Belum Makan? Meh BBL Belanja #DAHMAKAN

3:48 AM


Hai korang, 

Baru seronok nak update entri lepas makan tadi. Alhamdulilah kenyang perut dapat lunch menu Spaghetti Chicken Bolognese + Tealive Milk Tea with Grass Jelly. Tak payah keluar dari office sebab BBL sendiri malas nak cari parking. Lagi pun kebetulan cuaca agak panas & ada kerja kena siapkan sebelum petang. 

Solutionnya buka apps DAHMAKAN order menu tu. Nasib baik ada promo cuma RM13.80 + FREE DELIVERY so jimat duit & tenaga. Ewah.. kemudian tunggu je rider sampai lobby office, pickup makanan & apa lagi terus makan sebab lapar..hehehe

sudu, garfu & tisu tersedia percuma

Bagi saya portion kenyang makan seorang (memang kena makan sorang pun), masih panas & rasa sedap tu ada. Cara bungkusan lebih kurang macam makan dalam flight cuma off couse spaghetti ni dorang prepare betul-betul masak sebelum dihantar ke customer. 

Cara nak order DAHMAKAN
1. Download app DAHMAKAN di Apps Store/Google Play atau buka website DAHMAKAN
2. Register maklumat korang
3. Pilih bila & masa penghantaran 
4. Pilih menu makanan
5. Masukkan kod AHMAD2FGY (DISKAUN RM10)
6. Bayar (jika lebih RM10) & tunggu rider sampai
7. Selamat menjamu selera


Banyak pilihan makanan lunch, petang & dinner. Ada menu premium, local popular, vegetarian, western & healthy incase mood tengah diet. Cewah..setiap hari ada menu berbeza so korang boleh makan aneka jenis masakan setiap hari. Tak jemu la senang cerita. Tips: kalu korang order awal 2 jam untuk delivery tengahari, harga boleh drop bawah RM10..dalam RM8 gitu je


Waktu delivery DAHMAKAN dari 9 pagi sampai 10.30 malam. Biasanya kena standby order 30 minit awal untuk chef prepare makanan fresh untuk anda. 

Bukan setakat makan sorang je, kalu anda buat mini workshop, meeting, seminar nak order banyak lebih dari 10 pcs pun boleh. Nak order 7 hari awal pun tak jadi masalah. 


Sekarang ada promosi set makan bersama air TEALIVE atau donut Krispy Kreme. Senang ada desert siap untuk enjoy lepas makan main dish tu. Yummy! 


Setakat ni DAHMAKAN cume available kawasan Lembah Klang termasuk Shah Alam, Cyberjaya, Putrajaya tapi jangan risau nanti dorang expend ke negeri lain.  So apa tunggu lagi, BBL dah offer kod promo AHMAD2FGY tu cepatlah guna. Jimat duit makan lunch/dinner anda. Bon appetit!

You Might Also Like

18 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Kombo makanan yang menyelerakan. Bungkusan dah macam hidangan atas flight. Harga pun tak la mahal. Siap orang hantarkan lagi. Berbaloi

    ReplyDelete
  2. Ya ampun semua makanan yang ditawarkan di dah makan nampak sedap2. Dan harganya cukup berbaloi. Mudah dan mengenyangkan hehe

    ReplyDelete
  3. Nampak sangat menyelerakan. Kalau kat office malas keluar tu order je la kan. Depan mata tiba je nanti. Menjimatkan masa sungguh la. Tak payah cari parking semua.

    ReplyDelete
  4. nampak sedap dan menyelerakan. nak trylah nanti. harga pun takdalah mahal sangat. baru tau pasal apps ni. terima kasih kongsi ya bbl :)

    ReplyDelete
  5. Berbaloi pulak promosi set makan bersama air TEALIVE atau donut Krispy Kreme ya. Tak yah nak fikir minuman apa lepas lunch. Terus beli set je. Nanti saya guna code discount tu. Thank you!

    ReplyDelete
  6. Masa kerja office haritu, Nad memang kuat sangat order dahmakan ni. Dah pulak tiap kali beli dapat RM5 atau RM10 off, makin la kita beli lagi kan hahah. Banyak juga la menu yang Nad dah try. Tapi yang favourite mestilah signature menu dia salted egg butter chicken.

    ReplyDelete
  7. Thank you for the discount code. Saya nak order untuk dinner minggu ini.

    ReplyDelete
  8. Tak pernah lagi cuba DahMakan ni. nak nak dah balik kampung ni kan. Wah ada diskaun RM10 la. nanti kalau ke KL nak cubalah. banyak sangat jimat tu.

    ReplyDelete
  9. Dahmakan makan ni baguskan sbb choice makanan dia semua sihat2. of cos akan order lagi.

    ReplyDelete
  10. Emi dah guna code marou ni haritu. Tapi tak order lagi makanannya. Nak try order la harini. Takyah keluar pi beli makanan. hehe

    ReplyDelete
  11. oii namapk sedap oii..weii boleh order ni nanti kalau dah mals nak keluar, dh laapr..ade tealive tu..perghh..

    ReplyDelete
  12. dah banyak menu dia ye.. menarik

    ReplyDelete
  13. Makanan dia nampak sedap2 dan banyak pilihan jugak ya. Boleh lah nanti sis cuba bila malas nak masak..hehehe

    ReplyDelete
  14. wow, RM13.80 untuk spaghetti dan tealive. murahnya. tak pernah try dahmakan ni. nntla bila-bila terasa nak boleh cuba.

    ReplyDelete
  15. Wah best la! sometimes my company also order from Dah Makan they have many choices and semua nyer sedap and on time.

    ReplyDelete
  16. Haritu dah order dah Dah Makan sbb terpengaruh dgn BBL. hehehe. Memang best! suka packaging die cantik dan nmpk ekslusif. Bab rasa mmg approved giler. Sedapp. Penting dpt percuma tealive. hehehe

    ReplyDelete
  17. Suka sangat tengok orang share menu dahmakan diaorang. Dekat jb ni tak ada lagi kan kita mampu tengok je la. Teringinnya tealive tu

    ReplyDelete