Review iPhone 5C : Buat Mereka Yang Ceria

8:03 PM

HANGAT! Khas buat pelangga Maybank
HANGAT! Bersedia untuk perang kampung paling hebat 21 Nov ini
HANGAT! Tahukah anda?



Pertama kali dalam sejarah Apple, dua jenis iPhone dikeluarkan dalam satu masa.
iPhone 5C di perkenalkan bagi menambah variasi pilihan iPhone.
Jom review

Warna pelangi
Ada 5 warna untuk dipilih mengikut favourite korang, putih, merah, kuning, hijau atau biru.
BBL pilih warna biru kerana lebih menyerlah. Peranti yang direka menggunakan plastik
poli-karbonat menjadikan iPhone 5C selesa walaupun tanpa casing.

Skrin 4 inci 
Dengan size skrin sama seperti iPhone 5S rasanya cukup memberi kepuasan
ketika facebook, ber instagram atau menonton video dalam HD.
Selain menggukan iOS7 menjadikan iPhone 5C lebih colourful.

Kamera iSight 8MP
Memang tidak dinafikan kamera iPhone sangat cantik walaupun
 dalam keadaan cahaya malap. Jangan risau sebab ada pelbagai fungsi baru boleh di gunakan semasa mengambil gambar termasuk bross-capture.
Kamera depan dilengkapi dengan HD FaceTime baru.

Cip A6
Buat kaki game, tak payah risau performance iPhone kerana ia menggunakan cip A6
sama seperti cip iPhone 5 sebelum ini.
Bagi BBL, smooth tu agak cepat selain kadar response terhadap Siri pun not bad.

Kerangka Body
Beteri berkapasiti 144omAh rasa belum cukup memuaskan hati kaki iPhone.
Dengan kapasiti bateri sebanyak itu rasanya boleh cepat habis tambahan bila
BBL jenis suka suft bila dapat free wifi.
Well, iPhone 5C turut hadir dengan LTE 1000Mbps & rata-rata telefon keluaran terkini
sudah tersedia dengan LTE.

Harga
Dengan bajet RM2K, korang dah boleh angkat iPhone 5C dengan 
kapisiti 16GB berharga RM1999 atau 32GB berharga RM2 399.

Unboxing iPhone 5C Biru


BBL agak jatuh hati dengan iPhone 5C sebab rekaan lebih curve selain ada pelbagai warna.
Boleh gelabah mata nak pilih warna apa.


dan jangan buat macam ni pada telefon korang




BBL ~ bilalah nak pakai barang Apple ni
[^ . ^]

HANGAT! Khas buat pelangga Maybank
HANGAT! Bersedia untuk perang kampung paling hebat 21 Nov ini
HANGAT! Tahukah anda? 


Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di...

You Might Also Like

6 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. harga dia ja yang xberapa nak cerita kot...haahah

    ReplyDelete
  2. wah beznye klo dpt hadiah iphone
    org kata iphone apple takleh bluetooth phone model lain..susah jugak kan
    isi tabung nuffnang sini-darlie

    ReplyDelete
  3. adik FD punya kawan nak pi London. siap tanya nak kirim tak iPhone sbb murah. harga sana convert sini RM600 lebih. rasa macam nak je. macam comel je. hihi

    ReplyDelete
  4. wow iphone 5..harga dia pun masyukkk..hehe

    ReplyDelete
  5. inshaAllah one day boleh pakai ni.
    jom jadi geng topup PG, bolehlah tambah beli iphone 5c sebijik :)

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL