Enjoy Frappe Matcharena Terbaru Dari San Francisco Coffee

2:48 AM

BBL memang penggemar coffee sebelah pagi dan frappe waktu petang. Tambah lagi bila penat balik kerja singgah coffee house berehat kejap sambil minum frappe sejuk. Terbaru the San Francisco Coffee perkenalkan minuman teh hijau - Matcharena


Setiap bulan SF akan membawa menu baharu dan untuk Mac 2018, variasi terbaru frappe green tea Matcharena  ini khusus buat peminat SF sebagai penyejuk tekak tika hari panas. Menggunakan green tea campuran cream ditambah perisa vanilla menjadikan Green tea Frisco Frappe cukup sempurna. Siapa yang suka minum green tea harus cuba sendiri SF Matcharena. Mesti jatuh cinta nanti.


Nama Matcherena berinspirasi dari lagu hit Sepanyol "Macarena" nyanyian Los del Rio. Selain membawa maksud fun twist Matcha (green tea) serta masa dan generasi dalam bahasa sepanyol. Tidak hanya popular sebagai cafe santai untuk menghirup secawan kopi dan berborak bersama kawan, SF turut menawarkan pelbagai menu hidangan fancy seperti sandwish, kek, muffin, bakery dan pasta untuk korang makan sambil online twitter.


Dapatkan frappe Matcharena hari ini pada harga RM16 untuk regular size (16oz) dan RM17 bagi large size (20oz). Tidak ketinggalan mencuba variasi minuman  non-coffee SF sebelum ini seperti Yo! Mango dan Hello Berry. Singgah sebentar basahan tekak di 39 outlet San Francisco Coffee seluruh Lembah Klang, Negeri Sembilan dan  Pahang. Senarai penuh rujuk link ini

Bermula 10 hingga 31 Mac ini, korang berpeluang memenangi voucher 'Beli 1 PERCUMA 1" dengan hanya mencipta satu video bergerak (boomerang) durasi 2-3 saat dan upload ke laman Facebook atau Instagram bersama hastag #SFCoffeeMactharena 



Dapatkan update promosi terkini SF Coffee di laman sesawan www.sfcoffee.com


----------------------------------------------------------------------------------------


- GIVEAWAY TIME -

Rebut peluang menang voucher "Beli 1 PERCUMA 1" dari BBL. Caranya sangat mudah. Hanya follow instruction bawah:-

1. Follow Instagram @marou_apple_hijau dan @SFCoffee

2. Like gambar BBL pose bersama minuman terbaru San Francisco Coffee di instagram.

3. Tinggalkan komen "SAYA NAK" bersama jawapan soalan "Apakah nama minuman terbaru San Francisco Coffee untuk Mac 2018?" dan tinggalkan bersama no telefon untuk dihubungi. 

4. Lima (5) komen pertama dengan jawapan betul akan memenangi voucher "Beli 1 PERCUMA 1" San Francisco Coffee. Pemenang akan diumunkan pada 21 Mac 2018.

Good luck korang

----------------------------------------------------------------------------------------

You Might Also Like

11 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Walaupun Sally peminat kopi, sekali sekala Sally mmg akan tukar kepada Green Tea. Ikut mood jugak.

    ReplyDelete
  2. Nak masuk contest layak tak saya hehehe tapi dulu office ada SF sekarang dah office baru jauh lak nak pergi...

    ReplyDelete
  3. suka menu-menu di SF Coffee. Sedap2 !! Pasta bolognese dia sedap sangat. Nak repeat lagi nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh jangan lupa sertai contest BBL boleh menang voucher air

      Delete
  4. Memang sedap semua menu kat sf coffee nie. selain matcharena, suka yo manggo. Dulu tea tea macha cari sampai jepun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah jauhnya terbang ke Jepun. Sekarang dah boleh minum hari-hari macha di SF ye

      Delete
  5. Really enjoyed the matcharena & mushroom cheese ciabatta :P Wanna enjoy again!! :) cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  6. Tengok gambar pun dah terliur, hahah ...

    ReplyDelete