Food Test : Value Treat KFC Super Murah

12:14 AM

Assalamualaikum & hello there,

Ingat tak lagi minggu lepas BBL menang voucher kFC/Pizza Hut/Ayam Mas dari Hotlink? Boleh rujuk entri ini. Semalam BBL pergi KFC nak redeem voucher  tu, dah lama tak pergi KFC sejak bulan Ramadhan lepas. Terpinga kejap nak pilih menu apa. So, nak habiskan RM10 percuma ni kenapa tidak kita buat food review promosi terbaru dari KFC.


Nasib baik KFC sekarang ada Value Treat. Sesuai dengan strukture poket BBL makin nipis. 
Hahaha amin mintak murah rezeki lepas ni. 



Cheezy Nugget Burger nampak pelik, Lil' Zinger pun panjang sangat. Pening choose mana ni.
BBL pilih Value Treat 5 iaitu Cheezy Zinger Mashed Potato (besar) & Zinger Black Paper Mushroom Spaghetti. Tiap satu berharga RM5.00. Murah la tuk food review kan. Habis 1 kopun. 


Ini BBL pilih.
Ta.....da......



 Test 1 : Zinger Black Paper Mushroom Spaghetti

Nampak dalam bekas sangat yummy sebab bau black paper mushroom menusuk deria hidung mancung  suruh makan cepat. Amik sudu terus ceduk sikit eh baca doa makan dulu. Maka, baca doa makan dulu panjang lebar termasuk terjemahan bahasa melayu. Terus ngap, kunyah 40 kali 2 3 kali telan. Rasa not bad tapi untuk kali 7 BBL stop makan sebab rasa plain. Okay BBL more taste dengan spaghetti pedas. Lastly BBL kutip ayam sahaja & the rest kawan tolong perabis. Mujur ada kawan bersikap alam flora. Tak baik membazir katanya.


Test 2 : Cheezy Zinger Mashed Potato

KFC punya ilustrasi menu tak menarik langsung tapi bila rasa Cheezy Zinger Mashed Potato terangkat deria sensetive lidah. Fuh sedap. Campuran mashed potato + cheese + jagung + ketulan ayam + sos cili (tambah sendiri) ala ais ABC terasa sedap. Yang ni BBL balun sorang tak share dengan kawan. Tambah lagi mashed potato krew KFC letak sekapal (banyak..terlebih banyak) bertambah ummph kunyah. 


Walaupun harga RM5.00 BBL rasa cukup berbaloi nak makan. Ala promosi jimat la, ada RM5 boleh makan KFC ma. Keputusannya, hanya Cheezy Zinger Mashed Potato lulus food test kali ini. Wallah. Korang kena pergi KFC cuba test sendiri. 



Untuk promosi terkini KFC, sila LIKE laju-laju fanpage KFC Malaysia
atau layari
 www.kfc.com.my senang kan?

BBL ~ see ya!
o(^..^)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

14 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Cheezy zinger mashed potato tu nampa sodapp :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap sampai habis tak guna makan sampai habis

      Delete
  2. BBL! I hate chuuu~ lapar gila la ni...aishhh

    p/s : boleh je...nnt PM sally @ email no phone : sallysamsaiman@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. salam..
    mya da mkn da 2,2 ni..
    xberapa gemor sgt zinger mashed potato sbb muak huhu
    tp hubby mya mmg suka betol yg tu...
    mya more to spaghetti tu tp mmg kali ke 7 ke 8 suap dah rs plain kan...

    so mya ttp choose snack plate hewww3

    jemput bw entry baru xberapa nk baru kita
    http://myaleo.blogspot.com/2014/09/maryamjameela-bt-juleofauzl.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. memang rasa plain sangat. Okay jap nak bw

      Delete
  4. Yang spagetti tu, kalau pedas sikit memang lagi umph laa... (acah-acah dah makan) bahaha =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. ni rasa plain macam spagetti budak-budak tadika

      Delete
  5. Tak pernah cuba lagi.. Nak juga kupon KFC!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala kopun BBL menang contest.. tak sempat nak sharr together gether

      Delete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL