IFTAR RAMADAN 2019 : Iftar Sesama @ Bangi Gold & Resort Harga RM59 Jer

8:10 AM

Assalamulaikum..

First time BBL dapat invitation majlis berbuka puasa kat Bangi Gold & Resort (BGR) ni. Terus excited nak datang bila rakan blogger bagitau memang tak menyesal datang cuba menu bakal dihidangkan sepanjang bulan ramadan nanti. 

Bertema 'Iftar Sesama' BGR akan menyajikan lebih 200 jenis makanan dari menu tradisional Melayu - off course terubat sikit rindu masakan mak kat kampung & aneka sajian Barat kegemaran ramai. 


Harga Buffet @ Bangi Gold Resort
Dewasa RM 59 nett
Kanak-kanak RM 29 nett

Menu  Mesti Cuba
Oh ya incase korang nak tahu, BGR ada kebun ulam-ulaman sendiri tau. So chef bahan mentah yang ditanam sendiri untuk masakan Melayu & tradisional. Baru real kampung rasa makanan tu. Cubalah Nasi Kerabu bersama ulam-ulaman organik bersama serunding kelapa ikan, kuah sambal tumis, keropok ikan, ayam goreng berempah dan gabungan ulaman. Jangan lupa cuba Laksa Singapura dan Ipoh Hor Fun yang nice & sedap. 


Rasanya tak complete buffet ramadan kalu tak ada Kambing Golek, Sup Kambing Mamak, Satay Ayam & Daging, Kueh Teow Goreng dan Mee Mamak yang all time favorite bila masuk waktu berbuka puasa. Nasi Ayam turut tersedia oleh chef..istimewa untuk santapan anda.


Ayam Varuval, Kari Ikan Tenggiri, Daging Kambing Masak Hitam Mamak pun ada. Boleh la cuba rasa sendiri nanti.


Tak cukup dengan tu, dapur chef menyediakan menu barat seperti Sous Vide Egg, Spaghetti dengan sos bolognese ayam atau carbonara. Fuh sedapnya bila teringat balik..


Rasanya tak complete berbuka kalu tak makan pencuci mulut enak & sedap seperti Churros Sepanyol dengan sos coklat pekat, Tiramisu Itali, seleksi kuih muih melayu - Kuih Lapis, Talam Koko, Talam Cendol, Kasui Pandan, Apam Mekar, Koci, Seri Muka Pandan, Kuih Bakar Hijau, Pulut Kuning Rendang Daging, Pulut Kuning Serunding Kelapa, Pulut Inti, Puteri Ayu dan Lopez Pulut


Minuman pun banyak jenis antaranya Kordial Mangga, Air Tebu, Soya Ros, Teh Bunga, Teh Tarik, Kopi dan buah-buahan. Yummy!


Kemudahan Tersedia
♦️ Surau
♦️ 800 lot parking
♦️ Dewan makan luas & selesa

Kebetulan masa majlis preview pihak BGR ada sediakan durian fresh untuk semua tetamu. Dah nak hujung-hujung majlis baru boleh makan, ingat semua dah surrender perut kenyang tapi terkejut ramai duk beratur nak lepaskan hajat mengidam makan durian. Sama juga dengan BBL jadi orang pertama beratur tadah pinggan. Hehehe kelakar betul


Jom Kongsi Pahala Bersama-sama
Pertama - bukan setakat dapat berbuka makan enak malah anda turut bersama mendapat pahala amal jariah kerana BGR akan menyumbang 1% dari keuntungan sepanjang Ramadan al-Mubarak kepada Islamic Relief Malaysia (IRM). Moga bayaran buffet berbuka puasa dapat membantu golongan memerlukan. 

Kedua - Mana-mana lebihan buffet makanan akan disumbangkan kepada Food Aid Foundation untuk diberikan kepada mereka memerlukan. 

Ketiga - BGR & F8Buzz.com menyediakan Kotak Sumbangan Iftar Sesama untuk anda menyumbangkan makanan, pakaian kepada yang kurang bernasib baik.

Semoga kita semua dapat membantu orang yang memerlukan & dapat ganjaran pahala berlipat ganda sepanjang bulan Ramadan mulia ini. 

Tempahan berbuka puasa boleh hubungi
Restoren Bangi Golf Resort  
No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, Selangor
No Telefon : 1700 81 8557 
Website : www.bgrrest.com 

You Might Also Like

19 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Mak aih, sedap sedap tengok menu die. Tapi rasa rasanya la kan, mesti semua orang tunggu durian tu kan. Bukan semua tempat nak sediakan durian masa bufet ramadan dieorang ni

    ReplyDelete
  2. 2 tahun lepas ciktom pernah pergi buffet BGR ni..memang best dan berbaloi..menu semua sedap dan deseert pun umphh..rasa kena repeat utk buffet ramadhan thn ni..

    ReplyDelete
  3. Harga Buffet @ Bangi Gold Resort untuk dewasa murah dan berpatutan.. menu pun nampak menyelerakan.. boleh lah ajak hubby berbuka puasa kat sini nanti.. durian tu sentiasa ada ke? hehehehe

    ReplyDelete
  4. Bukakpuasa nanti ada durian tu jugak tak? Hahaha harga RM59 tu memang bebaloi-baloi sgt la tu dgn makanan yg banyak mcm tu.

    ReplyDelete
  5. tak pernah lagi cuba iftar kat BGR , paling tertarik sebab ada egg benedict , rasanya itu killer menu kat situ kan ....pastu ada buffet durian lagi...meriah sungguh iftar tahun ni di BGR

    ReplyDelete
  6. Harga berpatutan juga yang ditawarkan oleh BGR untuk buka puasa nanti. So, kalau Bella teringin nak cuba Ayam Varuval tu. Aduhh dah ada durian, haruslah layan makan durian tu kan. Belum pernah pergi sini. Tahun ni nak pergilah.

    ReplyDelete
  7. Harga yg sangat berpatutan. Menu pula semuanya Nampak sedap. Teringin la pulak. Dah la sekarang ni tinggal berdekatan dgn Bangi, bolehlah berbuka di sini nanti. Terima kasih sharing.

    ReplyDelete
  8. Makanan dia... fuhhh sedap-sedap semuanya ye. Terus lapar tengok gambar-gambar makanan tu haha. Ok, iftar ramadhan nanti boleh juga cuba sekali

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  9. Salah satu tempat yg nad takkan miss untuk pergi.. Hehe. .sedap semuanya mknn dekt sini.. Tak lupa durian tu. .Hehe. .TTelur setengah masak mmg feveret

    ReplyDelete
  10. Bgr ni tiap2 tahun neriah dengan kejadiran blogger. Macam tempat reunion. Yang best pilihan makanan cukup banyak. Apatah lagi ada durian

    ReplyDelete
  11. Tuao tiap tahun BGR memang meriah dengan kehadiran blogger kan .Tahun ni lebih teratur peejalan majlis .Makanan pun banyak kan .Tahun kepas makan nasi kerabu tahun makan nasi ayam pula .memang sedap

    ReplyDelete
  12. Emi tahun2 leaps pergi jugak BGR ni. Tahun ni tak join dia punya buffet preview. Nanti bulan puasa macam nak ajak adik beradik berbuka kat sini.

    ReplyDelete
  13. Murah kan RM 59 dan confirm sedap. Hehehe. Ruby suka makan di BGR yang bangunan baru sekarang ni. Kalau dulu sesak gileerrrrrrr. Alhamdulillah boleh la ajak family besor akak.

    ReplyDelete
  14. Ya Allah.. Masuk entri ni terus nampak durian! Sedapnyaaaaaa.. Dah lama tak makan durian.
    Pastu BBl cite pasal nasi kerabu la, ulam2 nya la. Allah.. Nikmat tu.. Sesekali dapat ulam ulaman memang layan..

    ReplyDelete
  15. omgeeeeeeeeeeee i dah bookmark dah page ni. Hahaha. Bapak murah pakej dia siap makan durian kottttt. And banyak my favvvv! Nasi kerabu pasta home soya. Serius i mmg go here. I dah cop sini! I nak makan siniiiiiiiiiiii. sayangnya tak pi hari tuuuu.

    ReplyDelete
  16. Mak aihh..ada durian sekali masa berbuka..harga buffet pon murah sangat2..kalau mcm ni boleh belanja keluarga,kawan2 dan jiran tetangga sekali laa macam ni..

    ReplyDelete
  17. Dah berapa tahun sis memang tak pernah miss berbuka puasa gan family kat sini. Hidangan dia banyak..sedap pulak tu. This year pun sis pasti akan ke sana lagi

    ReplyDelete
  18. Murah tu wak kalau RM59 je. Hope makanana pon. Banyaklah takdelah nnti tak cukup kalau orang ramai kan

    ReplyDelete
  19. Wao... This is really cheap and got so much durian to way. For sure myself will want to have Ramadan iftar with my clients there...

    ReplyDelete