21 Idea Hadiah Bagi Kepada Pengantin Selain Gelas Kaca

8:09 PM


Assalamualaikum, wah wah sibuk nampaknya attend majlis kahwin sana sini time cuti sekolah. Yelah mesti nak tumpang gembira orang bina masjid kan. Tak kisah wedding member ke, budak sekelas zaman sekolah atau classmate waktu study uni atau pun officemate satu department. Rasanya tak lengkap datang majlis kahwin kalu tak bawah hadiah kan. Ha biasanya orang bagi set gelas..dah kira mainstain tu. Apa korang check out idea bawah ni mana tahu sesuai dengan bajet untuk hadiah kepada pengantin baru tu..


Barang kelengkapan dapur 
1. Rice cooker
2. Blender
3. Kattle
4. Coffee maker
5. Stove / dapur masak
6. Plate set / set pinggan mangkuk
7. Microwave
8. Bekas garam, gula, kopi


Barang kelengkapan tidur
9. Langsir
10. Lampu tidur / lampu meja
11. Blanket / toto / quilt
12. Cadar
13. Fluffy fur carpet
14. Bantal 


Barang peribadi
15. Steam iron
16. hair curler / hair dryer

Lain-lain
17. Screwdriver toolkit
18. Vacuum
19. Kipas duduk
20. Rak kasut
21. Gift voucher Ikea / Parkson / Aeon


Sebenarnya barang nampak je macam biasa tapi besar makna buat pengantin terutama yang baru nak berpindah rumah baharu. Setidak barang hadiah korang akan terus boleh guna. Tak payah dah beli yang baru..jimat duit raja sehari lepas beribu buat kenduri kahwin. Semoga bermanfaat ya

Sumber twitter @afifahmohammad

You Might Also Like

0 Budak Suka Minum Bandung Laici