Idea Hadiah Untuk Bayi Baru Lahir

11:09 PM

Assalamulaikum & hai semua,

Bila ada ahli keluarga atau sanak saudara terdekat bakal menyambut kelahiran mesti kita rasa excited dapat tambah bilangan anak buah. Lagi surprise bila dapat tahu baby kembar akan lahir. Terus double jadinya. Siapa tak seronok kan.


Dah tentu nak datang melawat si ibu sambil tengok cahaya mata baru. Rasanya tak manis kalu datang ke hospital dengan tangan kosong. Setidaknya mesti nak bagi hadiah special buat bayi tanda rasa tumpang gembira. Well kekadang boleh buntu nak bawa apa sebagai hadiah. Ha jika anda masih tercari sesuatu unik tetapi cukup bermakna mungkin idea ni boleh membantu.


Idea 1 : Set Baju 

First boleh bagi hamper set baju khas bayi mengandungi blanket, jumper, robe & grow.  Untuk lelaki, BBL boleh cadangkan warna baby blue, mid blue atau royal blue manakala bagi perempuan boleh pilih warna  baby pink atau bright pink. Perfect macth betul!

Kalu korang tertanya apa tu robe aka jubah, begini rupanya. Sesuai dipakai selepas mandi untuk elak kesejukkan. Malah lembut pada kulit bayi khasnya. Lebih kurang macam pajamas orang dewasa tetapi khas untuk bayi. 


Idea 2 : Set Baju Mandi 

Yang ni sesuai bagi untuk bayi atau anak kecil sebagai persalinan selepas mandi. Tak lah sejuk sangat kan. 


Idea 3 : Mini gaun

Ni consider hadiah paling sweet untuk bayi perempuan. Mini gaun dengan ropol-ropol dan riben dibahagian pinggang menambah kecomelan si pemakai. Ada enam pilihan warna sama ada baby blue, baby pink, coklat, pink, kelabu, biru, royal blue atau silver grey yang hadir bersama patung arnab. 


Idea 4 : Blanket

Ha bagi kain selimut/blanket pun sesuai memandangkan bayi mudah jatuh sakit kalu sejuk sangat. Blanket benang kait ni memang sedap pakai tambah lagi bila selimutkan anak kecil sewaktu tidur. Malah boleh guna sebagai pelindung bayi & ibu semasa menyusu. Ada 10 pilihan warna boleh pilih mengikut citarasa anda. Ada patung gajah berbulu lembut dengan set hamper ni. 

Menariknya anda boleh customize nama pada setiap item hingga 10 abjab. Sesuai untuk bayi kembar, nanti mak nya tak confius baju siapa empunya. Dengan pilihan aneka warna pastinya sesuai diberikan kepada bayi baru lahir. 

Setiap pembelian akan didatangkan dengan kad ucapan tahniah dan juga kotak bungkusan. So tak payah risau nak kena wrap. Cukup simple dalam paperbag. Nak nice tambah riben je. Pastinya cukup istimewa apabila ibu ayah menerima buah tangan dari anda.


Semua idea ni korang boleh dapatkan secara online melalui www.lovinglysigned.com dan penghantaran ke seluruh Malaysia. Bukan setakat tu, banyak lagi barangan hadiah seperti mainan, pakaian, blanked, buku untuk bayi, kanak-kanak atau ibu bapa sempena kelahiran cahaya mata baru mahupun sambutan hari lahir. 

Dah boleh slow-slow buka website dan start cuci mata. Mana tahu ada set hadiah berkenan dihati nanti. 

You Might Also Like

19 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. olololo cecomel sgt barang2 tu. geram nyee. nasib baby sendiri dah besar, kalau tak mmg shopping utk baby sendiri je la gamaknya. hahaha. btw, nice idea of gift for newborn!

    ReplyDelete
  2. so cute.. the baby is so cute.. so many ideas of gift for the little one.. such an amazing gift sharing ideas..

    ReplyDelete
  3. Comel-comel barangan baby kat lovingly signed ni. Qiss tengah cari barang baby untuk anak member ofis ni. Boleh usha website ni nanti.

    ReplyDelete
  4. Cute mute set utk newborn baby ni..mmg sesuai sgt kalau nk hadiahkan pd kwn2 yg br dpt baby..blanket tu bole tulis nama baby sweet

    ReplyDelete
  5. Aawk nak hadiahkan pada sapa tu hehehe best lah kasi kat kita je lah comel-comel semua barang tu memang best lah kalau dapat hehehehe ....

    ReplyDelete
  6. alaa comelnya ada hadiah macam ni. Tgok dari jauh pun tahu jenis kain berkualiti. Nak survey la untuk anak buah baru nanti. Mana tahu ada yang berkenan. huhuhu

    ReplyDelete
  7. Haa dah ada tempat barangan baby ni senanglah nak belikan hadiah utk anak kawan2 atau sedara mara, kalau tak pening kepala nak pikir kat mana nak beli and barang apa nak pilih

    ReplyDelete
  8. Menarik juga idea hadiah untuk bayi baru lahir ni. Sekali sekala beri hadiah sebegini apa salahnya. Nak sambut orang baru ke dunia kan

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  9. idea yang menyenangkan orang..lagipun ada macam2 pilihan dan semuanya comel2....mesti yang terima pun gembira dengan hadiah camni....rasa nak belikan jugaklah untuk next new born cucu saudara....

    ReplyDelete
  10. Good sharing.. Wawa kadang2 smpai xtau nak bg hadiah apa utk para ibu yg ade anak.. Hahaha.. Beli tgk website ni mcm menarik pula sbb byk idea boleh dpt nk bg hadiah apa..

    ReplyDelete
  11. Idea memang banyak. Tapi zaman sekarang nak plan beli dari shopee murah sikit. Parent plak rahsiakan jantina. Hahaha. Maka hadiah lambat skit. Tp nak selamat hadiahkan tuala aje. Any color dah ok.

    ReplyDelete
  12. good now everything also can be done online. even baby gift! there's a demand, there's supply! haha dont have to waste time to think, just scroll thru then can get idea.

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  13. I bought once from this platform!! I really like their gifts so much and so convenient as I can have this deliver straight to my friends

    ReplyDelete
  14. Hey awak dh nak dapat baby ke.. Eh. .Hehehe. .Gurau. .Pernah dengar pasl website ni. .Dan dh usha pun. Memng barang2 dekat sini semua ada srba lengkap untuk baby. Comel-conel semuanya. Nak bagi dekat mmber yang baru bersalin pun ok kan

    ReplyDelete
  15. Snagat menarik idea lovingly signed ni. Cx pon kdg² tak tahu nk bagi apa dekat baby bila ada newborn tp bila ada idea mcm lovingly signed ni, ianya sangat good idea. Dahlah comel² je. Mesti menjadi kenangan bila dpt letak nama dkt hadiah.

    ReplyDelete
  16. This is really a great idea, thanks for sharing, I've got a friend who just delivered, I'll love to prepare one for her.

    ReplyDelete
  17. Aduhaii.. Comel bebenor baju baby nie.. Banyak pilihan.. Leh la AM terjah masuk dlm website lovinglysigned nie.. Mesti byk lg pilihan kan??

    ReplyDelete
  18. Comelnya hadiah baby pun. haritu emi memang duk cari hadiah nak kasi kat kwn yg baru bersalin. kalau masa tu dah tahu pasal lovingly signed ni, mesti emi beli sini.

    ReplyDelete
  19. Comel sangat set baju mandi baby and blanket tu. Dengan umur Nad sekarang ni, memang fasa-fasa kekawan ramai yang pregnant dan bakal bersalin. Sesuai sangat lah tu kalua nak bagi gift camni. Comel!

    ReplyDelete