Malaysia sahaja, percaya tak


upah12 by GENGtube ---------------------------------------------------------------------------------------------------


Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 11

 25  Febuari 2015

Tolong klik jugak ini - Eh, terasa jeles pulak dah



---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 10

 24 Febuari 2015




---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 9

 23 Febuari 2015





---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton drama Teman Lelaki Upahan Episode Penuh
DI SINI

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Wednesday, February 18, 2015

Wordless Wednesday #49 - Kena Tahu

Assalamualaikum & hello there,



Nak shopping di Zalora? Boleh guna kod diskaun ini waktu nak check out

CODE : ZBAPQW15

BBL ~ selamat bercuti sakan
⋋( 'Θ')⋌

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 5 / 6 / 7 / 8


Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 8

 19 Febuari 2015



---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 7

 18 Febuari 2015




---------------------------------------------------------------------------------------------------
Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 6

 17 Febuari 2015



---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 5

 16 Febuari 2015


---------------------------------------------------------------------------------------------------


Tonton drama Teman Lelaki Upahan Episode Penuh
DI SINI

Like Fan page Teman Lelaki Upahan untuk perkembangan terkini 
mengenai drama Teman Lelaki Upahan

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Sunday, February 15, 2015

Prosperity Hour Di Empire Shopping Gallery Subang

Assalamualaikum & hello there,


Bagi korang yang tinggal area Subang atau nak shopping di Empire Shopping Gallery Subang jangan lepaskan peluang lucky hour jam 1 tenghari & 8 malam untuk peluang menang cash voucher lebih RM100, 000. 


Semalam BBL ke Empire Shopping Gallery Subang, kebetulan waktu tu dah dekat pukul 1 tengahari. Beli je apa-apa di kedai dalam Empire Shopping Gallery dengan minimum RM20 korang dah layak untuk menang voucher sehingga RM 100,000 tau. BBL beli baju kat F.O.S je RM20.00, itu pun beli satu percuma satu. Lepas tu kena beratur di main court Empire Subang untuk lucky hour. 


Untung la dapat cash voucher RM10, dah macam angpau pulak. Boleh beli baju sehelai lagi. Habis kat situ, BBL dengan geng-geng blogger buat gathering di Kitchen Art Brasserie, Empire Hotel Subang. Seronok dapat jumpa blogger yang join Party of the Century bulan lepas - boleh rujuk entri ini. Sempat jugak snap-snap sikit menu di Kitchen Art Brasserie.


& ini apa BBL makan. Eh ada sate la, terasa macam mood raya pulak tengahari semalam.


Sempat lagi nak bergambar ni.


Lepas penat-penat shopping di Empire Gallery jangan lupa untuk bersantap atau high tea di Kitchen Art Brasserie. Nak murah boleh beli kopun di siniOh lupa nak wish selamat tahun baru cina kepada semua penganut Budha di Malaysia.

Maklumat lanjut sila tekan Facebook/ Empire Shopping Gallery 

BBL ~ penat travel semalam
o( ̄ρ ̄)/

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Monday, February 9, 2015

Tonton Online - Teman Lelaki Upahan Episode 1 / 2 / 3 / 4


Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 4

 12 Febuari 2015



---------------------------------------------------------------------------------------------------
Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 3

 11 Febuari 2015



---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 2

 10 Febuari 2015


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 1 

 9 Febuari 2015




---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton drama Teman Lelaki Upahan Episode Penuh
DI SINI

Like Fan page Teman Lelaki Upahan untuk perkembangan terkini 
mengenai drama Teman Lelaki Upahan

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tonton Online - Teman Lelaki Upahan Episode Penuh


Like Fan page Teman Lelaki Upahan untuk perkembangan terkini 
mengenai drama Teman Lelaki Upahan

- Drama Teman Lelaki Upahan Episode Penuh -

Episode 1 | Episode 2 | Episode 3 | Episode 4 |

Episode 5 | Episode 6 | Episode 7 | Episode 8 | 

Episode 9 | Episode 10 | Episode 11 | Episode 12 | 

Episode 13 | Episode 14 | Episode 15 | Episode 16 | 

Episode 17 | Episode 18 | Episode 19Episode 20 | 

Episode 21 | Episode 22 | Episode 23 | Episode 24 | 

Episode 25 | Episode 26 | Episode 27 | 

Episode 28 (episode akhir)

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Friday, February 6, 2015

Tonton Online Istikarah Cinta Episode Akhir 27 & 28


Istikarah Cinta Episode 27 & 28

6 Febuari 2015

Tolong klik sekali - Sangat menarik untuk kita baca kejap



_____________________________________________________

Istikarah Cinta Episode 28

6 Febuari 2015

Tolong klik sekali - Kaum wanita mesti suka dengan berita ni


_____________________________________________________

 Episode Penuh Di Sini

LIKE Fan Page Istikarah untuk update terkini mengenai 
drama Istikarah Cinta

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Wednesday, February 4, 2015

Wordless Wednesday #48 - Kena Tahu

Assalamualaikum & hello there,

Oh selamat hari Rabu.. maaf terlambat update entri



BBL ~ tengok je pun
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Monday, February 2, 2015

Tutorial Home-made Aiskrim Pasu


Assalamualaikum & hello there,

Dah lama tak update entri Buku Resepi BBL. Oh, memandangkan sekarang dah jadi viral aiskrim dalam pasu tu, jadi elok sangat BBL share tutorial aiskrim pasu ni. Resepi ni sangat mudah, murah & boleh makan secara berjemaah. Paling penting mesti sedap!


Bahan-bahan

  • Pasu bunga ( nak guna lesun batu pun boleh)
  • Aiskrim ( ikut korang nak flavour apa)
  • Kek Swiss Roll
  • Biskut Oreo
  • Jelly gummy
  • Biskut stick
  • Mashmello
Cara-caranya 
  1. Basuh dulu pasu tu. (PENTING) pasu BBL jenis tak berlubang di bawah. Tapi jika pasu korang berlubang bahagian bawah, guna polisterin sebagai 'main' bekas.
  2. Potong kek Swiss Roll & masukkan dalam pasu
  3. Masukkan aiskrim berselang seli dengan kek Swiss Roll
  4. Asingkan krim putih (tengah-tengah oreo) & hancurkan biskut Oreo tu
  5. Hiaskan pasu korang dengan biskut Oreo, gummy jelly, mashellow & biskut stick
  6. Makan sampai terlajak kenyang!

Untuk satu bekas ni BBL kongsi 3 orang. Berbaloi dari beli kat cafe RM 5 untuk bekas kecik dengan Oreo lemau. Hahaha

BBL ~ makan secara selamat
\( ゚ヮ゚)/

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tonton Online - Istikarah Cinta Episode 24 / 25 / 26


Istikarah Cinta Episode 26

5 Febuari 2015


_____________________________________________________


Istikarah Cinta Episode 25

4 Febuari 2015

Tolong klik sekali - Tips berguna semasa minyak turun sekarang ni



_____________________________________________________

Istikarah Cinta Episode 24

3 Febuari 2015


_____________________________________________________

 Episode Penuh Di Sini

LIKE Fan Page Istikarah untuk update terkini mengenai 
drama Istikarah Cinta

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...