BUFFET RAMADAN 2019 : Seronok Berbuka Dalam Taman Di Goat2Go Farm MAEPS Serdang

8:04 AM


Assalamulaikum semua..

Ada tak kawan-kawan BBL yang suka makan daging kambing? Time bulan puasa ni tahap craving tu makin menjadi-jadi je. Nak beli kat bazaar ramadan risau tak puas sebab mungkin kuantiti sikit. Apa kata kalu BBL suggest datang berbuka di Goat2Go Farm yang terletak dalam MAEPS Serdang ni.

Kebetulan hari tu ada kawan ajak datang sini untuk majlis preview buffet ramadan. Fuh tempat ni memang lain dari yang lain. Siap ada pelita buluh, rasa kat kampung gituh walaupun tengah bandar. Suasana sini agak tenang dan kedudukan G2G dalam kawasan MAEPS membuatkan anda terasa berada dalam suasana desa.

100 Jenis Menu
Off course menu wajib kat sini ialah kambing golek. Incase anda nak tahu, kambing yang digunakan sangat fresh sebab sembelih hari sama ia di masak. Tempoh hari, staff G2G inform kambing golek tu baru je sembelih lepas zohor. No wonder ramai orang suka datang sini.


Sajian barbeque lain - ayam bbq, daging bbq, sosej turut ada. Sesuai juga untuk anak-anak mungkin tak biasa makan daging. Cicah je dengan sos lada hitam confirm sedap.


Selain tu ada lagi beberapa menu berasakan daging seperti sup daging, lauk daging dan banyak lagi. Boleh makan bersama nasi minyak. Lauk pauk popular ikan keli cili padi pun ada.

Tak cukup tu saja, G2G menyediakan tawaran hidangan western iaitu spaghetti, bolognese, mushroom sup, garlic bread dan salad. Sajian mee goreng & keow teow kerang pun ada. 


Pencuci mulut kuih muih tradisional sedia terhidang untuk tetamu. Roti jala boleh cicah kuah kari daging. Sedap sungguh makan time panas-panas. High commanded cuba tea tarik halia lepas berbuka. Terus ringan badan lepas teguk segelas.   

- Air Batu Campur (ABC) pun ada -

- aneka bubur -

- kiosk cowboy saloon -


Harga Buffet Ramadan @ Goat2Go Farm MAEPS Serdang
Dewasa RM 59.90
Kanak-kanak RM 39.90 - 5 tahun ke bawah PERCUMA

Tempahan boleh whatsapp > 011-65593877 Afrina atau 017-2739051 Yun
Kini terdapat Pakej Iftar Ramadhan KORPORAT. Khas utk 100 ke 300 orang.

8 Sebab Utama kenapa anda wajib untuk jadikan Goat2Go Farm - MAEPS sebagai lokasi untuk anda berbuka puasa 

1 - Buffet hampir 100 menu hanya RM 59.90 Dewasa, RM39. 90 untuk kanak-kanak 6 - 12 tahun manakala bawah 6 tahun PERCUMA
2 - Surau yang besar, boleh muatkan lebih kurang 50 jemaah dalam satu masa. Senang nak maghrib dan terawikh bersama-sama.


3 - Hanya KAMBING SEGAR DARI LADANG yang terletak di bawah Teknokcafe (lokasi buffet ini). KAMBING GOLEK DI SEDIAKAN dalam menu buffet.
4 - Boleh muatkan 500 orang dalam satu masa. Ada juga ruang khas untuk 50 orang, 30 orang, 20 orang.


5 - Ada Petting Zoo G2G Animal Garden - MAEPS, ibubapa yang bawa anak, boleh bermain dengan garden pet di sini. Banyak binatang jinak yang buatkan anak anda teruja sementara tunggu berbuka. Tiket hari biasa RM20 dan RM15 tapi untuk yang ambil pakej Iftar di sini kami offer RM5 sahaja dari jam 5 petang hingga 9 malam.


6 - Parking yang luas, kawasan jauh dari persekitaran luar kerana terletak di dalam MAEPS. Ada persembahan live dari kumpulan ghazal.
7 - Malah juga ada Pakej Iftar Ramadhan KORPORAT khas utk kumpulan antara 100 ke 300 max di G2G Garden Hall untuk anda membuat Majlis bersama dengan harga RM99. 90 per pax
8 - Boleh terus dapatkan info dan call no ni --> +601165593877


Maklumat lanjut boleh klik Facebook Goat2Go Farm ya - Facebook.com/Goat2Go

You Might Also Like

20 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. wow siap ada burung kaka tua anak2 suka lah ni, macam hiburan gittew

    ReplyDelete
  2. Bestnya berbuka dekat sini, kenyang perut makan kambing sebab restoran ni memang terkenal dengan kualiti daging kambing dia. Surau pun luas, tak perlu tergesa nak balik

    ReplyDelete
  3. dah mcm nak raya siap pelita bagai..tengok kambing golek depa pun dah aduyaii..nampak fresh sungguh..yang menarik tu ada mini zoo tu..bolehlah anak2 ralit dengan binatang2 kat situ waima mak pak sibuk makan hahaha

    ReplyDelete
  4. wuhuuu..menariknya tempat ni,harga berpatutan sangat..alahai rasa melting sangat tgk menu2 tu
    semua..…sedapnyerrrrr

    ReplyDelete
  5. Wahhh dekat Maep jer rupanya, dekat je! bolehlah ajak family buka puasa dekat sini nanti! suka makan kambing grill tu... terliur tengok! terima kasih diatas perkongsian.

    ReplyDelete
  6. Wahhh sedapnya lah tgok korang makan kambing. Nyesal lak tak pergi..tapi tu lah..jauh sangat gan rumah, hope satu hari ada lah peluang merasa hidangan kat sana

    ReplyDelete
  7. Rare ni berbuka dekat sini. Uisshh mesti best sebab dapat makan daging kambing fresh dari ladangnya kan?.. menu ber uka pun not bad berbaloi dengan harganya

    ReplyDelete
  8. Banayk jugak pilihan makanan dia kan. Tapi menariknya bila ada petting zoo tu sekali. Harga nak masuk petting zoo tu murah sangat.

    ReplyDelete
  9. Heiii kita suka makan kat sini kerana lauk pauk kambing yang banyak yer awasss... kat sini best tempat yang kita nak kunjungi selalu lepas ni kalau untuk buka puasa harga berpatutan dengan makanan yang sedap-sedapkan...

    ReplyDelete
  10. Suasana berbuka kat sini memang sangat best - lokasi bersih, parking banyak dan juadah bermacam jenis! Terbaik la! Harga pun sangat berpatutan. Macam nak repeat plak

    ReplyDelete
  11. Amboi... Kambing tu punya gambar buat TB ketaq je tengok.. hahaha.. ketaq sebab tahan liur.. hahahaha.. menu semua best-best.. kalau ada peluang nak juga try berbuka kat sini..

    ReplyDelete
  12. wow, nampak menyelerakan sungguh hidangan berbuka puasa dekat sini. harga pulak sangat berpatutan sesuai dengan apa yg ditawarkan. mesti family dan anak2 suka kalau bawa berbuka kat sini.

    ReplyDelete
  13. Luas tempat dan surau yang selesa. Anak2 plak boleh tengok burung kakak tua. Sgt menghiburkan. Kambing golek ni memang menu wajib ada barulah selera nak makan. BBQ pon ada. Meriah lah tempat ni. Tak rugi pengunjung datang.

    ReplyDelete
  14. Tempat ni mesti hidangan kambing dia yg paling meletop. Suka tengok pilihan makanan dia nampak sedap2 belaka

    ReplyDelete
  15. Sedapnya makanan disajikan. Kalau laaa dekat nak je terjah. Boleh berbuka disana..
    Dengan pilihan menu yang pelbagai, tempat yang selesa. Tu yang suka je tu..

    ReplyDelete
  16. wahhhhh !Harga dia not bad ! Bestnya kalau onie dapat berbuka puasa kat sini. Tengok suasana tu macam best je. Jauh dari kesibukan bandar. Nanti la kalau ada masa nak singgah ke sana.

    ReplyDelete
  17. Fuhh meriah la makan kambing tu, kalau penggemar kambing, memang akan akak rekemen ke sini. Lebih baik fokus makanan yang kita suka dari pergi ke bufet yang banyak menu tapi kita tak makan. kan?

    ReplyDelete
  18. baru tau la tempat ni, husband saya mesti suka

    ReplyDelete
  19. husband saya mesti suka ni, nak ajak lah

    ReplyDelete
  20. Perghhhhhhhhh gambar daging berderet deret kat atas. Paduuuuu. Sayang tak dapat pegi hari tu. Kalau tak daging tu dah selamat masuk perut dah. I pantang lah tengok daging golek, sup , potong gini. Lain dah tak nampak dah makanan apa. Haha

    ReplyDelete