Kebaikan Minum ActiveLife Soymilk Yang Ramai Tak Tahu

9:35 AM


Assalamulaikum & hai semua

Saja nak story dengan korang ni. Pernah tak rasa masakan dengan susu soya? Bunyi macam pelik kan..tapi tu lah BBL baru belajar rupanya susu soya pun boleh guna sebagai bahan masakan sebagai alternatif lain untuk santan kelapa atau santan kelapa sawit. Surprise tak. 

Last weekend BBL attend satu kelas masakan bersama Sidney Kan. Cukup popular bab masakan & food  hunting. Memang BBL sendiri impress dengan kebolehan dia ada. Well back to story. Time cooking live lesions tu Sidney ada ajar beberapa menu guna susu soya dari brand ActiveLife. Yelah setahu saya, kalu susu soya ni memang orang buat minum macam tu je. Sebagai nutrisi tambahan kan.. 


Seronok dapat belajar resepi kari ayam, ikan kukus & telur kukus dengan campuran bahan baru - ActiveLife Soymilik. Jujur saya sendiri tak sangka menu biasa boleh jadi luar biasa. Sambil chef Sidney tunjuk cari masak guna pressure cooker, hampir semua audience excited tau tengok.. sambil tu pakar nutrisi beri explanation kebaikan minum segelas ActiveLife Soymilk. Alah benda baik tak salah kongsi bersama kan.. 

- ikan kukus ActiveLife Soymilk -

- kari ayam ActiveLife Soymilk -

- telur kukus ActiveLife Soymilk -

ActiveLife Soymilk - Formula Soya yang sesuai untuk semua
Ya betul. Dalam setiap pek ActiveLife Soymilk mengandungi bahan yang cukup bermanfaat kepada badan terutama orang dewasa. Antaranya


1. Susu Soya
 Sumber protein, kalsium & pelbagai vitamin (vitamin A, B12 & D13) 
 Mengekalkan paras kolestrol yang sihat & mampu kurangkan risiko masalah kardiovaskular
 Mengelakkan penuaan akibat cahaya matahari & bagus untuk menjaga matriks kulit


2. Fenugreek
 Herba yang biasa digunakan dalam masakan
 Membantu dalam pengawalan paras gula badan
 Mempunyai kesan penenangan atas masalah gastrik
 Memperbaiki bekalan susu dari ibu yang menyusu


3. Prebiotik & Probiotik
 Probiotik - bakteria bermanfaat untuk kesan positif terutama usus
 Baik bagi mengelakkan jangkitan usus & tingkatkan sistem imun badan
 Prebiotik iaitu makanan bagi probiotik, hasilnya kesan lebih baik
 Prebiotik boleh menolong penyerapan nutrien terutama kalsium


Kenapa anda perlu memilih ActiveLife Soymilk
1. Berasal dari kacang soya organik yang 100% tanpa GMO
2. Dihasilkan dengan teknologi terbaru dari USA
3. Kaya dengan khasiat fenugreek, prebiotik & probiotik untuk kesihatan usus lebih baik
4. Kacang soya yang digunakan adalah tanpa kulit

Siapa disyorkan minum segelas ActiveLife Soymilk setiap hari?
1. Individu yang ingin membaiki fungsi metabolik
2. Golongan menghadapi intoleransi laktosa
3. Mereka yang mempunyai masalah gastrik
4. Individu yang ingin kulit muka lebih sihat


Harga ActiveLife Soymilk
RM 59.00 setin 

Tak sangka masak guna periuk pressure cooker ni memang cepat, pantas & senang je rupanya. Tup..tup dah siap masak. Tunggu ceduk dalam mangkuk je. Wallah ini hasil air tangan chef Sidney. Nampak sedap bila masih panas-panas. Tak sangka boleh tahan sedap dengan campuran ActiveLife Soymilk ni. Kudus chef bagi inovasi baru masakan harian kita supaya lebih sihat. Perut pun kenyang, dapat lagi benefit dari soymilk ni. 


Selain Active Soymilk, ActiveLife Malaysia ada beberapa pilihan lain dengan pelbagai benefit kepada badan iaitu ActiveLife Black Energy, ActiveLife Oat Plus 23ActiveLife Perfect Balance

Anda boleh dapatkan kat farmasi berdekatan dengan rumah seperti AM|PM Pharmacy, AA Pharmacy, Farmasi Alpro, BIG Pharmacy. Boleh tanya je staff farmasi produk ActiveLife, mesti dorang akan assist bagi explanation lebih detail.  

Maklumat lanjut klik je Facebook dan website ActiveLife Malaysia

You Might Also Like

6 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. elok kan, menggantikan santan. yelah santan berkolestrol. lagipun ada yang alahan dengan santan elok pakai soy ni. menu menu nampak menarik.

    ReplyDelete
  2. Waah baru denger saya. Soalnya di Indonesia saya belum menemukan ini. Saya tertarik karena bisa merawat kulit wajah ya. Nanti saya coba message ya, barangkali ongkirnya murah hehe..

    ReplyDelete
  3. Wow macam-macam resepi rupanya boleh di buat guna soy ni, biasa tahu untuk minum je ahaks

    ReplyDelete
  4. Wah. Banyak juga benefit soya milk ni ye. Mcm2 makanan boleh masak dgn soya milk. Tp khasiat dia tk lari ke kalau masak? Takot dia sensitif dgn lain2 temperature je kan

    ReplyDelete
  5. Bagusnya ActiveLife Soymilk - Formula Soya ni rupanya byk khasiat dan bagus utk kesihatan

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing! I pun suka makanan yg organik tapi mmg tak pernah dengan soy la. Will try soon!

    ReplyDelete