Pre-Birthday Party BBL Kat D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam

8:10 AM


Assalamulaikum guys,

Aduh surprise betul malam tadi bila dapat celebrate hari lahir awal seminggu. Al kisahnya just hangout makan steamboat dengan member kat D'Kayangan Grill & Barbeque Steamboat seksyen 13, Shah Alam. So memang mind set datang untuk makan je. Perut pulak tengah lapar dari tengahari tak makan berat. 


Tengah syok duk bakar ayam berempah ni..tetiba black out ingat terputus elektrik. Rupanya ada kejutan August baby. Satu kedai menyanyi lagu 'selamat hari jadi' na na macam ombak gituh. Saja buat dek birthday siapa la hari ini.. last-last si king Xul pergi bocorkan rahsia birthday BBL bulan Ogos. Aduh celebrate jelah awal walaupun tak sampai seminggu lagi pun. Hahahaha tak nak jadi tua!

Pakej Hari Jadi Harga Bombastik 
Alang-alang seat kosong kami duduk ni memang khas untuk celebrate hari jadi tema disco gituh. Oh D'Kayangan Grill & Barbeque Steamboat ada provide services sambutan hari lahir berdisco. Siap ada lampu persis disco malah kek hari lahir diberi percuma. Sesuai la buat birthday party kat sini. Harga pakej semurah RM29.90 seorang je


Apa yang best kat Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan ni semua pilihan bahan mentah segar-segar belaka. Macam-macam ada seperti udang besar, kari ayam, kepah, kerang, sotong, isi ikan, bamboo lala dan banyak lagi. Fuyooh, rambang mata nak pilih. Yang pasti kena cuba semua baru tahu..


Bermacam jenis bahan-bahan nak masak!
Harga murah dan siapa yang suka steamboat & grill ala 'All You Can Eat' semua tu kat sini makan lah sepuasnya. Sambil tu boleh la praktise masak steamboat..alah apa susah letak je apa korang nak makan dalam sup. Hahaha.. Apa yang menjadikan restoran ini lain dari yang lain
😋 12  jenis seafood segar disediakan setiap hari
😋 24 jenis perapan daripada ayam, ikan, daging & kambing
😋 15 jenis pilihan jenis sos seperti bbq, pedas, air asam, masam manis
😋 2 pilihan sup seperti tom yam dan sup ayam
😋 Pelbagai pilihan Yong Tau Fu yang boleh di pilih
😋 Menu 'rare' seperti ABC, aiskrim dan kek turut disediakan. Yummy!
😋 Char Kuey Teow Basah Termasyur& mee goreng di masak 'live'


Tak sangka memang ramai customer datang makan steamboat kat sini eh. Dari BBL sampai lebih kurang pukul 6.30 petang tu..sampailah pukul 9 lebih pun ramai lagi orang beratur nak makan. Tempat sedap & murah memang jadi favourite la kan. 

Sementara tunggu ayam & daging siap masak, boleh alas perut dengan menu seperti spaghetti, nasi goreng, mee goreng, rojak buah atau buah-buahan. Aiskrim & air batu campur pun ada. Buat sendiri nak letak apa dalam ABC korang.. yummy.


Kemudahan tersedia
Jangan risau kalu nak buat majlis di D'Kayangan Steamboat, BBQ & Grill kerana kemudahan untuk sebarang acara. Memang sesuai sangat untuk aktiviti seperti makan besar bersama keluarga, sambutan birthday serta jamuan korporat. Malah boleh muat hingga 600 pax tetamu dalam satu masa. Fuh meriah kalu gathering berjemaah ni.
➡️ Meja VIP & hadiah
➡️ Muzik
➡️ Parking banyak & percuma
➡️ Kemudahan surau lelaki & perempuan
➡️ Wifi power
➡️ Ruang makan indoor dan outdoor

Harga Buffet Steamboat, BBQ & Grill 
Dewasa RM 29.90 net
Kanak-kanak RM 12.50 net
*bawah 4 tahun makan PERCUMA
Apa tunggu lagi, orang-orang sekitar Shah Alam, Klang, Subang Jaya, Kelana Jaya, Puchong atau kebetulan tengah mencari tempat makan murah & sedap, harus lah cuba singgah dan rasai pengalaman menikmati steamboat & grill bersama D'Kayangan Shah Alam. 

D'Kayangan Grill & Barbeque Steamboat 
Belakang Acappella Servis Apartment (dekat Gaint & stadium Shah Alam)
Masa Operasi : Isnin - Jumaat [5 petang hingga 11.30 malam]
Sabtu, Ahad & Cuti umum [3 petang hingga 11.45 malam]
No telefon : 012 297 1091 | 017 627 4015

You Might Also Like

22 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Wahh bestnya sambut hari jadi dengan kawan-kawan dengan makanan yang sedap-sedap pulak tu. Pernah pergi ke sini sekali je rasanya tapi memang puas hati sebab sedap dan banyak pula pilihan makanan dia. Rasa macam nak repeat lagi pula lepas baca entri Marou ni. Btw Happy Birthday, Marou! Semoga panjang umur dan murah rezeki!

    ReplyDelete
  2. OMG muka kekeyangan semuanya. tp mmg best makan borak makan borak makan borak sampai lebam.. hihi. Btw happy birthday Marou in advance

    ReplyDelete
  3. Seronok lah korang ye.
    Asyik makan jer ramai2 :) best!
    Aida lom dtg sini.
    Jauh!
    Memang terbaik la sebab byk makanan yg boleh kita gaya kan.
    Harga pon ok. Affordable.

    ReplyDelete
  4. best kat sini ..pernah buka puasa kat sini jugak...makanan banyak pilihan tomyam macam kat family mart ..apa lagi ehhh ...semua sedfap dan ada surau juga ...tu yg bagus

    ReplyDelete
  5. Tak boleh tahan bila nampak rojak buah tu.. selain makanan lain tu mmg best sbb byk pilihan kan. Aduh lapar ni x mkn lg

    ReplyDelete
  6. seronok ni kalau datang-datang makan and lepak kat sini..sebab steamboat dia agak murah dan berbaloi. pilihan makanan pulak banyak memang puas hati

    ReplyDelete
  7. Bestnya dpt makan kat sini, sis dh pernah merasa sekali, memang sedap makanan dia..banyak pulak pilihan. Teringin nak pergi lagi

    ReplyDelete
  8. RM29 tu dah kira murah dah kan :) kalau ada kat KK ni boleh la nak cuba signiture masakan restoran ni...nampak menarik dan sedap...Apa pun nak wish juga la kat tuan, sanah helwah tuan...Semoga hidup tuan sentiasa dirahmati dan dilindungi Allah swt dan diberkahi tak kira apa pun yang tuan kerjakan.

    ReplyDelete
  9. Boleh celebrate birthday kat sini, wow wow bestnya. Nanti bolehlah buat gathering dengan member kat sini. Pilihan makanan pun banyak, nak makan steamboat semuanya segar-segar. Bolehlah set tarikh nanti.

    ReplyDelete
  10. Baru tahu hargadia tak ahal pun dah sesuai untuk bawa family untuk dine in dekat sini. Pilihan makanan pun boleh tahan banyak.. must try nanti.

    ReplyDelete
  11. Tak menyesal datang sini. Banyak pilihan menu yang ada. Pulak tu harga nya murah..datang sini makan ramai-ramai memnag best..nyumnyum..nanti balik kampung bolehlah singgah sini

    ReplyDelete
  12. Lia pernah makan kat sini sekali je masa singgah shah alam. memang banyak pilihan seafood yang ada. Harga pun berpatutan sesuai bawa family atau kawan-kawan.

    ReplyDelete
  13. Hey gambar kite ada dalam ni. Awas. hehehe. Best kan makan kt sini sambil gather2 dengan kawan. Macam2
    plak tu pilihan. Tomyam
    pun sedap. hehehe.Nanti nak kena repeat

    ReplyDelete
  14. Meriahhh haaa sma it bday kt situuu.. Jeles kitaaaa tauuu.. Bestnyaa. Dpt mkn mcm2 plak tuuuu...

    ReplyDelete
  15. Bestlah kalau dapat celebrate birthday party kat sini. Harga pakej dia sangat murah dan berbaloi. Kalau dpt lepak2 kat sini dengan family ni best.. Trima kasih kongsi info

    ReplyDelete
  16. Wahhh... Seronoknya dia!
    Happy Birthday Marou, semoga panjang umur, dipermudahkan segala urusan. Aamiin
    Menarik laaaa menu dan pilihan yang ada kat D'Kayangan Grill & Barbeque Steamboat ni. Belum pernah pegi, nanti nak try laaa

    ReplyDelete
  17. waduh waduh, dugaan apakah ini... hahahhaha... bestnya tempat mcm ni.. happening giler! bab makan jgn citer la... sis belum smpai lg tempat ni.. nnti turun sana nk terjah gak la.. tq utk info

    ReplyDelete
  18. Best lepak dengan kawan-kawan dan family sambil makan-makan macam ni, happy dia lain macam haha

    ReplyDelete
  19. Aww happy belated birthday! Seronok mcm beramai ramai macam ni. Makanan pun nmpk sedap. Permah dgr pasal tmpt bi jugak tpi tk sempat smpai lagi. Huhu. Boleh la nk consider birthday dkt sana nnti

    ReplyDelete
  20. Happy Birthday to you.. blm lbt lgkan? seronok ada kwn2 selebrate birthday dgn mcm2 menu yg sedap2 belaka

    ReplyDelete