Breakfast Xinnature Dim Sum Halal

8:24 AM


Assalamualaikum & hai semua..

Jarang sebenarnya BBL boleh makan dim sum halal melainkan kat buffet hotel. Itu pun agak limited pilihan menu tak seperti orginal variasi dim sum. Kalu ikutkan ada banyak sangat dim sum dari jenis kukus, goreng, dalam sup seperti dumplings, rolls, buns & daging. Sekali sekala best juga makan dim sum tak kisah la breakfast, lunch atau dinner. Tak pun saja-saja makan buat isi perut. Biasa la rakyat Malaysia kan suka makan.. betul kan 

Xinnature Dim Sum Halal
Berita baik peminat dim sum, tak lama lagi anda boleh enjoy aneka dim sum halal di kiosk sekitar Lembah Klang. Off record, cawangan pertama kiosk Xinnature Dim Sum bakal beroperasi dalam Ampang Point pada bulan Oktober nanti. Tunggu BBL update tau. 


Hujung minggu lepas BBL sempat rasa sendiri dim sum halal oleh Xinnature. Oh ya, untuk pengetahuan anda. Xinnature ni ada kilang sendiri menghasilkan keluaran dim sum dijamin bersih & Halal untuk masyarakat Muslim khasnya. Off course bila sebut Halal, pihak kilang hanya memilih sumber dari di sahkan Halal oleh pihak Jakim. Tak perlu la was-was nak makan dim sum keluaran dim sum Xinnature. 

Tak cukup tu, Xinnature bakal membuka pernigaan berkonsep kiosk grab & go seperti mana yang jadi trend business sekarang ni. Tunggu kiosk Xinnature kat Melawati Mall, Sogo KL, IOI Putrajaya. Kemudian akan berkembang ke lokasi lain di Ipoh, Pulau Penang & Melaka. Antara menu dim sum BBL rasa sewaktu majlis tu adalah

Dim Sum, Stuffed Scallop

Custard Bun, Petai Bun, Vege Bun

Golden Money Coin, Treassure Bag

dalam tu ada isi durian.. yummy

Paling BBL suka mestinya Petai Bun & Custard Bun. Jarang dapat jumpa pau petai ni. Unik, rasa sedap & lembut isi dalam. Tak sabar nak tunggu official kiosk tak lama lagi. 


Follow Xinnature Dim Sum di Facebook | Instagram tuk update terkini ya

You Might Also Like

20 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. ya ampun, koleksi dimsumnye aunthenticnyer la hai kan.. banyak sangat pilihan lah. rugi plak kak lily tak join hari tuh. nampak sedap2 belaka

    ReplyDelete
  2. Yayayum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Thank you for sharing more information on dimsum again. I love dimsum. Btw, ambiance restaurant nie nampak cozy sgt. Tq for giving me some ideas on girls day out. Take care.

    ReplyDelete
  3. Info tempat makan menarik. Suka dim sum tapi nak cari yang halal la kan. Petai Bun yang tak tahan tu. Ada jugak....hahaha...tunggu dia bukak kat IOI Putrajaya then boleh cari.

    ReplyDelete
  4. Dapppnyaaaa dim sum. Kita selalu makan frozen dimsum je haha

    ReplyDelete
  5. aduh BBL.
    feveret sgt nih, dimsum :)
    bukan setakat breakfast tau, lunch dinner pun aida bleh layan dimsum.

    ReplyDelete
  6. Terbaik bro BBL. Review sebegini memang terbaik. Walhal Naim sendiri tak lalu untuk makan. Lepas ini rakan2 blogger akan terjah kesana hehe

    ReplyDelete
  7. uih. BBL ni buat kak mek jadi lapor la pulak. another port lagi untuk makan makan. thankyou ye. masuk list dlu, nanti mek sampai sana, kita terjah.

    ReplyDelete
  8. Perghh. Pau durian n custard mcm menyelerakan je. Cepat la open satu di rawang 😅. First opening oktober ye. Tak lama dan tu. Ramai geng2 peminat dim sum ni, tunggu nak serbu je

    ReplyDelete
  9. Ya ampun dimsum dah la feveret. Terus teringat nak makan dimsum dengan member hari ni hahhaha. Makan ramai3 memang syok!

    ReplyDelete
  10. makan tempat mcm ni.. menu sedap... ramai2 pula.. mmg best!! seronok rasa.. x sedar rasanya.. sis pula mmg minat dimsum! haa terliur dh tengok ni haa

    ReplyDelete
  11. Seumur hidup tak pernha lagi saya cuba dim sum. Macam mana ya rasanya? Nampak gaya kena cubalah lepss ni sbb BBL dah recommend tempat menarik ni.

    ReplyDelete
  12. Fuhhhh nasib tak makan durian. Kalau dak dah tergoda dgn kegebuan dia. Hahaha syira penah makan dim sum. So nanti boleh try yg ni

    ReplyDelete
  13. Memang fav sangat chinese foodsbtapi biasalah tak swmua kita boleh makan.lega kalau ada chinese food yang halal..kak lie suka dimsum dan pulut dalam bekas bulat tu.. sedapppp

    ReplyDelete
  14. Nad suka makan dimsum, tapi nak pilih mesti tak tau.. Hahahah.. Best ni.. Cepatla buka dekat melawati mall.. Kihkih. Boleh try.. Tengok semua sedpa ni

    ReplyDelete
  15. This is great that they have so many variety and halal some more! Easy for me to bring my muslim friends for dimsum. Thanks for sharing. The place looks very cozy as well.

    ReplyDelete
  16. Wahhh!!my fav dimsum! alaaa kenapa jauh sgt dr tempat wawa... aduhhh dahla sini payah gile nak cari dimsum halal yg sedap.... hopefully kt johor ada la gak..

    ReplyDelete
  17. Makan dimsum memang kenyang tapi kadang xtau nak pilih yang mana, rasa nak semua sebab ia comel2 ahaks

    ReplyDelete
  18. Kak punblm pernah mkn Dim Sum halal lglah bagus nti blh cuba tgk mcm sedap jer

    ReplyDelete
  19. Dim sum halal wah sedapnya . Banyak jenis plak tu. pernah buat sendiri tapj x sesedap yang beli . Haha nampak sangat belom pandai tapi nak jugak buat snediri

    ReplyDelete
  20. Wow banyaknya pilihan dim sum kat tempat ni. Bella tak berapa minat dim sum, tktau kenapa. Haha. Tp Bella pasti peminat2 dimsum akan suka tempat ni

    ReplyDelete