Persembahan Robot AI Menari Hanya Di Hotel Grand Ion Delemen, Genting Higland

9:28 AM

Hai ibu bapa semua,

Cuti sekolah dah start kan. Apa kata datang bercuti ke Genting Highland. BBL baru je balik dari sana petang tadi. Fuh sejuk amat walaupun pukul 1 tengahari. Tebal betul kabus atas banjaran Titiwangsa ni sampai rasa duduk atas awan gitu.


Special musim cuti sekolah ni, datanglah menginap kat Hotel Grand Ion Delemen - apartment full services tertinggi di Malaysia sebab ada pertunjukan Robot AI secara ekslusif untuk tetamu yang datang sini. BBL sendiri excited tengok show robot ni menari ikut lagu background. Ni ada video saya rakam waktu robot ni buat persembahan siang tadi. 



Anda boleh tengok aksi 20 robot humanoid yang boleh melakukan pelbagai aktiviti seperti menari, menyanyi dan aksi seni mempertahankan diri. Btw nama robot ni Dobi. Comel sangat dengan tinggi 48cm. Dah macam anak patung robot pun ada. 


Incase anda datang sini boleh la bawa anak-anak tengok show robot. Waktu tengahari dan sebelah malam cuma selang satu jam ada persembahan aksi robot kat pentas utama restoren Kembali, tingkat 7. 

Tengahari
Petang
Malam
12.30 pm
3.30 pm
6.30 pm
1.30 pm
5.30 pm
7.30 pm
2.30 pm

8.30 pm
Oh ya NCT Group bertanggungjawab bawa tarikan robot dengan aksi lincah ni untuk tetamu di Hotel Grand Ion Delemen dan Genting Highland secara amnya. Lagi pun teknologi Artificial Intelligence (AI) sekarang advance sebab tu mereka boleh program robot-robot ni dengan satu klik saje. Buktinya 1,100 robot Dobi telah berjaya pecahkan Rekod Dunia Guinness dalam show dorang kat China tahun lepas. Boleh tengok video nie..


Excited tak? Jadi apa tunggu lagi..ajak seluruh ahli keluarga datang bercuti ke Hotel Grand Ion Delemen, Genting Highland ya. Kami dah tengok..sekarang turn anda pulak saksikan sendiri..


You Might Also Like

18 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Saya minggu depan pergi Genting, harap-harap Robot ni ada lagi.. Excited pula tengok Robot tu menari.

    ReplyDelete
  2. the robot looks so high tech... must be very nice to see robot dancing.. great performance.. entertaining one..

    ReplyDelete
  3. Memang power lah yg buat background artificial intelligence ni.. smpi boleh reka robot yg mampu trima sgnal..

    ReplyDelete
  4. Pandai petul depa nak tarik ramai org ke sana time cuti sek ni, mak pak sure nak bawak anak2 tengok persembahan robot yang jarang di buat kat KL. Nanti sis nak gitau gan anak2 buah yang kecik2 tu suh pakat ajak mak pak masing2 naik genting..hehehe

    ReplyDelete
  5. Bi kalau bawak anak ni mesti dia suka sangat. Dah lah die memang sejenis budak yang suka tengok robot. Apa apa pun mesti robot robot robot.

    ReplyDelete
  6. Halla halla halla. Comel je robot ni menari. Ni kalau dapat kat anak mesti dia suka . Tenfok robot menari lagi dia teruja .Bagus diorang buat event macam ni sebagai satu tarikan untuk menarik ramai lagi pelancong kan .

    ReplyDelete
  7. wah bestnya bila dapat tengok robot menari....banyak pulak tu atas pentas geram tengok...acara ni agak unik dan boleh jadi salah satu tarikan untuk pengunjung datang ke situ...memang terbaik

    ReplyDelete
  8. Hahahha.. Kiut je tengok dia menari tu. .Bguihla diaorg cipta robot macam ni.. Tapi naknperginya entah bila. .Kena ada masa yang betul2 baru boleh pergi. .Kalu anak-anak tengok mestibdiaorg suka ni

    ReplyDelete
  9. This is really interesting .I would love to see these little adorable robots strut their stuff and dance. Must be a joy to watch 😁

    ReplyDelete
  10. Menariknyaaa. Sampai bila boleh tengok pertunjukan robot ni ye? Macam teringin pulak nak pergi tengok. Tapi sekarang musim cuti sekolah, mesti ramai kat genting tu.

    ReplyDelete
  11. Wah.... Dasat seyhhh robot tu menari..!! Kita yang dah besar ni tengok pun excited, kalau bawak anak-anak ni sure depa sakan enjoy the show. Timing cantik time cuti sekolah lak tu....

    ReplyDelete
  12. Alamak..comelnya robot2 ni menari heheh paling comel sbb boleh bangun hahah comel gile

    ReplyDelete
  13. Wah menarik pula tengok robot ni reminded me of ASIMO la... heee... teringat pergi jumpa robot haritu memang pandai menari robot macam ni tapi I kagum tengok mereka ada stabbiliti... heeee

    ReplyDelete
  14. comel je tengok robot tu menari.. alala.. haha.. dah lama TB tak pi Genting Highland ni.. 10 tahun lepas ada kot.. itu pun ikut rombongan sekolah.. haha.. takde benda apa lagi masa tu.. sekarang dah ada macam2

    ReplyDelete
  15. This is so cool, I have watch it once before and really amazed with the synchronized movement.

    ReplyDelete
  16. Bestnya dpt tgk robot menari, hebat btl sains n teknogi zaman skrg.

    ReplyDelete
  17. Bagus jugak ada buat persembahan robot mcm ni.. At least yg tak tau nk bwk anak2 ke mana cuti2 sekolah ni bol3h la b2wk anak2 ke sini kan

    ReplyDelete
  18. Dapat seorang satu robot ke? Cantik betul dia menari. Perhaps boleh ajar dia menari zapin atau joget kan? Hehe. Baru la Malaysia sikit tak gitu.

    ReplyDelete