MATXI Corp Sambut Ulangtahun Ke 2 Penuh Gemilang

3:24 AM


Assalamualaikum

Tahniah MATXI Corp atas ulang tahun ke 2 pada 21 Sept lepas. Semalam BBL ke Kuala Lumpur Convention Centre dengan few kawan lain. Excited sangat tengok wakil-wakil Matxi berkumpul di Kuala Lumpur sebagai tuan rumah aniversarry tahun ni. Lebih kurang 2,000 pengedar dari 30 negara datang ke majlis gilang gemilang ni. Mostly perempuan tau. Ada dari Vietnam, Thailand, Singapura, Kemboja, Indonesia dan juga Malaysia. 

Lepas masuk dewan Plennary Hall Kuala Lumpur Convention Centre rasa excited pembukan tarian team 218 Dance Crew - salah satu wakil Vietnam dalam Asia's Got Talent 2017


Matxi Corp - Glory To Glory
Jika sebelum ni Matxi lebih familir dikenali sebagai Maxti S.G namun dengan peredaran transfomasi syarikat, kini ia maju selangkah sebagai Maxti Corp. Satu pencapaian cukup impressive BBL rasa kerana walaupun setahun jagung banyak perubahan Maxti Corp kecapai hingga saat ni. 

Malah Matxi Corp jugak komited untuk mencapai visi menjadi peneraju koperat dan membawa syarikat ke serata dunia. Manakala misi utama kumpulan ini semestinya membawa setiap pelanggan, ahli & rakan strategik ke arah kehidupan lebih baik dengan nilai-nilai murni. Patut la setiap tetamu hadir bersemangat BBL tengok.

Kuala Lumpur menjadi saksi saat gilang gemilang mengumuman Matxi Corp

Beberapa wakil dari setiap negara turut membuat ucapan kata-kata semangat seperti Cik Nung (Pengarah Matxi Corp Vietnam), Encik Kenny (Pengarah Matxi Corp Malaysia), Cik Jenny (Pengarah Matxi Corp USA), Cik Luck Kim (Pengarah Matxi Corp Korea) dan Encik Matthew James Morris (Pengarah Pembangunan Perniagaan Holdings Sdn Bhd). 

Encik Kenny (Pengarah Matxi Corp Malaysia)

 Cik Jenny (Pengarah Matxi Corp USA)

 Cik Luck Kim (Pengarah Matxi Corp Korea)

Dalam masa sama, Matxi Corp mengumunkan bahawa Malaysia adalah pasaran ke 2 selepas Vietnam. Lepas ni bakal melebar sayap pasaran kat negara Korea dan Amerika Syarikat. Malah Matxi Corp bercadang untuk membina pusat reseach & development sendiri bagi mengukuhkan potensi besar dalam Asia.

Oh ya, sedikit pasal Matxi Corp ni. Dulunya Maxti S.G adalah anak syarikat MIIC Holdings Sdn Bhd. Mostly specialist dalam bidang latihan perniagaan, pembangunan manusia, membantu individu dan pernigaan untuk menghasilkan jualan cemerlang dengan pelan hala tuju latihan bersama bantuan sokongan dari professional. Sesuai la tagline Maxti Corp - You Deserve A Better Life memang banyak tolong penduduk Asia terutama kaum wanita keluar dari kepompong hidup ke arah lebih baik. Siapa tak nak hidup lebih gembira bersama anak & suami kan. 

transformasi Matxi S.G kepada Matxi Corp

Hingga Julai 2019, syarikat ni ada 20,000 pengedar dan agen seluruh negara Asean terutama di negera Vietnam. Bukti Maxti Corp ada sistem professional & berkuasa sampai boleh pergi ke tahap luar biasa hari ni. Belum campur lagi achievement lain Maxti Corp berjaya rangkul sepanjang 2 tahun dalam dunia perniagaan. Kudus team Maxti Corp!

Bukan setakat tu je, Maxti Corp ada beberapa cabang lain seperti
🌟 Hartanah
🌟 Peruncitan bahagian kanak-kanak
🌟 Percetakan dan pembungkusan
🌟 Syarikat penyelenggara acara
🌟 Produk kesihatan dan kosmetik
🌟 Restoran

Fuh boleh tahan besar sayap business Maxti Corp dari segi kosmetik, skincare, healthcare dan food baverage. Sebut pasal produk kosmetik & kesihatan, salah satunya Max Life, Max Skincare dan Max1. Macam BBL pegang kat bawah ni. Kolagen untuk kecantikan wanita dan minuman tongkat ali khas bagi lelaki. 


Selain tu, majlis turut memberi anugerah & meraikan Diamond Distributor atas usaha mereka mendapat prestasi jualan cukup membanggakan. Total ada 18 orang dengan 16 daripadanya adalah perempuan. Wow cayalah kuasa wanita sangat power..


Semoaga Matxi Corp terus kekal maju berdaya saing untuk tahun mendatang! Matxi Corp!

Matxi Malaysia Sdn Bhd 
Facebook : Facebook.com/MatxiMalaysia  Instagram : @matxicorp
#MATXICorp #YouDeserveABetterLife

You Might Also Like

18 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Owh jual produk kesihatan dan kecantikan rupanya...majlis nampak meriah

    ReplyDelete
  2. Lawa la gegambar BBL ni. Sangat cantik. Ni sebenarnya first time dengar nama company ni. Gah juga ya majlis company Matxi Corp ni.

    ReplyDelete
  3. Nampak gaya memang Matxi akan bergerak laju dan insyaAllah akan memberi peluang pekerjaan yang banyak kepada rakyat Malaysia - bagi pekerjaan di kilang dan juga sebagai pengedar.

    ReplyDelete
  4. Tak perah dengan company ni. Akan berkembang maju la lepas ni. Gilang gemilang betul event dari Matxi corp ni. Dah dua tahun dah company ni. Hebat!

    ReplyDelete
  5. De Alif pun pergi jugak haritu (tak berkesempatan pulak nak jumpa BBL... hehehehe)... memang happening opening dan persembahan dia... but above all, De Alif harap agar ia akan memberikan impak yang positif terhadap perkembangan ekonomi juga perjawatan di negara kita yang tercinta...

    ReplyDelete
  6. Memang meriah sekali event ni hari tu sempatlah join, enjoy dengan persembahan pentas memang hebat sekali, by the way Tahniah untuk majlis Ulang tahun kedua Matxi Corp.

    ReplyDelete
  7. Company ni cepat naik. Dalam 2 tahun
    Dia capai
    Banyak kejayaan. Strategi hq dia Mmg terbaik lah. Tgk cara dia mengendalikan majlis pun tahu gempak

    ReplyDelete
  8. Meriah nya majlis macam ni. Cepat betul naik company ni

    ReplyDelete
  9. First time dengar nama company ni. Tapi tengok gambar-gambar BBL nampak grand betul ye.. Baru setahun jagung dah banyak pencapaian hebat, mesti orang-orang di sebalik company ni jugak sangat hebat. Suka tengok kejayaan macam ni :)

    ReplyDelete
  10. Meriah sungguh majlis dia. Grand sangat. Btw Tahniah MATXI Corp atas ulang tahun ke 2. Semoga terus maju jaya & semakin melebar sayap ke seantero dunia

    ReplyDelete
  11. semoga maju jaya matxi corp. walaupun pertama kali dengar nama syarikat ni dari latar belakang yang BBL ceritakan nampak dah lama menempuh alam perniagaan.

    ReplyDelete
  12. Tengok video korang post, pergh meriah sangat..dengan persempahan dia yang gah gitu..nampak glam dan ekslklusif...terbaikla Matxi Corp..Tahniah..semoga terus maju ..

    ReplyDelete
  13. Mmg seronok majlis ni. Masing2 dengan pakaian terbaik nya, rasa mcm dkt pertandingan ratu cantik. Haha semogaa matxi corp lebih maju selepas ini.

    ReplyDelete
  14. Tahniah Matrix Corp atas ulang tahun yg ke 2. Walaupun baru je..tapi dh luaskan cabang ke antarabangsa. Mmg power. Majlis yg diorg buat pun gempak

    ReplyDelete
  15. Wow banyaknya cabang Matxi ni tu lah sekarang ni nak jadi usahawan bukan kena fokus satu kena banyak biar ada banyak sumber tapi kena komitmen lah tahniah Matxi Corp atas sambutan ulantahun ke 2..

    ReplyDelete
  16. Nampak meriah dan grand betul ye. Yang datang pun daripada luar negara juga. Nampak berprestij dibuat di KLCC. Bukan biasa-biasa. Semoga terus maju jaya lagi...

    ReplyDelete
  17. Glamours meriah seyh majlis nya! Tahniah Matxi. Moga terus maju jaya mengecapi kejayaan demi kejayaan!

    ReplyDelete
  18. So happening the event! Congratulations to Matxi Corp for the great achievement!

    ReplyDelete