Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Sunday, August 14, 2016

A-Look Eyewear & O.W.L Eyewear - Cermin Mata Siap Dalam 1 Jam Je Di The Mines Serdang

Assalamualaikum & hello there,

Perkara paling leceh bila nak buat cermin mata baru mestilah terpaksa tunggu 2 3 hari baru cermin baru siap. Itu belum campur problem kena order lens. Dah tentu harga jadi makin mahal bila dah siap. Kesian bila tengok housemate pakai cermin mata old school dari zaman study :(


Kini tidak lagi jika anda ke A Look Eyewear atau O.W.L Eyewear di The Mines Shopping Mall, Serdang.

A -Look membawa fesyen terkini & bingkai kaca mata bergaya dari seluruh dunia yang dibuat khusus bagi Asia. Mereka komited tentang keselesaan untuk pemakai & ketahanan produk. Selain sangat profesionalisme selari pencapaian dalam bidang Optometri yang diperolehi oleh Mr Lee Jin Tzer.


Antara pencapaian diterima ialah:

  AXISMATICS-ABDO Best Full Time Student Award - Tahun 2003
  OPSM-AXISMATICS FBDO-Top Student Award Year - 2003 Tempat Kedua
  Hans Stepper Prize in Best Overseas Student Year - 2003
  Distinction Grade in Eye Refraction Examination


Encik Lee telah dilantik sebagai perunding optik untuk outlet seperti di bawah,
  A Look Eyewear, The Mines
  OWL Eyewear, The Mines

Pengalaman BBL datang ke kedai A Look Eyewear tip top dengan layanan mesra staff dorang selain rambang mata speck hipster. Siapa cakap pakai speck nampak nerd?

A-Look The Mines

Tidak terhad pada cermin mata sahaja, A Look Eyewear semestinya menjadi pilihan korang untuk mendapatkan cermin mata kerana

1. Bermacam bingkai cermin mata branded pada harga istimewa
Seperti
- Armani Exchange frame, RM368 PERCUMA lens SV (single vision)
- Ray Ban frame, RM298, PERCUMA lens SV


Cermin mata hitam jenama antarabangsa juga ada boleh dibeli kat sini. Manalah tahu kalau anda ingin melancong ke luar negara kemudian terlupa mana letak sunglasses tu. Boleh datang beli speck original di sini.


2. Pelbagai jenis Contact Lenses
- contact lenses berwarna
-  contact lenses khas untuk Dry-Eye / pengguna PC
- Promosi Best Deal contact lenses 


3. Pengedar sah Award Winner Lenses 

Drive Safe Lenses, Zeiss 
- Di iktiraf sebagai Lens Product of the Year 2016
- Berkesan mengurangkan silau yang ketara pada waktu malam dan boleh meningkatkan
 tahap penglihatan untuk memandu malam atau hari hujan

Glacier Coating, Shamir
- Mendapat anugerah Lens Product of the Year 2016
- Permukaan tahan lasak, sangat tahan calar & mudah untuk dibersihkan beserta jaminan 2 tahun pengilang

Eyezen, Essilor
- Lens Product of the Year 2016
- Khusus kepada pengguna computer atau telefon tegar. Lens ini berupaya melindungi mata anda daripada sinaran biru yang berbahaya dari LED elektronik.

MyoVision, Zeiss
Terbukti secara klinikal melambatkan perkembangan rabun kanak-kanak dengan 30%. Jika anak anda rabun, elok pakai kanta jenis ini.

Individual, Zeiss
- Boleh customize lens & fabric mengikut citarasa anda
-Unique Personal Engrave pada lenses
* Semua kanta premium diberi dengan sijil ketulenan & jaminan.

4. Driving & Sporty Sunglasses

Rudy Project
- keluaran Italy
- 2 tahun jaminan semua produk
- ImpaxtX lenses: Jaminan seumur hidup jika pecah 
- Golf 100 : khusus kepada pemain golf
- Cyclist : Prevent Fog by allow air ventricular 

Oakley
- HD Optics, tahan hentakan
- Diskaun 20%, diskaun tambahan jika anda mention nama blog Budak Bandung Laici 


Ray Ban
-  Menggunakan kata kaca G15 lenses
- Pelbagai jenis special edition & Polarization lenses
- mempunyai kesan penyejukan


* Jika korang ada bingkai cermin mata sendiri pun boleh datang ke A Look Eyewear untuk masukkan power dalam kanta tu. Kekadang kedai lain tak boleh buat, bawa je frame tu.

5. Fesyen Cermin mata mampu milik

A Look Eyewear menyediakan pelbagai variasi cermin mata kepada pelajar dan peminat eyewear pada harga yang lebih rendah.


Satu yang menarik tentang bingkai cermin mata RM168 ini semestinya tak mudah patah. Ulang sekali lagi TIDAK MUDAH PATAH & BOLEH BENGKOK KIRI KANAN.

Bunyi agak tak masuk akal kerana biasanya kaki cermin mata sangat mudah patah jika tidak dijaga dengan baik. Cuba tengok gambar demostrasi oleh En Lee


 Sangat sesuai bagi ibu yang cermin mata selalu ditarik oleh anak atau anda yang kekadang tertidur memakai cermin mata. Tiada lagi masalah kaki bingkai cermin mata cepat patah.

O.W.L Eyewear - Butik Optik Trendy Terkini

Bagi anda yang mempunyai citarasa trend terkini atau nak tampil hipster dengan rekabentuk cermin mata ala Korea elok datang ke O.W.L Eyewear. Dari luaran anggap mesti mahal harga speck tetapi bila servery rupanya harga mampu milik. Berbaloi dengan design setiap bingkai cermin mata. 



Tips cermin mata mengikut bentuk muka

Memilih cermin mata yang sesuai dengan bentuk wajah akan membuat seseorang itu kelihatan cantik dan bergaya.

1. Bentuk Muka Segi Empat




Bentuk muka segi empat, spec yang paling sesuai adalah berbentuk bulat,bujur atau korang juga boleh pilih spec yang berbentuk cat eye. Nampak bergaya sikit ya tak? 


2. Bentuk Muka Bujur Sirih


Bentuk muka ini paling sesuai untuk semua jenis spek. Tidak kisah, bujur, bulat petak atau sebagainya. Kesemua jenis rekabentuk spec yang ada ternyata memang sesuai dengan bentuk muka anda. 


3. Bentuk Muka Bulat




Bagi mereka yang berwajah bulat, sila pilih spec yang bersegi untuk menampakkan wajah korang lebih tirus dan runcing. Elakkan memakai spec berbentuk bulat atau bujur kerana ianya akan menampakkan wajah anda kelihatan lebih bulat.


4. Bentuk Muka Seperti Hati


Jika anda mempunyai dahi yang agak luas dan dagu yang runcing, maka bentuk muka anda adalah berbentuk hati. Pemilihan spek yang paling sesuai adalah berbentuk rama-rama ataupun cat eye adalah yang terbaik dan sesuai dengan anda.

Promosi A Look 2016

Dengan setiap pembelian bingkai Armani Exchangepada harga RM368 dan
bingkai Ray -Ban pada harga RM298 (untuk bingkai terpilih sahaja) di mana-mana cawangan A Look akan mendapat kanta sentuh Crizal percuma.


Datang terus ke A Look Eyewear atau O.W.L Eyewear untuk tempahan cermin mata anda


A-LOOK EYEWEAR - THE MINES 
Lot L1-16, MINES Shopping Fair 
MINES Resort City
43300 Seri Kembangan, Selangor 
10.00AM - 10.00PM 
Tel : +603-8941 3600


Like fan page A Look Eyewear untuk promosi terkini
Website : www.a-look.com.my/

BBL ~ Suka speck ala Harry Potter
(ρ)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

3 comments:

  1. Bagus info. Hujung bulan ni nak buat cermin mata baru ni...

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  2. ok..mmg pantas .. banyak gila frame jenis baru! haihhh~ ikut hati mmg nak beli frama yg macam-macam...tp payah bila muka kampung ni..hahahaha

    ReplyDelete
  3. Tiba2 saja bersemangat nak tukar cermin... ke nak tukar frame neh?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...