Cara Apply Bantuan Prihatin Nasional 2020

4:44 AM

Assalamualaikum semua..

Apa khbar korang kat rumah tu..ni mesti semua dah excited nak check macam mana nak apply Bantuan Pritahin Nasional 2020 kan. First kita tengok dulu 

Tarikh Bantuan Prihatin Nasional 2020
Pembayaran BPN akan dibuat 2 kali iaitu pada AKHIR bulan April dan Mei 2020

Kriteria Kelayakan Bantuan Prihatin Nasional 2020
Maksudnya kalu anda pernah menerima Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) atau Bantuan Sara Hidup (BSH) automatik dah kira BERDAFTAR. Mostly untuk B40, kerajaan dah ada database.

Cuma golongan M40 yang tak pernah dapat bantuan, kena register. 

Nak senang 1 April nanti boleh check status permohonan di website
1.  https://bsh.hasil.gov.my 
2. bpn.hasil.gov.my
3. https://www.hasil.gov.my 
Tarikh Akhir Permohonan Bantuan Prihatin Nasional 2020
Jangan risau sebab permohonan dibuka hingga 30 April ni. Tunggu trafik dah makin kurang baru apply sebab awal April memang ramai rakyat Malaysia buka website tersebut serentak. Lagi pun duit akan dapat hujung bulan April kan.

Soalan-soalan lazim berkenaan Bantuan Prihatin Nasional 2020



Makcik Kiah tanya....

BAGAIMANA NAK MOHON BANTUAN PRIHATIN NASIONAL??

Jawapan:

Makcik Kiah, 
1. Kalau Makcik Kiah adalah penerima BSH sama ada yg sedang dalam rayuan atau kemaskini 2020, Makcik Kiah TAK PERLU MOHON. Makcik Kiah relax2 jer.. tunggu jer  BPN masuk ke akaun yg didaftarkan dengan BSH.

2. Makcik Kiah M40 yang setiap tahun isi e-filing??? Makcik Kiah pun boleh dok relax2 jer...  tunggu jer BPN masuk ke akaun yang berdaftar dengan LHDN.

3. Makcik Kiah bukan golongan seperti di atas??? Mai sini Kakcik nak habaq, Makcik Kiah semak dulu kelayakan bermula 1/4/2020, TAK LULUS? Haaaaa sila isi permohonan di platform www.hasil.gov.my.. baca elok2... bermula 1 APRIL 2020.

4. Sepanjang tempoh Kawalan Pergerakan, Makcik Kiah tidak dibenarkan ke mana-mana cawangan LHDN tau.. satgi abg polis dan abg tentera cekup naya ja..

Take time Makcik Kiah, tak perlu tergesa-gesa. KEEP CALM ❤️ Yang layak, pasti tidak akan tertinggal.

Updated
2 April BBL terima sms bawah katanya permohonan dah lulus. Mungkin sebab sebelum ni pernah dapat BR1M, so government dah ada data maklumat pendapatan, no akaun bank. 


Kalu ada soalan lagi boleh call terus nombor

 Kementerian Kewangan
03-88829089 / 03-88829087 / 03-88829191 / 03-88824565 / 03-88824566

Telegram : PRE PRIHATIN
Facebook : Kementerian Kewangan Malaysia

You Might Also Like

2 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. In shaa ALlah 1.4 nanti nak try apply.

    ReplyDelete
  2. Halo semuanya, Nama saya Siska wibowo saya tinggal di Surabaya di Indonesia, saya seorang mahasiswa, saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman untuk sangat berhati-hati karena ada banyak perusahaan pinjaman penipuan dan kejahatan di sini di internet , Sampai saya melihat posting Bapak Suryanto tentang Nyonya Esther Patrick dan saya menghubunginya melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

    Beberapa bulan yang lalu, saya putus asa untuk membantu biaya sekolah dan proyek saya tetapi tidak ada yang membantu dan ayah saya hanya dapat memperbaiki beberapa hal yang bahkan tidak cukup, jadi saya mencari pinjaman online tetapi scammed.

    Saya hampir tidak menyerah sampai saya mencari saran dari teman saya Pak Suryanto memanggil saya pemberi pinjaman yang sangat andal yang meminjamkan dengan pinjaman tanpa jaminan sebesar Rp200.000.000 dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan dengan tingkat bunga rendah 2 %. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa nomor saya diterapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, segera saya menghubungi ibu melalui (estherpatrick83@gmail.com)

    Dan juga saya diberi pilihan apakah saya ingin cek kertas dikirim kepada saya melalui jasa kurir, tetapi saya mengatakan kepada mereka untuk mentransfer uang ke rekening bank saya, karena saya berjanji bahwa saya akan membagikan kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres atau penundaan.

    Yakin dan yakin bahwa ini asli karena saya memiliki semua bukti pemrosesan pinjaman ini termasuk kartu ID, dokumen perjanjian pinjaman, dan semua dokumen. Saya sangat mempercayai Madam ESTHER PATRICK dengan penghargaan dan kepercayaan perusahaan yang sepenuh hati karena dia benar-benar telah membantu hidup saya membayar proyek saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman, silakan hubungi Madam melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

    Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (siskawibowo71@gmail.com) jika Anda merasa kesulitan atau menginginkan prosedur untuk mendapatkan pinjaman

    Sekarang, yang saya lakukan adalah mencoba untuk memenuhi pembayaran pinjaman bulanan yang saya kirim langsung ke rekening bulanan Nyonya seperti yang diarahkan. Tuhan akan memberkati Nyonya ESTHER PATRICK untuk Segalanya. Saya bersyukur

    ReplyDelete