Facebook Dah Lesu

12:20 AM

 
sejak dari bulan april BBL
dah rasa macam bosan dengan facebook
buka fb pun sebab nak update fanpage je.
bulan jun saja BBL rasa macam bole kira 
berapa kali BBL update status.
kalu tahun lepas, setiap minit nak update status.
punyalah syok sangat dengan fb kan.
waktu BBL rajin buka fb sebab nak
"berkebun", orang "berkebun", 
BBL nak jugak kan.

di Britain, dah ramai pengguna fb menutup
akaun fb. satu research menunjukkan
100, 000 pengguna telah menutup
akaun sejak bulan mei.
ramaikan kan.
 
antara faktor ialah :

1. dah bosan asyik buka fb
2. taku maklumat peribadi
di ceroboh
3. kes penipuan di fb semakin menjadi-jadi
4. kejap nak fikir..

Awal tahun ini, para eksekutif fb mengumumkan jumlah 
pengguna laman web itu UK mencecah 30 juta,
iaitu separuh daripada populasi penduduk UK
 
Di Amerika Syarikat (AS), jumlah pengguna fb juga
jatuh merudum kepada 149.4 juta pengguna 
berbanding 155.2 juta sebelum ini
ini bermakna 6.1juta pengguna
dah tak online fb lagi.


samalah kes dengan BBL,
nak buka fb pun rasa malas + rasa sakit hati.
tapi BBL akan tetap update FANPAGE BBL untuk
tatapan pembaca BBL


BBL ~ di lema dengan facebook
[-____-]



 
 
seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan..

You Might Also Like

2 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. aku pun dah bosan sikit dengan FB

    ReplyDelete
  2. Jet Boy : hakikatnya itu yang kita on9 setiap hari kan?

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL