Pengalaman Paling Menakutkan

6:29 PM

serius menakutkan apa yg berlaku semalam..
adoi..memang silap BBL sendiri yg tak peka..
 
 
kesah nya cam ni..
 
 
di sebuah daerah far far far way.. hahaha
semalam BBL bertolak balik KL a.k.a kuala lumpur 
bukan kuala lipis tau..
bus BBL kul 9.50 p.m tripp id bus : SMKK117.
pukul 9.48 p.m BBL ngan housemate sampai kat terminal bus.
time tu tak ada bus yg baru sampai.
lebih kurang dalam 15minit kemudian ada sebuah
bus double decker sampai.
cam biasa BBL pergi tengok kot2 bus BBL dah sampai ka.
bus tu tulis kat depan trip 1086 ke kuala lumpur/ puchong..
kat situ BBL rasa maybe bus BBL lepas ni.
ok.. BBL tunggu lagi sampai 5 buah bus masuk terminal 
dan terus bertolak. bus double dacker yg  pertama
  tu still tak bergerak..
urm..dalam hati BBL, 'apasal bus ni tak bergerak2?'
lebih kurang dalam kul 10.30 p.m tergerak hati nk 
pergi tanya kat kaunter tiket.
 
BBL : bang, bus saya lambat lagi? sambil tunjuk tiket
abg tiket : eh! bukan bus ni dah bertolak ke??
BBL : ha?? time tu seram sejuk bila dapat tau dah terlepas bus
abd tiket : tak pe, adik tumpang bus lain, jap..try adik g 
tengok bus double dacker yg tak bergerak2 tu..
BBL : oke..

BBL pun terus tengok bus tertulis kat tepi sekali "trip117".
ya Allah..cian pak cik driver tunggu lama2 kami berdua..
adoi.. perkataaan "trip" tu boleh just warna dengan warna merah..
lepas tu tak terang.. mana BBL nak perasan..
nasib baik pak cik driver tak marah BBL..
adoi.. memalukan, menakutkan & menyusahkan orang lain.
tapi yg penting nasib baik driver bus ni baik hati duk tunggu 
customer dia yg tak naik2 bus lagi..

[ bus semalam.. skyview bus ]


pesanan BBL : jangan leka borak2 dengan kwn time tunggu bus..
jangan malu bertanya..
jangan malu mintak maap kalu kita buat salah..

adoi.. so korang jangan ikut perangai BBL ni...



~ still malu sampai pagi ni ~
=,=

You Might Also Like

0 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL