Sekali Datang BBQ Lamb KL Kemensah, Mesti Nak Repeat Lagi

6:54 AM


Assalamualaikum semua,

Kali terakhir BBL datang BBQ Lamb KL Kemensah tak silap rasanya time berbuka puasa tahun 2018. Itu pun tak puas nak explore kawasan restoren sebab waktu sampai dah magrib & dekat waktu iftar. 

Awal bulan Ogos ni BBL sekali lagi planning dengan member datang makan barbeque alang-alang BBQ Lamb KL Kemensah ada buat promosi menu terbaru. Kali ini sampai awal sebab nak try jugak makan dalam sungai seperti tempat ni mula-mula viral sebab pengalaman unik boleh makan dalam anak sungai. 


Pukul 6 lebih macam tu kami dah sampai. Nasib kami bertuah tak ramai customers. Mungkin time hari bekerja kot. Sah-sah la BBL orang paling excited tanggal kasut & stoking terus turun dalam sungai. Fuh sejuknya air sungai Kemensah ni. Air sungai pun tak dalam sangat sebab pihak BBQ Lamb KL Kemensah dah tutup empangan aliran sungai. 

Lepas order menu barbeque, kami semua lepak kat meja sambil borak pasal kerja. Sambil tu massages kaki dengan batu sungai. Jangan terkejut kalu ada 4 5 ekor anak ikan gigit kaki anda. Biar je ikan manja-manja bahagian kaki. Feel macam Fish Spa gitu. Seronok weh. Malah ada buaian incase kalu korang nak feeling macam puteri Banjaran Titiwangsa. Cewah! 

tengok sendiri air sungai cetek je.. waktu siang memang nice habis

customer boleh pilih nak makan dalam sungai atau ruang makan bahagian atas (boleh muat lagi ramai pax)

Petang tu kami order 4 jenis set hidangan iaitu seafood set, fish set, meat set dan bird set. Harga cukup berpatutan dari RM35 sekepala. Murah la tu kan..

- Seafood Set RM170 -

- Fish Set RM160 -

- Meat Set RM150 -

- Bird Set RM140 -

Siapa tak pernah makan daging itik, BBL nak command anda order daging itik salai sebab memang sedap. Tak silap daging tu chef salai dalam tempat pembakar tradisional arang batu. Lagi sedap dari ayam tau.  Malah isi lobster pun kaw-kaw sedap, lembut dan juicy. Perfect cicah bersama 4 jenis sos pilihan. 

Satu set ni complete dengan 4 nasi, 4 desert, salad, sup, buah-buahan & air free flow. Ngam-ngam kami datang berjemaah 12 orang. Kenyang & habis licin kami makan. Adakah tu tanda kami lapar? Hehe

 nasi berempah

sumi cocktail

potongan buah-buahan

salad coleslaw

Overall sedap betul set barbeque BBQ Lamb KL Kemensah ni. Memang puas hati & seronok dapat pengalaman yang rare dalam bandaraya Kuala Lumpur ni. Tambah lagi suasana desa alam semulajadi ni terasa macam bukan dalam KL je. Padahal belakang Zoo Negara je pun. Kalu bawa anak-anak boleh mandi dalam kolam renang yang diisi air sungai. Sejuk amat..

terliur tak tengok daging barbeque panas-panas.. sedap..

Waktu operasi BBQ Lamb KL Kemensah

> Isnin - Khamis [12 tengahari - 10 malam]

> Jumaat [4 petang - 10 malam]

> Sabtu, Ahad & Cuti Umum 
i. Sesi 12 pm - 2 pm
ii. Sesi 2 pm - 4 pm
iii. Sesi 4 pm - 6 pm
iv. Sesi 6 pm - 8 pm
v. Sesi 8 pm - 10 pm

Memang sesuai sangat kalu buat anniversary, birthday party atau gathering makan-makan bersama family mahupun kawan-kawan. 

Nak tempah meja boleh terus whatsapp wasap.my/60122114100 awal-awal sebab biasanya weekend memang full house! 


Jangan lupa follow rapat-rapat FB & IG BBQ Lamb KL Kemensah untuk update promosi menu terbaru serta tawaran menarik untuk pelanggan baru. 

BBQ Lamb KL Kemensah


Alamat :
Jalan Taman Zooview, Kampung Kemensah, 68000 Ampang, Selangor
(Jalan belakang Zoo Negara)

Waze : BBQ Kemensah


You Might Also Like

20 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Terliur nyaaaaa tengok set burung tu. Baru je lepas makan roti ni dah lapar balik tau. Boleh la suggest bbq lamb kl ni kat adik2 ipar yg stay kl. Tq bbl 😊

    ReplyDelete
  2. Punya lah lama rasa macam nak kesini tapi takde rezeki lagi nak pergi. Nampak bagus especially sebab even though dah lama dorg establish sana, kebersihan persekitaran semua masih dijaga. Tengok gambar2 marou memang bikin jeles lah! Hehe

    ReplyDelete
  3. menarik sgt tempat ni. few times baca review, few times la tertarik hati ni.
    da roger adik. nanti school holidays end of the year, nak ajak dia.
    boleh order 2 jenis platter.
    interested nak order bird & meat platter. ramai org, berbaloi membyr and enjoy makan.
    for sure, anak boy aida sure tak nak makan. sure dia excited nak main air ! :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  4. interesting nya makan dekat sini. sambil-sambil makan tu boleh rasa tenang air yg lalu kat kaki tu. menu pun semua nmpak sedap je. macam kena pergi jugak je ni.

    ReplyDelete
  5. Teringin nak pergi lama dah ni. Kena booking dulu ke? Malam2 tak banyak nyamuk or binatang ke dekat situ ? On the planning bwk family la makan sini

    ReplyDelete
  6. syok nya makan di sungai.. such a lovely dining experience.. makanan nampak sedap sedap belaka.. yeah.. nak pergi makan..

    ReplyDelete
  7. Jika Naim ke sana, teringin hendak merasai suasana nikmati makanan di dalam sungai. hehe

    ReplyDelete
  8. Sambil sambil makan. Kaki terasa sejuk air sungai. Hehehe.

    Ramai yang review tempat ni. Tapi sejujurnya Ruby belum sampai ke sini. Teringin juga nak pergi

    Bird set tu nampak sedap. 😋

    Harga pun berbaloi

    ReplyDelete
  9. Wahh bestnya! Teringin sangat bila tgok ramai rakan2 blogger ke sini. Semua menu nampak sedap & menyelesaikan. In shaa Allah akan ke sini nanti.

    ReplyDelete
  10. Suasana malam lagi meriah dan juga selesa nampak cantik tapi takut nak masuk dalam sungai malam-malam hehehe tapi makanan tu Ya Allah semua sedap-sedap belaka memang rasa nak datang lagi hehehehe tapi malam lah....

    ReplyDelete
  11. Sedapnya makan dekat sini. Teringin sgt dtg sini tapi xtau bila ntah masa dpt sampi sini. Syok sbb leh nikmat pemandangan sungai kan. Bestnya.

    ReplyDelete
  12. Tringin nk mkan kat sini sambil rendam kaki dalam air..tp ntah bila nk sampai..btw thank you sharing..hope dpt la sampai sana

    ReplyDelete
  13. bestnya. banyak kali dah tengok orang pegi sini. next visit kena betul-betul pegi jugak kat sini.

    ReplyDelete
  14. sedapnya... makan pula dalam suasana yg dekat ngan alam mcm tu.. bertambah2 haaa... nanti gi sana sis nak singgah jugalah, sedap dan berbaloi tu...

    ReplyDelete
  15. Sapa yg x kenal BBQ lam kemensah ni dikalangan blogger....dh datang pasti nk datang lagi makan disana...mmg menu dia sedap dan harga pula berpatutuan....

    ReplyDelete
  16. Mkn kat BBQ Lamb mmg sedap kak pun suka mkn itik salai dia mmg sedap sbb isi dia halus xncm kita mkn kat luar, blm dtg lg utk berendam blh mlm

    ReplyDelete
  17. Terlioq nya tengok bbq lamb tu.. Sedap nyaaa. Dha la hantu lamb... Kalau akak mmg tuju yg tu la

    ReplyDelete
  18. tempat ni mmg popular dengan masakan western tapi akk tak sempat singgah lagi..suka konsedp makan dalam air sungai..nyaman gituuuu

    ReplyDelete
  19. Pengalaman unik makan atas sungai ni. Makanan pun pelbagai, tapi portion macam tak cukup je. Dicadangkan untuk portion yang banyak sikit.

    ReplyDelete