Tahniah JDT & Penyu Jangan Menagis

1:36 PM


Assalamualaikum & hello there,

BBL kaki bangku tapi waktu tingkatan 5 selalu kena paksa jadi ayam tambatan time PJ sebab BBL boleh sepak laju bila bola di kaki, soal goal tu no 3 janji tak kena denda ketuk ketampi. Semalam kecoh di news feed kisah skuad Penyu kalah agregat 3 - 1 selepas seri tanpa goal suku pertama game. Kalah tu biasa adat bertanding kan. Si kawan tu dah habis power bank berlari atas padang tapi bukan rezeki nak bersorak banyak kali goal. 



Bermula kes hanya 30 tiket untuk penonton Terengganu, perang status penyokong penyu & harimau selatan hinggalah viral video aksi TMJ selepas tamat game bola, itu semua boleh baca dalam facebook. Bukan nak bersedih team negeri kelahiran kalah dengan Johor Darul Takzim tapi macam tu lah. Tak turun minyak pun kalau Terengganu menang malam ni. Di sebabkan kes bola, boleh runtuh stadium akara tak puas hati. Dah menang kan, terus balik rumah sambung tidur lagi best. 



Selepas ni, JDT akan fight skuad Felda United untuk saingan separuh akhir pertama di Stadium Majlis Perbandaran selayang 20 Oktober ni. Moh pakat orang Johor kita penuhkan stadium - eh lupa memang akan penuh sampai ke luar staidum pun. 

Korang tengok game bola atau tak? 



BBL ~ tumpang jerit GOOOOAAAALLLL je
[^...^]/~~

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

4 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. malas nak tengok bola especially kalau JDT yg main. macam poyo je.
    *confirm aku kena bom jap lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uik nampak sangat ada unsur2 boikot. Haha

      Delete
    2. tak koser nak boikot.
      cuma bosan je..
      bola ni patutnya bawak orang berpadu..
      tapi alik2 dorang dok p gaduh pulak..
      stress tengok..
      >.<!!

      Delete
    3. Haha tu la kan. Orang tak tengok bola jadi stress.. sabor jelah

      Delete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL