Review iPhone 5S : Buat Meraka Yang Setia

5:59 PM

HANGAT! Khas buat pelangga Maybank
HANGAT! Bersedia untuk perang kampung paling hebat 21 Nov ini
HANGAT! Tahukah anda?


Hi, what i can help you with?
Itu kata-kata aluan dari Siri iPhone 5S. Ahli terbaru keluarga iPhone.
Maaflah sebab iPhone dah 2 bulan kat kedai baru BBL nak buat review.
Baru hari ni BBL ada kesempatan sentuh, rasa, pegang & enjoy mesin terbaru Apple ini.
Baru betul nama Review berdasarkan pengalaman merasai produk sebenar.
Jom review

Warna emas
Tampil dengan warna emas memberi kelainan baru bagi pengguna iPhone.
Well, BBL dah bosan tengok iPhone naked warna hitam atau putih.
BBL syorkan belilah iPhone berwarna emas terutama kaum hawa supaya dapat 
menonjol gelang emas di tangan sambil bermain Candy Crush

iPhone saya. Cap jari saya.
Mungkin korang akan terlupa password number atau garisan password selepas
terbiasa dengan Touch ID, ciri keselamtan dengan cap cari.
Hanya korang sahaja boleh membuka iPhone selepas meletakan ibu jadi pada home button.
Nampak kelainan bila tak payah lagi susah kipas otak nak ingat password telefon.
Bagi BBL, Touch ID adalah tahap baru keselamatan telefon ini.

Cip A7 64-bit
Dengan cip A7 memberikan pengalaman grafik 2 kali lebih hebat dari cip A6.
Setiap slide ke kiri atau kanan lebih cepat & laju. Memang BBL tak nafi performance iPhone membuka setiap apps terbaik berbanding telefon Samsung.
Jarang dengar kawan BBL mengeluh iPhone dorang hang.

Kamera lebih baik
Seriuz BBL agak tertawan dengan kamera iPhone 5S.
Terang, HD & sharp selain dengan fungsi terbaru seperti slow-motion,
continous brust mode (ambil gambar banyak-banyak dalam masa sama), 
live-zoom video, square photo, panorama & 
photo filters (boleh edit gambar seperti instagram semasa ambil gambar).

iOS 7
Apa yang menjadikan iPhone 5S lebih cantik ialah iOS 7.
Banyak fungsi baru seperti AirDrop & Control Centre lebih multitasking.
Paparan antara muka terbaru ini memang agak cun tapi bagi BBL
agak colourfull dengan warna soft pastel. Rasa rindu nak tengok icon lama.

Lain-lain?
Masih mengekalkan fungi sama dengan iPhone sebelum ini cuma di freshkan
antara muka & tulisan baru. Senang cerita, terjah Apps Store & download apps.


RM 2K berbaloi
 Harga bermula serendah RM 2, 399 (16GB), RM 2, 749 (32GB) & RM 3, 149 (64GB).
Buat meraka stail & kaya raya bolehlah angkat satu sebagai telefon baru
atau beli sahaja iPhone 5 sedang murah sekarang.
Korang boleh beli secara online melalui Apple Store Malaysia & penghataran percuma
atau kunjungi Apple Store berdekatan rumah korang.

BBL nak beli ke tidak?
Kalu dapat hadiah Iphone 5S, tak kan nak campak pulak.
Soal beli atau tidak bergantung pada poket korang, Bagi dah guna iPhone, 
memang akan beli iPhone 5S tapi bagi pengguna jenama Samsung atau brand lain,
mungkin terkial-kial nak beli atau tidak
Tak salah cuba guna produk Apple sebab korang akan rasa sendiri hebat 
machine Apple & kat situ boleh beza antara telefon lain.
Janji boleh buat call & mesage.

Ini video unboxing Iphone 5S versi gold



Ini iPhone 5S di tangan BBL




Guna iPhone sebaik mungkin & jangan buat macam ni ya.



BBL ~ siap 1 entry
[^ . ^]

HANGAT! Khas buat pelanggan Maybank
HANGAT! Bersedia untuk perang kampung paling hebat 21 Nov ini
HANGAT! Tahukan anda?


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di... 

You Might Also Like

3 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. boleh tak em buat review fon htc one dan lenovo vibe x?

    ReplyDelete
  2. Buy phone accessories, cell phone accessories online at low prices Slim Back Cover Case For Apple Iphone

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL