BUFFET RAMADAN 2019 : The Venue Shah Alam Offer Pakej Berbuka "Colours of Ramadan" Cuma RM55 Seorang

7:41 AM


Assalamulaikum semua..

Sekarang dah masuk minggu-minggu akhir bulan Syaaban sebelum kita semua akan start puasa tak lama lagi. Tak silap BBL 5 Mei nanti tarikh tengok anak bulan Ramadan & malam tu Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja akan mengisthitarkan tarikh start puasa. Wah tak sabar betul nak masuk bulan Ramadan ni. 

Macam biasa BBL akan update entri promosi buffet ramadan untuk anda datang berbuka puasa dengan family atau planning nak buat majlis iftar berjemaah. Buat orang Shah Alam, Subang Jaya, Puchong, Glenmarie & sekitar Bandar Sunway ni ada satu lokasi best untuk anda datang berbuka puasa. 

Tahun 2019 nie The Venue Shah Alam offer seleksi juadah berbuka puasa bertema "Colours of Ramadan" dengan aneka menu tradisional popular sering kita cari & mengidam time puasa. Ni tahun ke dua BBL datang try sajian menu iftar ramadan, tahun lepas best sangat feedback saya dapat. Hampir setiap hari full house & full book sampai si member tu cakap tahun ni kena datang juga sebab melepas tahun lepas.. 


Harga Buffet Ramadan @ The Venue Shah Alam
Dewasa RM 55
Kanak-kanak RM30 (7-12 tahun) - bawah 7 tahun MAKAN PERCUMA

* Bermula 6 Mei hingga 1 Jun 2019
**Promosi Early Bird Dewasa RM45 nett | kanak-kanak RM25 (30 Mac - 30 April 2019)
*** Harga Satu Table | 10 pax > RM400

Nak tempah boleh whatsapp 019-8585825 / 019-8585375 cepat-cepat

Pelbagai juadah istimewa seluruh Malaysia dan stall live cooking yang akan The Venue Shah Alam sajikan untuk anda. Semua sedap & menyelerakan mulut..lagi-lagi lepas satu hari tahan lapar dahaga kan. 
Menu istimewa : 
🐑 Kambing Golek
🥩 Grill BBQ 
🍢 Cucuk Cucuk Steamboat
🐟 Ikan Bakar
🍵 Aneka Sup
🍜 Noodle Station 
🍰 Dessert Corner


ni paling ramai tetamu serbu dulu

Menu Utama
🍚Nasi Briyani Bukhara / Nasi Arab / Nasi Tomato / Nasi Minyak
🍚  Nasi Putih
🍗 Ayam Cili Padi / Rendang Ayam / Ayam Percik / Ayam Masala / Kurma Ayam / Kari Ayam / Ayam Berlado / Ayam Kerutuk
🥩Daging Gulai Kawoh / Daging Briyani / Daging Masak Lemak Cili Padi / Daging Masak Lada Hitam / Daging Kam Heong / Daging Baghdad / Daging Dendeng
🐠 Kari Ikan
🍲 Kupang Goreng Pedas
🍲 Lala Masak Halia
🐙 Sotong Sumbat
🍤 Sambal Udang Petai
🦀 Ketam Masak Lemak Cili Padi
🥗 Pelbagai Kerabu, Sayur & Ulam-Ulaman


2 Jenis Bubur Setiap Hari :
🍯Bubur Jagung + Sagu
🍯Bubur Kacang Hijau
🍯Bubur Chacha
🍯Bubur Pulut Hitam
🍯Bubur Gandum
🍯Bubur Keledek + Nangka
Pelbagai Jenis Buah Buahan Tempatan 🍉🍊🍍🍇🍌
Kuih Kuih Melayu
Talam Keladi
Seri Muka
Talam Tepung
Pelbagai Perisa Dadih 🍮
Pelbagai Perisa Jelly 🍮
Potongan Kek 🍰🎂🧁🥧 


Kalu tak nak makan heavy, pihak majlis telah sediakan steamboat DIY dan mee kari sebagai santapan anda tak kala masuk waktu berbuka puasa. Anak-anak mesti suka sebab senang dorang nak makan.


Mesti korang nak tengok macam mana rupa dewan The Venue Shah Alam ni kan. Bangunan ini actually 3 tinggkat yang boleh dijadikan lokasi pelbagai acara atau keraian seperti majlis kahwin, bertunang, majlis koprat, seminar, pelancaran produk dan vanue rumah terbuka. 

ruang luar boleh bakar kambing golek

pentas utama untuk sebarang majlis

Kemudahan Tersedia Di The Venue Shah Alam
⭐️ Ruang dewan besar boleh muat hingga 400 pax tetamu
⭐️  Dewan makan fully aircond (sejuk sikit sementara nak tunggu azan magrib)
⭐️  Surau 
⭐️  Parking Percuma
⭐️  Persembahan Live Band

Untuk tempahan PRIVATE EVENT, Boleh hubungi no tertera untuk maklumat lanjut. Sila hubungi staff The Venue Shah Alam untuk booking #buffetramadhan pada tahun 2019 ini.

saya dah datang, korang bila nak datang iftar kat sini?

The Venue Shah Alam
Jalan 15/23, Seksyen 15

You Might Also Like

19 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Pertama kali tahu pasal tempat ni. Nampak menarik! Paling tak tahan tengok menu menu dia. Aduhhhh.. Terliur tergoda dibuatnya. Harga tu murah laaa... Nak bawak family berbuka puasa kat sini laaa

    ReplyDelete
  2. Murahnya harga voucher dia. Tapi tengok makanan dia memang banyak pilihannya dan memang nampak sedap. Seafood pun ada tu. Tempat die pun cantik cantik jugak.

    ReplyDelete
  3. Wahhhh murah betul ye pakej buffet ramadhan di The Venue nie. Paling murah setakat hari ini. Bolehlah bawa satu family berbuka dekat sini. Pilihan makanan pon banyak dan meriah. Sedap2

    ReplyDelete
  4. first time dengar pasal The Venue ni, tengok menu-menu dia pun alahai.. terliur kottt... harga pun berpatutan.. yang penting selesa.. kan.. boleh lah nanti ajak family dan keluarga lain main sini

    ReplyDelete
  5. I have not been to THE VENUE SHAH ALAM. their BUFFET RAMADAN 2019 looks really delicious. it's nice that the PAKEJ BERBUKA "COLOURS OF RAMADAN" CUMA RM55 SEORANG, so berbaloi

    ReplyDelete
  6. Gilerr murah sangat harga buka puasa kat sini memang terasa teringin nak pergi sini lokasi luas dan juga menarik hehehehe..

    ReplyDelete
  7. Wahhh ada roti jala, my favourite tu. Ketam masak lemak pun sedapnya. Ok sangat lah harga tu dgn pilihan makanan yg ada, murah!

    ReplyDelete
  8. Tu dia menu2 pun menarik harga pun boleh tahan murah..kat penang ni x dptlah harga mcm tu hahaha..deko pun sgt cantik

    ReplyDelete
  9. Peetama kali peegi tempat ni.. Memg cantik dekorasi dia dan luas.. Parking sennag.. Beraircond lagi.. Hehehe... Makana dia semua sedap... Suka seafood tu.. Menu utama pun sedp.. Boleh katakan dekr sini paling murah la kan

    ReplyDelete
  10. Wah bestnya menu-menu yang dihidangkan. Terkeliur air liur. Nak datang bawak family kesini sebab nampak semuanya sedap2 belaka. Yang penting harga tu murahnya.hehehe

    ReplyDelete
  11. sedap2 pilihan makana kat sini. dan harganya sangat murah..memang berbaloi kalau berbuka satu keluarga di sini

    ReplyDelete
  12. Eh ... murah jugak pakej tempat ni yer. Tgk variety of food pun ada macam macam nih... sapa2 yg ada plan nak bukak posa diluar mmg boleh suggest tpt ni lah

    ReplyDelete
  13. Arrrr murah gila!!!, menu pun banyak. Akak dah deal dengan abang nak pi sini. Nak booking sat lagi. Hahaha maceehhh :)

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  14. Murah la harga buffet Ramadhan kat sini. Menu pula... macam-macam ada. Sis paling suka roti jala, mee kari, bubur pulut hitam, ehhh banyak la pula paling suka sis...

    ReplyDelete
  15. Besar jugak tempatnya. Cantik n mewah. Tapi hrga sangat affordable n nak jimat kenalah grab early bird. Kambing golek wjib ada barulah terbuka selera. Hehe

    ReplyDelete
  16. Eh serious la rm55 je? Murah sangatlah.kat tempat lain mana nak dapat harga macam ni kan? Kalau nak bawak family ramai2 berbuka puasa, boleh sangatlah.

    ReplyDelete
  17. Ya Allah.. Meriahnya menu dia.
    Semua sedap sedap ni. Silap silap tak tahu nak pilih mana tuk makan dulu kan..
    Harga yang ditawarkan pun rasanya berbalou sangat la. Tak mahal mana pun. Masih mampu milik lagi.

    ReplyDelete
  18. Sangat murah n berbaloi berbuka puasa di sini.. Mmg berpatutan.. Tambahan menu mmg pelbagai... Nasi Arab tue yg xleh tahan.. Nak ajak adik berbuka puasa d sini jugalah nnti..

    ReplyDelete
  19. Ye kita pun pergi jugak that day. Antara yang termurah bawah RM 50 kan! Siput sedut dia the best dengan nasi kambing dia!!! Recommended the best one sangat. Tempat dia selesa dan sejuk hahaha.

    ReplyDelete