Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Monday, October 24, 2016

Tempat Popular & Wajib Pergi Di Langkawi


Assalamualaikum & hello there,

Bercadang nak ke bercuti ke Langkawi tak lama lagi? atau tengah mencari tempat menarik dalam Pulau Langkawi? BBL ada list port popular di kalangan pelancong & semestinya mesti ada dalam list untuk korang terjah apabila jejak kaki di Pulau Mahsuri nanti.

Tempat Wajib Pergi #JanganPernahMiss

1. Galeria Perdana
2. Kota Mahsuri
3. Laman Padi
4. Kompleks Kraf Langkawi
5. Mardi Agro Farm
6. Taman Buaya
7. Island Hopping
8. Cable Car Sky
9. Bird Paradise
10. Underwater World
11. Muzium 3D
12. Payar Island
13. Monumen Helang
14. Telaga 7
15. Beras Bakar
16. Sunset Tanjung Rhu


Teringin nak merasai makanan murah di Langkawi mesti singgah pasar malam

Isnin - Sebelah Masjid Ulu Melaka
Selasa - Simpang Tiga Jalan Kedawang
Rabu - Sungai Pekan Kuah
Khamis - Kampung Temoyong, Pantai Cenang
Jumaat - Roundabout Air Hangat ke Hotel Tanjung Rhu
Sabtu - Sungai Pekan Kuah
Ahad - Tempat letak kereta Padang Beras Terbakar, Padang Matsirat


Anda suka pantai, teringin nak mandi mana? Berikut pantai popular dalam Langkawi

1. Pantai Cenang
2. Pantai Tengah
3. Pantai Kok
4. Teluk Yu
5. Pantai Tanjung Rhu
6. Pantai Pasir Hitam
7. Pantai Pasir Tengkorak
8. Teluk Datai
9. Teluk Burau


Nak lagi adventure & raw natural? Jom mandi air terjun!

1. Air terjun Telaga Tujuh
2. Air terjun Temurun
3. Air terjun Durian Perangin
4. Air terjun Langkawi Geopark
5. Dayang Bunting Marble Geoforest Park
6. Kilim Karst Geoforest Park
7. Machincang Cambrian Geoforest

Oh dah terasa lapar, ini TEMPAT WAJIB singgah bila berada di Langkawi

LAKSA
- Tepi airport
- Jalan Penarak
- Jeti (kerusi hijau)
- Beras Terbakar (berhadapan sekolah)
- Pantai Kok
- Taman dalam depan bangunan LADA


Kedai makan terbaik di Pantai Cenang
- Burger yang dijual di lori
- Restoren Haji Ramli
- Selera Lubuk Buaya (dekat dengan Aseana)
- Restoren Sambal Tumbuk
- Restoren Hall in the Wall
- Restoren Mangga 2
- Boutique Cafe (western food, agak mahal)
- Restoren Janggus
- Restoren Haji Jelani
- Restoren Seashell Laman Padi

Kedai makan terbaik di Pantai Tengah
- Restoren Mangga depan Holiday Villa Padang Maksirat/airport
- Jom Ikan Bakar
- Gulai Kawah
- Restoren D Pulau
- Restoren Petani

Kedai makan terbaik di Kuah
- Wan Thai
- Restoren Bamboo
- Fish Farm Restaurant
- EE Burger
- Stall belakang EE Burger
- Wonderland Seafood
- Kedai makan Nelayan Ulu Melaka / Makam Mahsuri
- Restoren Siti Fatimah, Jalan Kampung Tok Senik, Kawasan Air Mata
- HBL Coner, Nasi Dagang Pak Malau, Jalan Makan Mahsuri, Kg Mawar


Low Budget, silalah ke BACKPACKER place
- Gecko Guest House
- Daddy Guest House
- Chenang Logde
- Typsy Gypsy Guest House
- Amzar Hotel
- AB Motel
- Island Time Motel
- Dawira Motel
- My Hotel Langkawi
- T Star Cottage

Jangan lupa survey harga coklat di Langkawi, nanti boleh budget berapa ringgit untuk shopping coklat - Harga Coklat Di Pulau Langkawi 2016

Selamat bercuti guys!

BBL ~ cuti-cuti Malaysia
(^_^)/

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

5 comments:

  1. Wahhhh byknyaaaa. kena save ni. Sebb nnti nak p langkawi hehe thankyou bbl!

    ReplyDelete
  2. Banyak betul, haritu gi langkawi sikit je tempat pergi. tak puas :(

    ReplyDelete
  3. banyak aih. p seminggu pun x cukup kalau gini haha

    ReplyDelete
  4. Thanks Budak bandung laici, terbaik ....esok 8.30am 14/11/2016 sampai airport. sambut kami naaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...