Nikmati Kopi Café Style Dengan Nescafe Gold Barista Coffee Machine

5:15 AM

Assalamualaikum & hello there,

Tiada hari yang paling indah bila bangun dari katil dengan kicauan burung di selang seli silau sinar matahari pagi mula menerpa pinggir bucu katil dari alunan kain langsir baldu oh tiba-tiba aroma bau kopi fresh di brew seakan menari-nari melalui rona hidung, terlintas kesegaran menghirup secawan coffe Latte dari dapur rumah sendiri.

Kini itu bukan lagi mimpi tidur kerana anda kini boleh menikmati coffee sendiri di rumah. Bukan terhad hanya satu jenis coffe tapi lima variasi coffee sama ada Latte, Espresso, Americano, Lungo atau Cappuccino dari Nescafe Gold Barista Coffee Machine. Bagaikan mempunyai personal barista di ruang dapur anda. Tak perlu lagi keluar ke coffee house semata-mata untuk menikmati secangkir cawan coffee kegemaran anda.

Nikmati variasi coffee dengan satu sentuhan

Nescafe Gold Barista Coffee Machine sangat istimewa kerana dengan hanya satu machine korang dapat menghasilkan lima jenis coffee. Juga sesuai untuk majlis bersama family, setiap ahli keluarga mesti ada coffee kegemaran masing-masing. Mungkin bapa anda peminat setia Espresso atau adik perempuan lebih menawan selfie bersama secawan Cappuccino.


Reka Bentuk Premium & Ekslusif

Warna merah & hitam pada Nescafe Gold Barista Coffee Machine sangat elegan & tampak mewah. Tiada butang fizikal cuma panel sentuh LED pada paparan utama. 

*Pandangan sisi machine

*Butang panel sentuhan

*Tangki air pada hahagian deck belakang

Cara Guna Nescafe Gold Barista Coffee Machine 

Nampak macam susah je tapi sebenarnya senang je nak menyediakan kopi dengan Nescafe Gold Barista Coffee Machine. Petik jari satu dua tiga dah siap boleh guna & minum.

Langkah Pertama: Isi dahulu NESCAFE GOLD Barista Style* ke dalam coffee box dan air mineral dalam tangki air pada bahagian belakang machine. 

*isikan Nescafe Gold Blend ke dalam coffee box

*Guna air mineral sahaja tahu, jangan guna air mentah dari paip rumah

Actually selain Nescafe Gold Blend korang boleh guna Nescafe Gold Barista Style – Instence atau Nescafe Gold Blend – Decaffeinated. Sangat surprise bila dengan satu jenis coffee & satu machine sahaja anda boleh menikmati 5 jenis coffee. Hebat betul machine Nescafe Gold Barista Coffee kan.


BBL just guna Nescafe Gold Blend je sebab sejak mak terbeli Nescafe Gold Blend terus melekat guna coffe gold. Mak kata rasanya lebih kaw compare nescafe sebelum ini. Of course lepas ni senyum mak lagi lebar bila boleh enjoy Cappuccino waktu breakfast roti bakar dengan telur separuh masak. Mesti lagi ceria pagi bila perut kenyang.

*DI SYORKAN hanya menggunakan NESCAFE GOLD Barista Style SAHAJA. Tidak sesuai untuk Nescafe lain atau milo. Nanti rosak machine.


Pada paparan menu ada ikon untuk buat setiap coffee. Just tunggu tekan je. Senang betul. Even korang boleh customize personal taste. Boleh rujuk buku manual tau. 


Langkah Dua: Untuk Espresso, Lungo atau Americano, letakkan cawan dan tekan butang.


Langkah Tiga: Manakala minuman Cappucino atau Latte, isikan susu segar / full-cream atau creamer kegemaran anda terlebih dahulu sebelum menekan butang.

*Latte - 60ml
*Cappuccino - 50ml
Jangan risau kerana cup sukatan susu disertakan bersama.


*Latte in making guys


*Tada dah siap Latte!


Langkah Empat: Nikmati perfect cup of delicious coffee anda!


Inside the Box

Setiap kotak Nescafe Gold Barista Coffee Machine disertakan bersama buku manual cara penyediaan coffee & cara membersihkan machine, cup penyukat susu & corong memasukkan coffe ke dalam coffee box.


Buku manual penggunaan barista machine


Harga Nescafe Gold Barista Coffee Machine 

Anda boleh beli Nescafe Gold Barista Coffee Machine secara online melalui Lazada Malaysia bermula 14 September 2016

Promosi Jualan Terhad Lazada

RM 239 untuk Nescafe Gold Barista Coffee Machine + 1 Nescafe Gold Blend 200gm Jar + 1 Nescafe Gold Blend Refill Pack untuk setiap pembelian


Boleh beli terus melalui link Lazada ini


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Empat Sebab Anda Perlu Miliki Nescafe Gold Barista Coffee Machine

Sebab 1: Ucapkan selamat tinggal coffee house

Tak perlu lagi susah payah mencari parking atau habiskan petrol untuk drive-thru sedangkan anda mampu menikmati secawan coffee kegemaran dari rumah sendiri. Tak usah berebut waktu pagi dengan pelanggan lain, enjoy kopi di dapur dengan sarapan.

Sebab 2: Satu sentuh keluar lima jenis

Dengan hanya satu sentuhan manja, barista machine boleh menghasilkan lima varisi kopi atau lebih mengikut citarasa anda. Jimat bukan?


Sebab 3: Tiada lagi capsul coffee

Kenapa perlu beli banyak jenis kopi untuk minum coffee kegemaran & berkongsi dengan teman dengan hanya dari satu jenis kopi sahaja. Bagaikan machine magic sedang tersembunyi di pantry dapur.


Sebab 4: Rekaan elegan & mewah

Tampil dengan dua pilihan warna iaitu hitam merah atau hitam pastinya membuatkan barista machine gah di sudut dapur takala rakan atau sedara mara datang ke rumah. Mesti kena puji nanti :)

Dengan Nescafe Gold Barista Coffee Machine anda kini boleh menjadi barista & membuat coffee kegemaran sediri atau untuk orang tersayang sama ada waktu pagi atau malam. 


Its ur turn to purchase Nescafe Gold Barista Coffee Machine!

BBL ~ mai secawan
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

7 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. coffee machine dia nampak comel dan eksklusif.. senang la nak buat lain2x kopi pasni.

    ReplyDelete
  2. fuyoooooooo terbaik la... habisla kalau beli .. tak masuk dapur

    ReplyDelete
  3. wow nice...mesin pun nampak cool sangat..

    ReplyDelete
  4. nasib ak bukan peminat nescafe haha.. kalau x dah angkut 1 .. wakakaka

    ReplyDelete
  5. Takde ke jenama kopi lain yg sesuai digunakan kat machine ni.. Nak ler juga merasa aroma yg lain sama... Sapa boleh bagi info

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL