Alahai Senangnya Masak Menu WHISK Meal

8:59 PM

Alhamdulilah dah masuk tahun 2018 ni BBL dah slow-slow rajinkan diri memasak. Alah masak menu simple je janji sedap. Makan kat rumah boleh jimat duit dan improve level skill memasak kan. Jangan ingat BBL tahu cooking dalam games je. Hehe well biasalah lelaki bukan pakar sangat nak beli barang dapur kat hypermarket. Kekadang leceh jugak penat balik kerja nak singgah kedai beli barang nak masak.


Nasib baik la sekarang makin senang dengan WHISK Meal. Itu pun terpengaruh tengok instagram blogger Yuyu Zulaikha cuba WHISK Meal. Tak sangka ada services baek punya untuk orang rajin versi malas macam BBL. Opss

🌟 WHISK MEAL Little Effort, Big Taste! ðŸŒŸ

Well WHISK Meal konsepnya dorang sediakan bahan-bahan mentah untuk memasak, siap kuantiti yang mencukupi, siap potong dan tunggu nak masak je. Itu pun dah attach sekali kad tutorial nak masak. Cuma perlu ikut step by step dan bila dah siap terus boleh makan la!. Aduh senang hidup kalu macam ni.


Meh BBL nak ajar cara guna WHISK Meal

1.      Layari www.whiskmeal.com atau download app WHISK
2.      Pilih menu apa nak makan
3.      Bayar & tunggu WHISK rider hantar
4.      Masak & selamat menjamu selera

Pilihan Sajian Sihat, Simple & Sedap

Firstly mestilah cuci mata tengok menu WHISK Meal offer kan. Ada banyak variety menu boleh korang pilih seperti Chicken Ball Spaghetti, Chicken Peper Burger with Sauté Herb Potato, Farfalle with Spicy Baby Octopus, Grilled Lamb Shoulder with Spiced Pumpkin, Lemongrass Chicken & Mind Salad, Smoked Duck Flat Crust Pizza, Ciabatta Fisk Steak Sandwich with Assorted Sweet Potato, Five Spice Honey Chicken Rice dan banyak lagi. Malah sajian tempatan Laksa Lemak pun ada tau. Harga pun sangat berpatutan serendah RM12 je. Kira murah dah ni kalu compare beli barang mentah kat luar tu.

antara menu ditawarkan kepada anda

Menariknya semua menu akan berubah setiap minggu. Malah anda boleh menentukan pilihan menu untuk minggu seterusnya dengan vote 'LIKE' menu yang ada pada senarai ‘What’s Next’. Jadi pada hari Isnin akan keluar menu baru, boleh try macam-macam masakan.

dah boleh planing nak makan apa next week nie

Semua menu WHISK Meal ni boleh makan untuk breakfast, lunch atau dinner. Tak kisahlah weekday atau weekend sekali pun. Uniknya bila dah book food tu, korang boleh request nak hantar ke rumah atau ke office. Tempoh hari BBL request hantar direct ke office sebab kat rumah mana ada orang time kerja. Dalam masa 2 jam lepas setel payment, rider WHISK akan hantar kotak berisi ingredient masakan korang tu. Salute abang rider boleh hantar 30 minit je lepas order dari Ampang ke Sentul. Cekap betul.


Bahan menu tersebut disimpan dalam kotak macam bawah. Setiap paket dah complete sticker nama dan disertakan bersama kad cara masak. Just follow instruction je, tak payah pening-pening google resepi atau tonton vlog tutorial cara masak. BBL try Lemongrass Chicken & Mind Salad. Ayam memang dah siap peram dengan serai. Kalau bahan seperti ini, WHISK Meal akan sediakan cold-pack untuk make sure bahan mentah tu kekal segar hingga korang balik rumah. Oh jangan buang pulak cold-pack ni sebab anda boleh RETURN kepada riders sewaktu penghantaran pembelian seterusnya untuk collect point. Boleh tebus sebagai diskaun. 

semua bahan masakan dah siap potong & packing dalam plastik

Mudah, Senang & Cepat Nak Masak

Setiap menu hanya mengambil masa 10 – 15 minit sahaja untuk disediakan. Just ikut je step by step tu dan hanya guna ingredients dalam kotak. Untuk Lemongrass Chicken & Mind Salad ni just goreng ayam, panaskan nasi dan mix up salad. Kemudian boleh hidang then makan panas-panas. Walaupun mudah dan senang, WHISK mementingkan soal nutrisi dalam setiap menu seperti ditunjukan pada manual kad.


urutan cara penyediaan masakan..senang je

Ini video BBL prepair menu Lemongrass Chicken & Mint Salad. Tengok lah sendiri okay


Portion menu WHISK Meal ni boleh makan untuk dua orang tau. Memang puas hati rasa masakan WHISK Meal. Rasa macam makan kat restoren, tak percaya pulak kita masak sendiri. Lemongrass chicken tu memang sedap dan ranggup. Cicah dengan sos Nuoc Cham terasa kejap je dah habis ayam tu. Saya suka! Saya suka!


Ha buat pembaca BBL yang bujang, young marriage couple mahu pun ibu bekerjaya kalu buka peti sejuk rasa hilang mood nak masak tu highly recommended try WHISK Meal ni. Berita baik untuk semua, sekarang ini WHISK Meal buat promosi FREE MEAL kepada mereka yang sign up WHISK Meal bermula hari ini  di – www.whiskmeal.com . Boleh cuba rasa Lemongrass Chicken & Mind Salad secara PERCUMA! Promo ini terhad untuk 6000 kotak FREE MEAL SAHAJA. So cepat-cepat register sekarang. 

*UPDATED - promo 6000 free meal telah tamat, tahniah kepada korang yang jadi 6k pertama register tadi. Biasalah rakyat Malaysia memang pantang dengar benda free ni. Anda boleh memesan WHISK meal seperti biasa. Alah lagi pun harganya sangat berpatutan kan.

Follow WHISK Meal untuk update promosi & menu terbaru okay


Dah cuba WHISK Meal nanti jangan lupa hastag #WHISKMEAL ye

You Might Also Like

1 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. aDOI.. MENARIK SUNGGUH.. tINGGAL MASAK JE.. MEMANG MEMUDAHKAN NIE..

    ReplyDelete