Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Monday, October 26, 2015

6 Sebab Kenapa Mesti Datang Ikea Cheras

Assalamualaikum & hello there,

Kini semua penduduk kl dah tahu penderitaan mereka nak makan meatball Ikea akan berakhir hujung November ini apabila cawangan ke 2 Malaysia mula dibuka kepada orang ramai. Selepas ini tak payah lagi drive ke Damansara, hadap jem depan OU atau kipas mati nak cari parking dekat dengan pintu masuk kerana Ikea Cheras dah ada kan. Ramai tak sabar countdown hari pembukaan rasmi kerana sekarang ini cuma ada hint penghujung bulan November 2015 bakal dibuka kecuali ada sedara mara, jiran atau adik yang sedang bekerja di Ikea Cheras - maybe dorang tahu actual date grand opening. - Dah buka pun Ikea Cheras 

Well, BBL nak share 10 sebab kenapa mesti datang ke Ikea Cheras!


1. Lagi BESAR!

Ikea Cheras ini berkeluasan 42,000 kaki per segi tau. Kalu pergi Ikea Damasara dah rasa semput, kat Ikea Cheras nanti korang boleh terus baring atas katil showroom tu sebab dah penat. Sah-sah BESAR habis.


2. Hanya 5 minit dari KLCC

Pening tengok ramai sangat 'mat salleh' dari Pakistan, Indon, Nepal atau seangkatan dengannya? Drive je kereta dari KLCC ke Ikea Cheras. Oh tak jauh jugak dari Berjaya Times Square. Tengok GoogleMaps ini



3. Naik je LRT atau MRT

Stesen LRT terdekat ialah Hang Tuah & Pudu, lepas tu pick up Bas Rapid. Namun pada 2017, Ikea Cheras bakal berdekatan dengan Stesen MRT seperti stesen MRT yang sedang dibina di IKANO Damansara. Makin senang nak pick-up barang bawa balik rumah. Buat masa sekarang pihak IKEA menyediakan bus shuttle percuma dari Stesen LRT Chan Sow Lin terus ke Gedung Ikea Cheras - Jadual Free Shuttle Bus IKEA Cheras

4. Lagi pening

Di store baru Ikea Cheras menawarkan lebih 8,500 produk di semua department bermula dari bilik tidur, dapur, perabot, pekakas pejabat, bilik mandi, bla..bla..bla.. bersiap sedia dengan beg kuning korang & duit. oh jangan lupa pensil & kertas pengukur.

5. Selfie di 56 showroom

hashtag #rumahidaman di instagram, lepas ini lebih banyak inspirasi roomsets produk Ikea dari semua department. Kan dah makin luas & besar

6. The best meatball in world

Harap-harap korang akan alami lagi masalah que tempat duduk kerana Ikea Cheras Cafe menyediakan 780 kerusi untuk semua menikmati 20 pcs meatballs dengan penuh bergaya. Mesti full house punya!

7. Parking kereta - 1,762 petak

Dengan keluasan parking baru, jangan risau petak parking susah nak jumpa. Nak dekat dengan pintu delivery tu kena datang awal la ye.

Mengidam meatballs? Sedap kan. 
Nak pergi IKEA Cheras? Meh baca cara mudah nak ke gedung Ikea Cheras. 
Siap ada free shuttle bus macam Ikea Damansara

Cara Mudah Nak Ke Ikea Cheras


Insyallah BBL akan datang ke Ikea Cheras waktu 1st day opening. Mesti sesak dengan orang ramai kan. - tak datang sebab orang ramai amat sangat. Hujung bulan November baru nak pi.


BBL ~ fikir 2 3 kali nak pergi Ikea Damansara
~=[,,_,,]:3

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

13 comments:

  1. waaa....
    nk pergi nak pergi tak pergi pegi lagi sini...huhuhu
    lagi pening nk pilih tu MG stuju! .hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu hujung nov ini untuk official opening ya

      Delete
  2. Kontest gempak anjuran lynk.my dengan hadiah bernilai Rm4k, http://kenny977.blogspot.my/2015/10/write-review-contest-anjuran-lynk-dot-my.html

    ReplyDelete
  3. makin jemlah jalan kat situ ek... dah ler jalan kecik hehehehe

    ReplyDelete
  4. Dah nk buka caw kedua ye Cikna ni xpernah g sampai ke sana, nk tnye meatball tu sdp sngt ke....///

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap atau tidak ikut lidah masing2, orang ramai pergi ikea sebab ikea ada satu cawangan je dalam Malaysia tapi kini dah ada 2 branch

      Delete
  5. Lepas ni kurg la sikit nk bersesak2 kt ikea tu. Sebab dh ade branch lain dh. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang nak cari kerusi tuk makan meatball kan

      Delete
  6. Sbab yg ke enam tu dalam pertimbangan.. hehehe

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...