Panggilan Temuduga Pembantu Tadbir (Kewangan) W17

2:29 AM

Assalamualaikum & hello there,

Alhamdulilah BBL dapat lagi panggilan temuduga pembantu tadbir (kewangan) gred 17 pada 28 April ni. Fuh nervous datang bergolek lagi. Walaupun ada basic akaun tapi risau jugak jika panel tanya soalan berkait dengan akaun debit kredit.



Apa pun bagi korang dapat panggilan interview pembantu tadbir kewangan macam BBL ni seeloknya study banyak-banyak tentang kewangan seperti :
  • Maksud jurnal am
  • Maksud panjar wang runcit
  • Menteri kewangan
  • Isu semasa (GST / KWSP - caruman 60tahun
  • Intergreti - soalan wajib


Dari apa BBL google blog yang pergi interview PT kewangan, soalan wajib panel tanya mesti pasal intergreti. Mungkin sebab akan berkerja dengan duit, so kerajaan nak bakal pekerja yang amanah & jujur kan. 
BBL ~ siapa dah pergi interview TP kewangan?
ლ(╹◡╹ლ)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

29 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Good luck BBL.. Semoga berjaya..")

    ReplyDelete
  2. Wah! Rezeki tuuuuu. Congratulations in advanced and all the best ya BBL! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay terima kasih tapi tengah nervous ni

      Delete
  3. Kalau kita ad degree perlu mention dlam resume ke x

    ReplyDelete
    Replies
    1. bergantung pada awak nak mention ada degree atau tidak.

      Bagi saya lebih baik tak payah mention ada degree sebab Gred W17 hanya taraf SPM/Diploma. Jika mention ada degree mungkin panel akan tanya kesanggupan awak nak berkerja dengan gaji gred rendah tapi qualification degree, kesanggupan nak bekerja atau terima arahan pihak atasan yang mungkin hanya ada SPM/Diploma

      itu saja. cuma kena bersedia nak jawab bila panel tanya pasal degree tu

      Delete
  4. Sy baru saja interview dua hari lepas pembantu tadbir kewangan ni ..alhamdulillah soalan smua bole jawap dengn tenang ...soalan nya...apakah skop kerja pembantu tadbir kewangan.huraikan?apa kelebihan diri?gst tu mcm mana erk?kalu kamu.cuai wat kerja salah letak no acc bank..apa tindakan kamu?...sy jawap smua dngn yakin..doakan sy dpt amin

    ReplyDelete
  5. Sy baru saja interview dua hari lepas pembantu tadbir kewangan ni ..alhamdulillah soalan smua bole jawap dengn tenang ...soalan nya...apakah skop kerja pembantu tadbir kewangan.huraikan?apa kelebihan diri?gst tu mcm mana erk?kalu kamu.cuai wat kerja salah letak no acc bank..apa tindakan kamu?...sy jawap smua dngn yakin..doakan sy dpt amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah harap2 ada rezeki awak ya. Amin amin

      Delete
  6. harini la kan?? Best of luck BBL! you can do it! :D

    ReplyDelete
  7. salam, budak bandung laici.. boleh tak share pengalaman interview jawatan ini. thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.. kejap ye nak update entri

      Delete
    2. boleh rujuk entri ini ya

      http://budakbandunglaici.blogspot.com/2015/04/hari-interview-pembantu-tadbir-kewangan.html

      Delete
    3. sy pn blum de rezeki lg..skdar dpt jd calon simpanan je..😢

      Delete
    4. Awak cmne nk tawu ranking calon simpanan ek? Saya msuk web spa under semakan permohonan tu takde uppdate pong

      Delete
    5. msfunky rasanya pihak SPA je tahu ranking calon simpanan ni. calon sendiri pun tak tahu no berapa ranking tu

      Delete
  8. http://online.spa.gov.my/online/kep_td.php?pemerolehan=SS20150010
    result da keluar.. boleh da semak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Result awak macamne? jom share.

      Delete
    2. dah check tapi belum ada rezeki lagi..

      Delete
    3. Takpe. In shaa Allah ada nanti. Amiin.

      Delete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL