- Cinta - Saya Putus Cinta Dengan Dia

5:59 AM

Entri hari ni takde kena mengena secara langsung
dgn diri BBL.. hahaha..
Petang tadi BBL terlihat satu pasangan couple
sedang bergaduh a.k.a perang mulut
antara BF & GF diowang..
Tapi tak tahu macam mana kesudahnya..
( firasat hati ada berkata maybe diowang berbaik clash )
hehe.. 

Hari ni BBL nak kasi sikit tips selepas anda 
clash/ break up dengan pasangan anda..
Harap2 dapat membantu korang dari buat
perkara tak berfaedah cam bunuh diri...
Takut nye... =.=

 MASA BARU PUTUS


Untuk perempuan,
amik baldi kosong pastu sila lah menagis sepuas2 hati 
sampai baldi penuh dgn air mata..
( boleh catat rekod dlm Gunies book of record )
Untuk lelaki nak tunjuk macho tak kan nak menagis cam girls kan,
why not korang lepak dengan member tengok bola?
Tengok sampai mengantuk, balik rumah terus tidur.
Tak teringat langsung kat bekas kekasih kan..
haha..

BILA DI RUMAH
Belajar lah untuk meluahkan masalah lepas putus cinta
kat kawan baik korang. Cerita dari A sampai Z
Tak payah tinggal satu part pun. lantak lah kalu dicop 
membuka pekung di dada. So what?
( Kalu bole luahkan pada kwn yg betol bole simpan rahsia )

[ wak.. nape ni. citer lah kat saya.. ]

ESOK NYA
hubungi bekas kekasih korang balik. 
sila maki & marah bekas kekasih korang tu walaupun
sedikit banyak korang ada salah yg menyebabkan terjadinya
perpisahan itu. lepaskan amarah di dalam dada 
sepuas2 nya.
( untung2 bekas kakasih pujuk balik @ saling bermaafan )



MASA YG PALING PENTING


disarankan korang DELETE semua gambar2 kenangan bersama korang
pergi makan2, date kat tepi pantai, lepak kat mamak..
lepas tu buka sosial network, delete album gambar
korang bersama, untag gambar bekas kekasih korang tag, 
delete message berkasih sayang korang bedua,
buat apa simpan kalu dah tak
berkasih sayang dengan anda.

JANGAN SAMPAI BLOCK / REMOVE
nanti menyesal pulak sebab mana tahu 
kemudian hari korang berbaik semula
@ menjadi kawan baik. 
tak ke segan  nak add balik bekas kekasih?
( pesan BBL : buat je muka seposen )


SEMINGGU KEMUDIAN
BBL sure korang tak akan dapat tahan diri
stalking dia kat social network kan?
semakin korang stalking, makin korang rindu.
kat tahap ni korang kena TAHAN  sikit nafsu nk
stalking bekas kekasih korang tu..


KALU TAK TAHAN RINDU
cara nak elak korang terbayang2 wajah bekas kekasih,
buatlah aktiviti yg korang suka buat.
contohnya, "jogging treatment" dgn cara shopping, main futsall,
tak pun pergi tengok wayang.
tapi jangan tengok citer cinta - cintun.
tengok citer hantu. baru best. layan...
paling kureng pun korang try cari 
kenalan baru kat Facebook. untung2 bole cari penganti.
( kalu korang nak kenal2 dengan BBL pun xkesah )


 SEBULAN KEMUDIAN 
belajar lah menerima kenyataan korang dengan bekas kekasih
tak ada apa2 hubungan cinta selain hubungan kawan.
kalu tak dapat terima kenyataan lagi, macam manalah korang
nak teruskan hidup.
lagi pun yg patah, boleh tumbuh lagi dan
yg hilang boleh cari yg lain
yang penting MOVE ON & DONT GIVE UP..



SELEPAS 2 - 3 BULAN
time ni korang boleh contact balik bekas kekasih.
BBL percaya korang berdua boleh terima kenyataan korang
hanya lah sahabat baik semula
menangilah hati dia semula..
dalam dunia cuma ada BEKAS KEKASIH tapi 
tak akan ada BEKAS SAHABAT..
gud luck dari BBL.. 


=,=

You Might Also Like

0 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL