Segalanya Awesome di #OhhSOME Fest 2014

3:44 AM

- 48 sponsored post - 


Assalamualaikum & hello there,


Terima kasih #Hotlink untuk hadiah paling ohhsome GoPro 4. 
Nak menang #OhhSome hadiah seperti BBL senang sahaja,
jadilah pengguna Hotlink hari ini!


Pada hari Sabtu & Ahad, 13 – 14 Disember 2014 lepas Hotlink mengadakan #OhhSOME Fest 2014 di Avenue K, Kuala Lumpur. #OhhSome tu shortfont untuk Ohh Social Media Festival . Festival ini sangat special meraikan generasi muda sekarang dengan ikon social media seperti youtubers, instashop & pembangun app tempatan. #OhhSome Fest 14 terbahagi ke 5 bahagian. Paling best semuanya hapening sampai pening nak pergi mana satu.



#OhhSome Bazaar

Kat sini ada bermacam ohhsome bazar termasuk vendor instashop menjual barangan trendy & ready to wear remaja sekarang termasuk aksesori, hand-made jewellry, komik, kasut, printing t-shirt, hand writing comic, makanan & minuman. Paling havoc semua vendor masih muda tapi dah berjaya dengan business urban dorang.



#OhhSome Talks

Serius banyak sangat inspirasi boleh dapat lepas dengar talk dari pengamal media. Tips & tutorial bagaiman nak maximas social media termasuk How To Get Viral by Aaron Teng. Semua talk sangat menarik dalam suasana sempoi ala-ala dalam kampus.


#OhhSome Apps

Oh ni faveret BBL sebab dapat jumpa founder Amanz.my & obe Blogserius.blogspot.com. Setiap pagi lepas check email mesti buka Amanz untuk info teknologi terkini & buat senaman ketawa baca entri lawak & troll di www.blogserius.blogspot.com. Sedih tak dapat jumpa Aman tapi sempatlah selfie dengan kakitangan Amanz. Pun jadilah kan.


Banyak lagi startup tempatan seperti :

The Lorry – bagi korang nak pindah rumah atau angkut barang office, cari saja lori di laman The Lorry. Nak buat compare antara size lori & harga services pun boleh sebelum angkut barang.

Duriana - Ramai antara kita menyimpan barang-barang yang tidak dipakai & mahu dijual tapi tak de masa untuk menjualnya diatas talian. Duriana adalah satu aplikasi mudah-alih yang memudahkan proses untuk menjual barangan korang serta mempunyai paparan antaramuka yang cantik bagi pembeli mencari barang yang diinginkan.

TableApp – App ni sesuai jika korang kena handle acara makan seperti makan malam romantik, hari jadi atau reunion. Startup ni memudahkan korang booking restaurant & ada banyak lokasi sesuai mengikut kesusaian korang.


#OhhSome Stage

Inilah masa untuk menyaksikan persembahan live dari youtuber Malaysia & antarabangsa di pentas sama sepanjang 2 hari festival berlangsung. Altimet, iAMNeeta, JinnyBoy, David Choi, Elizaberth Tan, Joseph Germani, Narmi, Darren Ashley, TheMingThing & ramai lagi artis youtube. Artis youtube BBL tunggu mestilah Wong Fu Production. Kalu sebelum ni hanya tonton dalam youtube tapi di #OhhSome Fest boleh tengok dorang nyanyi live.


Sempat jugak BBL snap gambar dengan selebriti youtube Malaysia. Dari kiri Elizabeth Tan,  Ernest Ng &  Reuben Kang 


Ini live show dari Elizabeth Tan - Havoc. Biasa tengok dia dalam youtube je tak sangka jumpa live depan mata di #OhhSome Fest 2014. 



Hotlink Zone

Tak lupa Hotlink Zone hapening dengan games & fun aktiviti seperti skyfie, tresure hunter, gaint bubble & banyak game lagi. Kami si blogger bikin lagi hangit hangat semerah RED App – satu app dengan pelbagai ganjaran movie tiket, concer tiket, pas VVIP bersama artis & pengalaman hebat berinternet & social media.


Hapening kan? Untuk pengalaman terhebat jangan lupa download RED App di Google Play atau Apps Store sekarang. Segalanya lebih ganjaran dengan RED App.


Oh sekali lagi BBL nak ingatkan join contest PIN IT TO WIN IT untuk peluang menang hadiah double #OhhSome seperti GoPro, iPhone 6, Samsung Note 4, Google Glas, Smart TV & banyak lagi. Rugi sangat kalu tak join contest ni. BBL dah menang GoPro 4, anda?

Layari laman web ini untuk senarai hadiah & cara untuk menang PIN IT TO WIN OT

Untuk maklumat lebih lanjut, sila rujuk di sini ya


BBL ~ terima kasih Hotlink
[^.^]

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

40 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Asyik sponsored post je nie.. haha..

    ReplyDelete
  2. memang 0hhsem...btw stail awak terbaekk..

    ReplyDelete
  3. wahhh bestnya. BTW Singgah sini nampk blogbuster! tahniah! derma sikit untuk BBL!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat hapening ohhsome fest 14.. wah terima kasih ye

      Delete
  4. first time jumpa BBL dalam masa sehari dan 2 event,jyeah!

    ReplyDelete
  5. wah ada kelebihan jadi content Nuffnang?

    ReplyDelete
  6. wah..awesome!! camne nak join promoted content ni ek? dia ade bg email ke ape ke mcm vid blogbuster?

    ReplyDelete
    Replies
    1. BBL menang contest #OhhSome Fest hari tu. Nuffnang pulak pilih entry ni nak prmote iklan Hotlink

      Delete
  7. Replies
    1. awak pun boleh menang hadiah ohhsome, join je contest Pin It To Win It..

      Delete
  8. Hi.. jalan2 baca blog :-)
    Saya dh patah hati ngan maxis seb dulu masa pakai line maxis bil mahal nak mampus... tak guna sgt pun tp bil every month smp 200 lebih... sangat hangin so trus tkar pakai celcom n so far berpuas hati :-)

    Jemput dtg blog saya Di Sini Lahirnya Cinta

    ReplyDelete
  9. alaaaa, xguna mxis plak ..huhu :)

    ReplyDelete
  10. tahniah BBL kerana dapat sponsored post! :)

    ReplyDelete
  11. tahniah BBL masuk melalui promo nufnang ni... :)

    ReplyDelete
  12. wah tahnia awak hebatlah..terkenal...klik juga blog orang sabah ya

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL