Delete! Delete! Delete! & Delete!

1:57 AM


Baca dulu e-mail macam best je.


Bila habis baca mesti seronok kan. Tetiba ada orang nak ajak jadi complot partner tuntut duit dalam akaun HSBC yang tuannya dah mati meninggal dunia. Kalau BBL mata duit mesti cepat-cepat reply email setuju nak join complot tu. 40% dari USD 1.3 juta bersamaan USD 520 000 juta, itu belum convert ke Ringgit Malaysia tak pasal-pasal jadi jutawan segera tak payah masuk contest Power Root. 

Tapi AWAS itu semua hanya ilusi semata-mata. Boleh rujuk bukti di sini, sini atau sini. Tak pasal-pasal merana esok lusa. Untung orang negro hantar email & dapat duit dari orang tamak duit.


Fuh, orang negro dah tahu bahasa melayu. Agaknya dorang pergi kelas bahasa melayu. Dari ayat email 100% bahasa melayu lagi mudah untuk mangsa faham terutama kaum ibu, budak-budak sekolah termasuk student universiti. Kan sebelum kita selalu dapat email scam bahasa english level A1, mana orang kampung nak faham. So, nasihat kat mak, ayah atau kawan-kawan jika terima email seperti ini sila delete cepat. Sekali lagi sila delete

Jika korang dah kena tipu dengan sindiket, sila buat report polis cepat & printscreen semua maklumat mungkin berguna untuk siasatan. Amin, BBL hampir tertipu tapi nasib baik dah alert kes begini dalam berita. Siapa tak terkejut havoc ada kawan baik hati hantar kotak hadiah, isinya telefon iPhone 5S, but jenama Jimmy Choo, jaket brand Channel & duit 
50 ribu pound. Katanya, dia nak kongsi bonus bos company kasi. Tak logik langsung. Ibaratnya Nuffnang bagi cek RM5, 000, korang nak share tak dengan BBL walaupun RM100? Mestilah katakan tidak!. 

Terfikir kejap macam mana Cik Noor Asiah dapat alamat email BBL? Ada udang di sebalik mee kari la.


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

9 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Hahahahaha kita pun dapat juga ! :P

    ReplyDelete
  2. hu3.. sib baik kita ni tak suka duik yang diberi tetiba tanpa sebarang usaha.. mana ada org nak bagi duik free..

    ReplyDelete
  3. merepek je semua tu. sape la yg baik sangat nak bg semua tu.

    ReplyDelete
  4. email gini biasa masuk dalam spam. haha. padan muka email kena spam. x kuasa nak layan

    ReplyDelete
  5. berkali dapat.. dan tak pernah layan

    ReplyDelete
  6. Hahaha...akak bru aje dpt email nih td...trus delete!delete!delete!

    ReplyDelete
  7. sll sgt dpt email dr dia ni..ye2 je kan...puii...

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL