Medium Terbaik Menaikkan Trafik Blog

1:53 AM

Setiap kali korang update artikel baru untuk blog
mesti nak orang a.k.a pembaca baca apa korang cuba kongsi kan?
Memang sedih macam nak kerat je tangan bila selepas sehari artikel tu update
cuma hanya beberapa orang baca termasuk pageview
kurang dari 50 mungkin?
Bagi blogger otai tak jadi masalah kerana pembaca setia mereka
sentiasa menanti artikel terbaru untuk dibaca & komen.

Bagi blogger masih merangkak macam bayi umur 2 tahun
termasuk BBL, masalah kurang pembaca mungkin sebab
kenapa korang sering putus asa nak update entri terbaru kan?
Cari idea bukan senang & nak menaip pun bukan sekejap kan?

Jadi BBL ingin berkongsi medium  terbaik untuk 
tambah bilangan pembaca & menaikkan trafik blog korang.


Apesal.com bukan sesuatu yang baru bagi blogger.
Apesal adalah satu medium dimana hampir kesemua blogger
post entri mereka di Apesal.com & post tersebut akan terpanpang macam iklan 
 pada widget yang dipasang pada blog ahli. 


Busuk.org lebih kurang macam Apesal.com. 
Bagi BBL busuk.org lebih meluas kerana jika korang search 
apa saja keyword di Google.com mesti perasan ada result
yang keluar dihujungnya berakhir dengan - carian busuk.org.
Itu menunjukkan post tersebut boleh dijumpai di Busuk.org.

Pingje.com pun sama seperti Apesal.com

4. says.my
Selain Says.my memberi duit melaui iklannya
korang boleh kongsi entri blog pada bahagian News:Remix.
Di sini korang boleh post entri mengikut saluran tersedia
seperti berita, hiburan, sukan, & lain-lain.
Alhamdulilah, sejak BBL post entri says.my,
serbas sedikit menaikkan trafik BBL dengan lebih
kurang 200 page view sehari dari Says.my.

5. Facebook
ini antara group fan page untuk blogger berkongsi entri
terbaru mereka sesama ahli blogger.
Jangan lupa join dulu baru boleh post entri korang dalam
page group. Selain post korang cepat mendapat reaksi dari pembaca
& boleh menambah bilangan pengunjung ke blog korang.


Untuk group page lain, korang boleh cari lagi kat facebook.


Sekian untuk kali ini, harap tips di atas boleh
membantu menambah bilangan pembaca ke blog korang.
Jangan lupa untuk terus kekal di BBL untuk 
tips berikutnya nanti.


BBL ~ suka tengok pageview mencacak macam rambut saya
[o.o]"'''


Jom Buat Duit Sambil Online Facebook, Twitter & Blog. Percuma & Mudah









suka entri ini? apa kata share dengan kawan-kawan  di..

You Might Also Like

4 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. http://peaceder.blogspot.com/2012/08/peaceder-beg-diperbuat-daripada-disket.html...follow me back

    ReplyDelete
  2. @huahua : nanti BBL singah blog awak ye

    ReplyDelete
  3. @~Pilot Lover ~ : ilmu yang elok, tak salah kalu kongsi kan?

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL