11 Fakta Menarik Big Apple Donuts

6:41 AM

saya lapar!! tetiba pulak..
5 minit kemudian housemate BBL bawak balik 
sedozen BIG APPLE DONUTS...arghhh..serbu!!
pastu dapat idea nak buat fakta Big Apple..



11 FAKTA TENTANG BIG APPLE DONUTS


1. Big Apple Donuts berasal dari Malaysia
bukannya dari New York, United State.
( first BBL tengok logo Big Apple, mesti dari USA ni..)



2. Big Apple Donuts membuka kedai pertama di buka
di The Curve, Selangor pada Mei 2007
( lor..ingat kan dah berusia berpuluh2 tahun.. )



3. dalam masa 2 tahun, lebih 30 store di buka
seluruh malaysia & putara 1 store setiap bulan..
( wow..cepat nya buka kedai baru )

4. dulu time mula2 buka Big Apple,
ada 8 staff je yg duk buat Big Apple tapi
sekarang dah ada 500 orang staff.
( ramainya tukang buat donut )

[ buat donut elok2 abg..jgn duk pose je]

5. ada 28 flavour Big Apple & 25 jenis minuman.
setiap flavour baru akan di reka oleh Master Baker
( tak sabar nak rasa flavour baru)

[ nak pilih yg mana ni?]
6Big Apple menggunakan dark coklat rendah gula,
susu tanpa lemak & 100% mentega sayuran
( cam ni boleh makan Big Apple banyak ~ tak gemuk pun )


7 secara purata, Big Apple menghasilkan
1/4 juta donus setiap bulan
(banyak nya... )





8. janji Big Apple : TIDAK MENGUNAKAN
LEMAK HAIWAN & TELUR dalam ramuan donut
( fakta yg menarik! )



9. para  Vegetarians boleh makan Big Apple cam
orang lain sebab tak bercampur dengan lemak haiwan.

10. donut Big Apple the lowest calories & low-sweetness level,
korang tak yah risau gemuk kalu makan banyak2..

11. BBL adalah TOP 1 MOST CRAZY BIG APPLE 
EATER dalam family BBL.. hehehe


BBL ~ sedap nya donut chocoholic yummy!!

thanks to bigapple.com


You Might Also Like

14 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. loooooooorrr..ingtkan Big apple ni dr obersi punya..tp betl lah..bnyk fakta2 yg menarik!

    ReplyDelete
  2. lagenda : terima kasih.. teruskan membaca BBL erk.

    ReplyDelete
  3. sdp je tgk Big apple ni...huhuhu

    ReplyDelete
  4. nadya : mestilah. mau xsedap kalu dah makan.

    ReplyDelete
  5. suka giler big apple..kalau boleh nak makan hari2..tak sangka malaysia punyer..caye lah..

    ReplyDelete
  6. wahhh.i loike big apple. cedapnye..nyum..nyum..^^

    ReplyDelete
  7. my fav!! rindunya nak makan big apple!

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL