Tutorial Meninggalkan Komen BackLink Dengan Betul

11:51 PM

HANGAT! ~ Tak perlu kacak & cantik untuk jadi pemenang
HANGAT! ~ Rakyat Malaysia kaya dengan budaya teknologi
HANGAT! ~ Terbang lah


BBL kaki blogwalking terutama waktu malam.
Bila otak kering dengan idea, blogwalking adalah cara mencari idea
selain menambah senarai bookmark blog yang best.
Jangan lupa bila dah singgah blog orang mestilah tinggalkan jejak korang
dengan cara komen & tinggalkan backlink.

BBL selalu jumpa komen back lind berbentuk URL.
 Jangan pandang remeh perkara ni kerana di sebabkan komen URL
blog AkuBahrain telah di delete selama 3 bulan oleh pihak Google.
Wo..bahaya tu. Tersekat kejap rezeki Nuffnang.

Hari ni ada tutorial macam mana nak tinggalkan backlink dengan cara sah
di sisi undang-undang blog.

1. Copy  code di bawah

My recent post : <a href="URL Post">TAJUK POST KORANG</a>

2. Paste code di bahagian komen entri

3. Gantikan URL POST & TAJUK POST KORANG

Contoh
My recent post : <a href="URL Post">TAJUK POST KORANG</a>

Entri Baru Update Tadi  : <a href="http://budakbandunglaici.blogspot.com/2013/09/tutorial-meninggalkan-komen-backlink.html">Tutorial Meninggalkan Komen BackLink Dengan Betul</a>

4. Korang boleh ubah "My recent post" dengan perkata lain
seperti

Jemput singgah 
Entri baru je update
Entri panas di blog 
& lain2 bersesuaian.

5. Publish komen korang.


6. Hasilnya


Cun kan? dengan cara begini tuan blog boleh klik terus ke blog korang
selain tukang komen lain boleh tumpang singgah.
Jangan terkejut jika Traffic Resource korang mencacak naik terutama
jika korang post backlink di blog bertraficc tinggi seperti akustressgiler.blogspot.com
seperti terjadi pada BBL.


Ini putara referring sites setiap bulan ke blog BBL.

Harap-harap tutorial ini dapat menbantu korang mencari resource traffic.

BBL ~ jom blogwalking
[>.<]


HANGAT! ~ Tak perlu jadi kacak & cantik nak jadi pemenang
HANGAT! ~ Rakyat Malaysia kaya dengan adat teknologi
HANGAT! ~ Terbanglah


Ai tak kan baca sorang je.. kongsilah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

16 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. kena beware. jgn buat selalu. nanti google detect dia ban terus blog.

    ReplyDelete
  2. Setuju dengan Carlos...banyak kes dah ni. Apapun thanks for the info BBL. :)

    -eqbalzack-

    ReplyDelete
  3. satu tip yg menarik, kalau post direct terus link tu mungkin masuk terus ke kategori spam. JAdi blok pertama nak cuba kat sini laa.. hehe

    Kesan Rakan Sebaya di Alam Maya

    ReplyDelete
  4. thanks for this tutorial bro. thanks alot sangat membantu

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL