Cara Saya Berjimat Bayar Bil Air,Telefon, Internet & Astro

11:48 PM


Assalamulaikum semua..

Bila hujung bulan je mesti kepala jadi stress nak bayar bil komitment setiap bulan macam bil air, internet, astro & telefon. Selalunya BBL bayar guna M2U senang boleh deduct terus dari savings akaun tapi nasib baik la jumpa satu apps ni. Bukan je mudah tapi dapat jimat lagi. Contoh bil RM100, bila bayar dapat diskaun RM3 atau RM5..kiranya bayar bil RM95 untuk bil RM100.. jimat duit sikit.

Ha download la Boost

1. Download applikasi BOOST https://myboost.app.link/CfB4xj6nOW di smartphone
2. Selesai install & register no telefon, pilih telco & isi detail nama, email & buat password
3. Set password 6-digit PIN - ala macam password mesim atm tu
3. Jangan lupa masukan CODE REFERALL >  AHMTVAW 
*nanti boleh claim kredit RM5

Bila dah setel semua, reload duit dalam app Boost ni. Dekat bahagian atas sebelah "HOME" tu ada logo dompet, tekan situ kemudian "Add Money" guna online banking. 

Dah isi duit baru boleh bayar bill bulanan rumah anda. Faham idop nie?

Cara Nak Bayar Bill


Ada banyak jenis bill korang boleh bayar dari air, internet telefon, Astro, streamyx, Unifi malah nak bayar bil Majlis Perbandaran pun boleh tau. Ha siapa ada loan dengan Courts boleh setel bill dengan apps Boost. 

Dari sekarang hingga 28 July 2019 ni, kalu anda bayar bill dengan Boost boleh dapat reward berikut. BBL sendiri pernah dapat cashback RM50 bulan lepas. Kira okay la tu boleh rolling buat bayar bil air & internet bulan seterusnya. Nice tak..


Oh ya, bukan setakat tu je. Setiap kalu korang bayar bill, reload top ke akan dapat 'Shake reward' sampai RM5 tau. So far setakat ni tiap kali bayar bil confirm dapat RM 3 atau RM 5. Yelah dari bayar kat kaunter atau internet banking mana dapat duit balik kan. Kalu bill tu RM85, ha bayar jelah RM85 bulat-bulat hehehe


BBL dah share ni jangan lupa download pulak ye. Ala benda baik kita kongsi sama-sama betul tak geng?

You Might Also Like

0 Budak Suka Minum Bandung Laici