Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Wednesday, October 21, 2015

Rebut Peluang Menjadi Usahawan Muda

Assalamualaikum & hello there,

Sejak dah habis study akhir Julai & bakal konvo tahun depan, BBL kerja part time area kawasan rumah sementara nak tunggu kerja tetap jatuh ke riba. Tahun 2015 ini agak mencabar bagi graduan sebab peluang pekerjaan setaraf dengan pendidikan dah susah sangat nak dapat selain kena compete dengan ex-graduan tahun lepas, tahun lepas lepas & yang dah lama tanam anggur. Oh menakutkan bila sebut 'tanam anggur' ni. 

Waktu tahun akhir semasa diploma hari tu ada subjek 'Entrepreneurship' - memang wajib kena ambil kepada semua student sem last diploma. Bila sambung degreee pun masih ada lagi subjek entrepreneur. Sekarang ini pun tengah simpan duit untuk start business esok-esok.

BBL ada satu berita baik nak share untuk korang yang berminat nak jadi usahawan muda. Bak kata ustaz Azhar Idrus, 99% rezeki kan datang dari berniaga. So ini mungkin satu peluang bagus bagi korang startup business kecik-kecik sementara tunggu dapat offer kerja lain atau sesuai sebagai kerja part time.  


Portal usahawan.com ●
Usahawan.com Sdn Bhd merupakan syarikat 100% milik Bumiputera, (sebelum ini dikenali sebagai Evora Marketing yang ditubuhkan pada tahun 2005). Ia merupakan projek keusahawanan rakyat Malaysia yang  sesuai dengan standard dan citarasa pasaran tempatan.
“Mencipta Peluang Perniagaan Baru untuk Peniaga Kecil dan Sederhana” merupakan motto usahawan.com. Ini mendorong sikap sering berinovasi bagi mencipta peluang perniagaan baru disamping membantu mengembangkan perniagaan anda terutama anak muda.
● Mengapa perlu memilih Usahawan.com sebagai rakan perniagaan korang? 
Sebab 1: Syarikat Milik Penuh Bumiputera

Usahawan.com menjurus ke arah menjadi penyedia peluang perniagaan yang serba-boleh dan berkesan di negara ini. Hasrat usahawan,com adalah untuk membantu peniaga kecil & sederhana, terutama pesara, graduan, bakal usahawan untuk memiliki dan mengendalikan perniagaan yang berjaya dan berkembang maju.
Sebab 2: Pengimport/ Pembekal Secara Langsung & Memiliki Kilang Sendiri

Kesemua produk diperolehi secara langsung daripada kilang, pengeluar dan pengimport. Kami juga memiliki kilang pengeluaran produk berasaskan makanan yang telah mendapat pengesahan halal dari JAKIM. So tak payah risau mengenai bahan asas business korang tu. 
Sebab 3: Bukan Sistem Francais
Tawaran kesemua pakej perniagaan kami adalah bukan francais. Oleh itu, jimatkan sebahagian besar dari wang anda daripada membayar yuran untuk francais, bayaran royalti bulanan dan lain-lain kos. Anda tidak akan terikat dengan pelbagai sekatan sistem francais dan mempunyai kebebasan untuk menggunakan kemahiran untuk memasarkan produk anda sendiri.
Kami tidak mempunyai halangan untuk anda menggabungkan perniagaan yang lain dengan produk kami, bahkan menggalakkan anda untuk berbuat demikian untuk memaksimumkan keuntungan perniagaan anda.
Pakej perniagaan yang ditawarkan oleh Usahawan.com pula sesuai untuk diniagakan secara part-time atau full-time samada di rumah, kedai, kiosk, karnival, ekspo, pejabat, sekolah, kolej, universiti mahupun secara online bergantung pada jenis perniagaan yang dipilih.
Sebab 4: Harga yang Berpatutan & Mampu Milik
Semua produk yang dijual dengan harga berpatutan yang mampu dimiliki segenap lapisan masyarakat.
Sebab 5: Latihan Percuma
Kami memberi demo & latihan secara PERCUMA berdasarkan permintaan yang akan diadakan di pusat latihan kami di Senawang, Negeri Sembilan.
Sebab 6: Sokongan Selepas Jualan
Kami tidak membiarkan anda berlalu begitu sahaja selepas membuat pembelian. Selagi mana yang anda diperlukan, kami menawarkan khidmat bantuan teknikal dan khidmat nasihat secara berterusan.
Business apa yang ada? ●

Ada dua jenis peluang pernigaan korang boleh terokai. Itu pun senang nak jual sebab dah famous amous. 

☉ Makanan

☉ Perkhidmatan

Dengan pakej di atas, jangan cakap budak u je boleh berniaga bah kan suri rumah atau sesiapa boleh jalankan business simple. Lagi untung jika kawasan rumah berdekatan dengan sekolah, universiti, taman permainan atau kawasan tumpuan pelancong. Ha, budak u pun boleh jugak start business mug untuk kelab, kelas, persatuan atau cenderahati sempena musim konvo kan.

Oh bajet oh bajet ●

Tak perlu modal banyak nak start up satu business dengan usahawan.com. Betul & percayalah dengan modal sebanyak RM850.00 korang dah boleh mula berniaga waffle bubble atau RM550.00 untuk business card. Sikit je kan modal permulaan tu & boleh terus buka kedai sendiri.


Bahan dah ada tapi macam mana nak mula? ●

Jangan risau kerana setiap pakej perniagaan lengkap dengan bahan asas termasuk tutorial kit iaitu panduan manual & CD video panduan. Korang just follow bulat-bulat je. ATAU jika nak tambah kreativiti pada makanan waffle pun tak jadi masalah. Terpulang kepada diri sendiri kasi bombastik. Kemudian promote dalam facebook, instagram, shout out dalam whatsapp group. 


Berminat nak mula business? ●

Buka laman web http://www.usahawan.com/ & kemudian pilih jenis perniagaan mengikut minat serta bajet korang. Pastu buat pembayaran seperti di bawah



Nak tahu apa lagi jenis perniagaan mudah lain yang boleh korang cuba, terjah aje usahawan.com untuk senarai penuh peluang usahawan. Paling penting jangan mudah berputus asa. Dalam portal usahawan.com pun ada tips & motivasi untuk korang baca. Jika ko rajin, boleh pergi sendiri ke pusat jualan usahawan.com sebab dorang pun boleh bagi penerangan lebih jelas. 

Check out usahawan.com sekarang ya


Sekarang ini hingga hujung tahun 2015, usahawan.com sedang mengadakan promosi khas untuk pakej terpilih pada harga diskaun. Rugi tak rebut peluang murah ini sementara masih ada.


BBL ~ berminat pulak nak berniaga
(っ- ‸ - ς)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

4 comments:

  1. Menarik bisnes waffle pun menarik. Ada yang dah berjaya dengan jual waffle. Ok nak gi usahawan.com nk tengok apa bisnes yang kena dgn minat

    ReplyDelete
    Replies
    1. business waffle macam senang nak jual je kan

      Delete
  2. Assalamualaikum wbt. Ada seorang lelaki Melayu dari asnaf fakir miskin bernama Saudara Adila Bin Suboh. Dia berasal dari Melaka. Dia berumur 44 tahun. Dia tidak mempunyai rumah dan kenderaan sendiri. Dia sentiasa berada dalam keadaan daif dan hidup dalam serba kekurangan. Dia tidak mampu menyara keluarganya kerana kesempitan wang. Adakala dia tidak makan dan mandi beberapa hari. Dia mengharapkan belas kasihan dari orang yang prihatin dengan keadaan nasibnya. Sesiapa yang ingin menghulurkan sumbangan wang secara ikhlas, boleh derma ke akaun maybank 151089317354 Adila Bin Suboh. Sumbangan anda dapat meringankan beban orang yang memerlukannya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  3. Passive Financial Investment. Sekali Invest, Profit RM600,000.Duduk Diam-Diam Dapat Duit. Terbukti. 

    Assalamualaikum, 

    Channel dicipta untuk sesiapa yg berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

    Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
    Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

    Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

    Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

    Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

    Feb 2014 : 21.35% 
    Mar 2014 : 18.47% 
    Apr 2014 : 18.18% 
    Mei 2014 : 20.01% 
    Jun 2014 : 16.38% 
    Jul 2014 : 21.35% 
    Aug 2014 : 19.31% 
    Sept 2014 : 18.78% 
    Okt 2014 : 21.19% 
    Nov 2014 : 30.00% 
    Dec 2014 : 25.13% 

    Jan 2015 : 22.98% 
    Feb 2015 : 23.53% 
    Mar 2015 : 31.13% 
    Apr 2015 : 29.94% 
    Mei 2015 : 27.27% 
    Jun 2015 : 22.53% 
    Jul 2015 : 26.12% 
    Aug 2015 : 19.83% 
    Sept 2015 : 24.80% 
    Okt 2015 : 19.79% 
    Nov 2015 : 19.79% 
    Dec 2015 : 14.50% 

    Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

    Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

    Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

    ATAU 

    Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

    Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ============================= 

    Bulan 0 = RM 460 
    Bulan 1 = RM 529.00 
    Bulan 2 = RM 608.35 
    Bulan 3 = RM 699.60 
    Bulan 4 = RM 804.54 

    Bulan 12 = RM 2,461.12 
    BULAN 13 = RM 2,830.28 
    Bulan 14 = RM 3,254.82 
    Bulan 24 : RM 13,167.58 
    Bulan 25 : RM 15,142.72 

    ===================== 
    Bulan 36 : RM 61,260.74 
    ===================== 

    Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ============================= 

    Bulan 0 = RM 4,600.00 
    Bulan 1 = RM 5,290.00 
    Bulan 2 = RM 6,083.50 
    Bulan 3 = RM 6,996.00 
    Bulan 4 = RM 8,045.40 

    Bulan 12 = RM 24,611.20 
    BULAN 13 = RM 28,302.80 
    Bulan 14 = RM 32,548.20 
    Bulan 24 : RM 131,675.80 
    Bulan 25 : RM 151,427.20 

    ===================== 
    Bulan 36 : RM 612,607.40 
    ===================== 
    Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Profesional ini:- 

    Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

    Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH)
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 

    DAFTAR PERCUMA

    IGOFX KL 
    http://igofx.com/?code=357423
     

    Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...