Seronok Habiskan Annual Leave Di Swiss-Court Holiday Apartment, Damai Laut, Perak

8:36 PM

Assalamualaikum korang,

Seronoknya baru dari spend weekend kat Swiss-Court Holiday Apartment Damai Laut, Lumut Perak. Tak sangka seronok betul datang bercuti kat Perak. Well kalu korang nak tahu, Swiss-Court Holiday Apartment ni satu kawasan dengan Swiss-Garden Beach Resort Damai Laut cuma bezanya ia mempunyai panorama bukit dengan hutan semulajadi. 


First thing, kita check in dulu!

Selamat datang semua, inilah kamar tidur BBL selama 3 hari 2 malam kat sini. Bilik jenis Premium Studio ini cuma berharga lingkungan RM200 - RM300 semalam. Malah ia baru diubahsuai serta saya menjadi antara tetamu pertama bermalam disini. Wow sukanya..


Bilik Studio apartment ini sangat luas dan besar. Mempunyai kemudahan katil queen empuk, kerusi sofa (boleh menjadi katil tidur), television 40 inch, kipas siling, penghawa dingin, ruang solek aka meja belajar, meja makan, coffee maker dan ruang simpanan bagasi sebelah tv tu selain pintu jendela mengadap bukit. Boleh muat 4 orang dewasa atau pun family (2 dewasa & 2 kanak-kanak).

Cukup sesuai bagi anda yang mahu berbulan madu ataupun menyambut ulangtahun perkahwinan. Off course BBL pun terkejut tengok tuala berbentuk sepasangan angsa dan belon berwarna warni sekitar katil. Suprise..tapi maaf saya belum kahwin.


Erti kata lain, BBL sangat berpuas hati dengan kadar bayaran dengan tawaran diberikan. Rasa macam duduk rumah sendiri je. Okay peluk bantal kuat-kuat. Bilik juga bersih, kemas dan tersusun rapi walaupun waktu saya check in musim peak season cuti sekolah hujung tahun. 


Oh ya bilik mandi sangat-sangat luas. Puas hati tengok diri sendiri dalam cermin besar tu. Shower room tu memang favorite BBL all time lepas balik dari jalan-jalan kat pantai. Tersedia juga pengering rambut, barangan penjagaan diri dan tuala kecil. Kalu ibu nak mandikan anak tak payah risau sempit sebab ruang mandi besar dan lantai cepat kering. 


Bagi anda yang datang sebagai keluarga, usah risau bilik jenis Premium Studio menyediakan kemudahan mini kicthen termasuk peti sejuk, dapur elektrik, peralatan memasak, pinggan mangkuk dan sinki. Sebab tu BBL bagitau anda akan terasa bagai dalam rumah sendiri walauapun sebenarnya kat Swiss-Court Holiday Apartment Damai Laut. 


Okay dah puas tengok bilik? Jom kita pergi mandi kolam..yeay. Macam saya maklumkan kat atas, lokasi Swiss-Court Holiday Apartment Damai Laut sekitar kawasan bukit dan hutan semulajadi. Tak jauh sangat dari pantai Lumut tu tetapi mempunyai kemudahan sama seperti Swiss-Court Beach Resort Damai Laut. Sesuai untuk anda yang mahu ketenangan dari kesibukan kota, stress kerja dan lebih privasi dari tetamu resort. Jangan lupa 'buang lemak' dalam bilik sauna berhampiran kolam. 


Off course rasa bahagia dapat berenang sepuas-puas tanpa kelibat tetamu lain. Tu tengok siap pose dengan pelampung unicorn tak ingat dunia. Ha, anak kecil boleh mandi kolam sebelah kolam utama yang air lebih cetek. Perkhidmatan sewa pelampung juga tersedia dengan kadar berpatutan dan cafe yang menjual snek dan makanan ringan incase dah penat kuat lentang dalam kolam. hehehe 

Bagi anda yang mahu aktiviti santai boleh berehat kat ruang utama lobi. Lengkap kemudahan mesra keluarga seperti kawasan ruang sofa, mini playland, tabletop, ping pong dan bilik karaoke. Tak cukup dengan itu kawasan permainan kanak-kanak, gelangan tenis dan basketball turut tersedia. Padang golf pun ada berhampiran pintu masuk utama resort. 


Tak cukup dengan itu, anda boleh bersiar-siar kawasan pantai mengadap Pulau Pangkor menyaksikan matahari terbenam. Romantik habis berdua dengan orang tersayang. Kita yang bujang teruna ni layan jiwang jelah. Tenang je berada kat sini seolah-olah tak terbeban dengan urusan kerja. Jangan lupa order sandwich bersama air tembikai okay. 


Sebelum itu cubalah pelbagai aktiviti pantai seperti bermain jetski, ATV, menunggang kuda, memancing, snorkeling, berjalan tepi pantai ataupun berehat bawah gazebo buluh sambil melihat bot nelayan melintasi hadapan resort. Bagi anak-anak, peralatan membina istana pasir tersedia secara percuma. Nak lagi seronok boleh tangkap ikan dalam kolam mini bersebelah playground. Ikan tersebut boleh bawa pulang sebagai buah tangan. 


Bercakap soal makan minum kat sini usah risau kerana pihak resort menyediakan restoren untuk anda menikmati sarapan pagi serta menawarkan buffet makan tengahari dan makan malam. Overall waktu makan pagi sangat heaven memandangkan pilihan makanan sangat banyak dan boleh enjoy breakfast luar restoren mengadap laut. 

Pastikan anda tak melepaskan peluang mencuba aneka menu makan malam yang serius nice dan variety of meal dari menu panas hinggalah bbq. Non-stop ulang alik dari meja refill makanan sampai habis waktu makan jam 10.30 malam. 



Semua ini boleh anda alami dengan menjadi ahli SGI Vaction Club (salah satu member of OSK Group). Uniknya untuk setiap ahli akan menerima bermacam privilege ekslusif dan kemudahan khas buat ahli. Malah lagi better dari apa BBL alami kat sini. 
 

Antara kelebihan ahli SGI Vacation Club termasuk :

🌟 Boleh menginap di mana-mana hartanah bawah Vacation Club kat Kuala Lumpur, Melaka, Damai Laut, Kuantan serta 3,000 hotel & resort seluruh dunia termasuk Singapura, Phuket, Bangkok, Orlando, Western Australia, Gold Coast, Las Vegas, Perancis dan banyak lagi dibawah bumbung Interval International.

🌟 Setiap ahli bakal menikmati 7/14 malam penginapan setiap tahun selama 15 tahun. Wow bestnya

🌟 Pastinya ahli boleh bertukar malam penginapan secara percuma dengan mana-mana pemilik Vacation Club seluruh dunia dan travel ke lebih 3,000 resort yang anda mahu

Berita baiknya, ahli SGI Vacation Club cuma perlu membayar yuran penyertaan SEKALI SEUMUR HIDUP bersama caj penyelengaraan tahunan. Pastinya kelebihan ini menanti anda seperti

1. Berjimat untuk setiap penginapan
Harga bilik bermula dari RM81++ satu malam seluruh dunia*
*(berdasarkan harga Discovery Membership)

2. Peluang bercuti lebih 3,000 hotel & resort ternama
Inilah masa untuk berlibur pelbagai tempat menarik tanpa had dari hiburan kota metropolitan, bandar bersejarah, resort alam semulajadi mahupun bilik hotel mengadap laut malah villa moden dengan suasana cukup damai

3. Perlindungan kesan inflasi
Harga penginapan hari ini selamat untuk semua percutian pada masa akan datang

4. Perlindungan kesan kadar tukaran wang
Nikmati 15 tahun perjalanan luar negara tanpa perlu risau turun naik matawang. Anggaran harga bilik satu malam tetap sama waluapun ada perubahan tukaran mata wang.  

5. First line 24/7 tempahan bilik
Kemudahan sistem tempahan bilik 24/7 khas untuk anda bagi hotel & resort dalam negara

Ha best kan..sebab itu BBL syorkan korang untuk menjadi sebahagian dari 14,000 ahli SGI Vacation Club. Dengan kelebihan yang ada pastinya percutian anda lebih mudah dan sempurna.

Pendafataran boleh dibuat secara online www.sgivactionclub.com atau hubungi 03-2788 6688

You Might Also Like

19 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. such wonderful place to stay and play at the same time. My kids sure love to see this as they like everything you posted here. They seen it and say wanna go, need to plan it out as they are busy back to school schedule now.

    ReplyDelete
  2. cantiknya tempat dia. tengok bilik pun memang lawa dan selesa.paling best mesti la banyak aktiviti boleh buat dekat sini kan. kena masuk wishlist ni

    ReplyDelete
  3. War...cantik betul lar tempat ini. Selasa dan spacious. Selain itru terdapat juga banyak aktiviti seperti menunggang kuda kan? War..memang terbaik lar.

    ReplyDelete
  4. Awak tempah hotel ini untuk awak sorang ke sebab tak nampak pengunjung lain? Hehe. Tapi memang nampak selesa dan grand kot the room and the facilities kat situ.

    ReplyDelete
  5. I always wanna bring my parent here. But always never get a chance to do that. Mesti nak plan next year. At least for my dad birthday or something. Glad reading your review on this place.

    ReplyDelete
  6. Such a lovely room.. great place to spend holiday with family and friends... year end everybody is clearing annual leave ya..

    ReplyDelete
  7. Pehh, memang seronok la habiskan annual leave hujung tahun camni kan. Dekat sini Nad paling tertarik dengan unicorn dan sauna tu! Suasana sekeliling pun nampak santai dan tenang je. Memang tempat yang sesuai kalau nak rehatkan minda di hujung minggu.

    ReplyDelete
  8. Cx selalu dengar pasal Damai Laut ni tau. Familiar sangat . Yelah tempat dia sangat cantik dan tenang. Penginapan dia sangat wow! Mcm hotel 5bintang. Siap ada mini kitchen. Itu yg plg best sbb boleh masak² bila lapar malam². Hahaa. Kawasan ntk santai² pon best. Siap boleh main ski aktiviti pantai. Sgt menarik. Siap sauna bagai.Puas hati habis

    ReplyDelete
  9. bestnya tgk geng blogger cuti2 di swiss garden apartment ni...luas juga bilik tu..dkt pool ada pelampung unicorn tu..syoknye...dkt ngan pantai tu..mmg best la..nanti bole la try menginap kt sini

    ReplyDelete
  10. Untunglah banyak annual leave lagi pulak tu pergi bercuti kat Swiss Court Damai Laut Perak lak tu jauh nya pergi best lah tempat cantik bilik besar ok next trip...

    ReplyDelete
  11. wow nampak best for staycation ni!!berapa eh per night?ada bath tub tak?

    ReplyDelete
  12. wahhhh untunglah hopefully lepas ni hotel swiss considering for me to go pula ahahha... nampak menarik sebab ada pelampung unicorn so nak berenang pun syiok gitu, pemandangan pun cantik suka suka suka sangat !

    ReplyDelete
  13. Cantik dan luas dia punya bilik. Nampak selesa dan bersih sangat. And dekat pulak tu dengan pantai. Memang terbaik lah.

    ReplyDelete
  14. Gila tak seronok habiskan annual leave dengan cuti cuti Malaysia macam ni. Nak nak dapat pula tidur di bilik hotel yang cantik ,luas dan kemas macam ni. Views pun cantik .Memang tak rugi langsung habiskan annual leave dengan berjimba ke tempat macam ni

    ReplyDelete
  15. Wah bestnya penginapan cmni.. Selesa je tgok..ruang yg besar dan paling best ada kolam renang!! Sesuai la utk honeymoon atau berfamily day kat sini kan

    ReplyDelete
  16. Arghhhh dah lama tak bercuti. best giler korang pi bercuti tu. dekat perak je pun. tak la lama travel kan. nanti nak plan la trip ke sana. weyy nape bilik tu macam honeymoon suit. hahahahahahaha

    ReplyDelete
  17. Wahh cantik bilik dia dn ada mcm2 aktiviti lak tu..bolehlah sis dok sana kalau nak bercuti kat sana nanti

    ReplyDelete
  18. Terus terasa bau pantai! Amboi hotel siap dengan belon gitu. Untungla dapat jadi orang terawal merasmikan. Kalau jalan sana bolehlah tempah kat sini.

    ReplyDelete
  19. Bestnya dapat bercuti ditempat yang mendamaikan macam tu.
    Dulu pernah juga pergi dalam laut swiss garden resort. Masa tu tahun 2003.
    Tapi sayangnya takde gambar kenangan jea la. Hehe

    ReplyDelete