Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Monday, February 2, 2015

Tutorial Home-made Aiskrim Pasu


Assalamualaikum & hello there,

Dah lama tak update entri Buku Resepi BBL. Oh, memandangkan sekarang dah jadi viral aiskrim dalam pasu tu, jadi elok sangat BBL share tutorial aiskrim pasu ni. Resepi ni sangat mudah, murah & boleh makan secara berjemaah. Paling penting mesti sedap!


Bahan-bahan

  • Pasu bunga ( nak guna lesun batu pun boleh)
  • Aiskrim ( ikut korang nak flavour apa)
  • Kek Swiss Roll
  • Biskut Oreo
  • Jelly gummy
  • Biskut stick
  • Mashmello
Cara-caranya 
  1. Basuh dulu pasu tu. (PENTING) pasu BBL jenis tak berlubang di bawah. Tapi jika pasu korang berlubang bahagian bawah, guna polisterin sebagai 'main' bekas.
  2. Potong kek Swiss Roll & masukkan dalam pasu
  3. Masukkan aiskrim berselang seli dengan kek Swiss Roll
  4. Asingkan krim putih (tengah-tengah oreo) & hancurkan biskut Oreo tu
  5. Hiaskan pasu korang dengan biskut Oreo, gummy jelly, mashellow & biskut stick
  6. Makan sampai terlajak kenyang!

Untuk satu bekas ni BBL kongsi 3 orang. Berbaloi dari beli kat cafe RM 5 untuk bekas kecik dengan Oreo lemau. Hahaha

BBL ~ makan secara selamat
\( ゚ヮ゚)/

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

9 comments:

  1. Wah. You made it! It looks pretty enticing la dude. Haha. Kan best kalau guna lesung batu.. confirm viral terus BBL!

    ReplyDelete
  2. BBL nak beli nie. berapa nak jual? posting boleh x? haha

    ReplyDelete
  3. Fuyooo ! Hebatlah BBL. Hahaha. Nak sepasu. :D

    ReplyDelete
  4. dah jadi tren dah ias krim pasu ni..

    ReplyDelete
  5. pergh siap kek swiss roll lagi..nyummy

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...