Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Tuesday, October 20, 2015

Kadar Baru Pos Laju Timbang - Dah Naik Weh

Assalamualaikum & hello there,

Berita buruk buat korang yang suka shopping online dalam Facebook atau portal online kerana kurier no 1 Malaysia, Pos Laju dah mula menaikkan harga bagi setiap penghantaran barang ke Malaysia termasuk Sabah & Sarawak.

BBL cuba dapatkan kepastian melalui laman web Pos Laju serta official fanpage Pos Laju Facebook tapi tiada bukti ditemui. Mungkin bagi vendor online dah perasan sejak 18 Oktober lepas. Kini setiap penghantaran bermula dengan harga RM7 bukan RM6 lagi. Lepas ni kalu beli sabun atau tudung baru, sila tambah RM7 untuk delivery ya.

Rasanya kalu betul kenaikkan ini, mesti rasa terbeban sikit sebab baru je dalam kesedihan tol naik minggu ini. Tambah lagi Pos Laju naik harga services. Pasal tol services pun BBL agak terasa - dari Kajang sebelum ini hanya caj tol RM3 ke Putrajaya tapi semalam sampai kena caj RM5 ekoran kenaikan RM0.40 - RM 0.80 extra atas satu tol. Kesian orang nak pergi kerja seberang jalan kena caj tol sampai RM1.80 compare sebelum ini hanya RM1.00. Gaji perabis bayar tol je.

BBL ~ dah lama tak shopping online
(◣_◢)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

14 comments:

  1. tengah tunggu apa lagi la yang akan naik lagi lepas nie..huhuhu

    ReplyDelete
  2. memang ada yg IG shop start GST diorang ada yang buat rm7..T_T
    so far sy punya, still rm6. muehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi ada jugak kaut untung atas GST ye..

      Delete
    2. Tapi kalau beli sampul tu memang kena gst. Zumal duk pos barang beritahu customer caj rm6. Bila sampai poslaju kena bayar extra 35sen, rasa terkurang untung pula sebab ambik untuk dlm rm 5 dah tinggal rm4.65 je...

      Delete
    3. lepas ini mesti fikir 2 3 kali nak beli barang online. harapkan free postage jelah

      Delete
  3. Dah naik ya. Hurmmm... Sabar jela

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. tunggu sales jelah, itu pun kalu turun harga

      Delete
  5. Replies
    1. tak sangka pos laju naikkan harga services dorang

      Delete
  6. ni yang buat stress seminggu ni.Orang tanya produk, nak beli harga murah,tapi pos mahal...tak jadi beli.Untuk setle masalah, kena letak harga siap pos.huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju tu, kalu beli banyak boleh free postage

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...