Hak Mengundi : Pilihanraya Kampus 2013

4:35 AM

HANGAT! Korang dah tahu ke belum pasal cerita ni?
HANGAT! Raikan XMas dengan pek istimewa Cadburry
HANGAT! Entri hanya untuk lelaki 


Esok, 27 November 2013 pilihanraya kampus akan berlangsung.
Student UiTM Terengganu akan membuang undi esok tapi BBL tak sure
untuk kampus lain melainkan Kampus Shah Alam pun tarikh esok.

Semalam & hari ni penuh satu kampus dengan poster muka "wakil" students.
Nasib baik BBL study di UiTM, kesan pilihan raya tak sehebat macam UM & UIA.
UIA paling win sebab ada pro-pembangkang macam Malaysia.
Tahun lepas ada kes gaduh disebabkan tak boleh terima kekalahan parti.

Apa-apa pun itu semua BBL abaikan, janji tertunai hak sebagai warga kampus.
Setiap MPP dari fakulti yang menang akan menjadi pembawa suara students
ke peringkat atasan. Hari mengundi pun macam biasa, BBL pergi mengundi selepas 
habis kelas nanti. Harap-harap tak payah beratur panjang la.

Kena celup jari? Rasanya bukan PRU ya. Cukup sekadar E-voting dalam komputer.
Senang & tidak membazir kertas. Kali pertama BBL mengundi pilihanraya kampus
sewaktu belajar di Uitm Machang tahun 2010 agaknya.
Agak nervous nak guna komputer untuk vote perwakilan.
Rupanya kena klik je lepas dah siap.
Hahaha


Kepada semua student Uitm, jangan lupa pergi mengundi ya besok.

BBL ~ saya mewakili Fakulti Blogger
[^.^]/*

HANGAT! Korang dah tahu ke belum pasal cerita ni?
HANGAT! Raikan XMas dengan pek istimewa Cadburry
HANGAT! Entri hanya untuk lelaki 

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di... 

You Might Also Like

2 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL