Toshiba Convention 2014 : Pro Theatre Dengan Adriod Kit Kat

7:20 PM

 [ 48 Hours Sponsored Post ]

Assalamualaikum & hello there,

Telefon Andriod dah ada, Tablet Andriod dah beli, jam tangan Andriod pun dah pakai tapi terbaru Toshiba Pro Theatre 4K Ultra TV with Adriod 4.4 Kit Kat bak hang. Dengan size skrin 84’ inci confront tak berkelip mata tonton video 4K atau blogwalking blog.  Apa yang kacak sangat dengan TV UHD Toshiba ni?

L 9450 Series & L 5400 Series

Hadir dengan 2 series iaitu L 9450 Series untuk pengalaman resolution 4K with Andriod terhebat. Visual TV 4k sangat futuristic terasa macam depan mata je. Sure menjerit tengok movie hantu. Warna pixel pun natural dengan texture bunyi TV. Tambah apps Andriod seperti Youtube, Facebook, Skype atau game dah tentu korang akan ucap hai hai bye bye smartphone tu. Untuk tonton Youtube video, korang boleh pilih setting video samada kualiti HD atau HQ tapi tak cun la tengok HQ sebab ton warna tak menjadi realistic. Terdapat juga size skrin 50’ 64’ 84’ untuk L 9450. 


Manakala L5400 untuk full HD 1080P with Andriod. Sekali try tonton rasa tak nak dah tengok tv biasa kat rumah. Ha, kalu tonton movie atau korea drama dengan L5400 Series rasanya boleh terjebak menangis tengok heroin kena buli je. Paling penting di support Andriod 4.4.2 Kit Kat jadi korang tak terlepas viral status di Facebook menggunakan  wireless keyboard serta mouse. Puas hati komen status Facebook dengan skrin besar. Jangan risau kerana Toshiba L Series menyokong Astro Beyond. Feeling good right? 



Selain itu, L 9450 & L 5400 menyokong wifi terus ke TV atau modern internet membolehkan korang download apps terus dari Google Play atau menonton video YouTube.
Pro Theatre TV ini akan berada di pasaran selewatnya hujung bulan Oktober ini. Toshiba TV jugak boleh diguna untuk siapkan assignment atau presentation dengan Microsoft Office. Kini TV dah buat macam-macam bukan sekadar tonton tv sahaja. 

Check this video bagaimana Toshiba TV with Andriod memberi inspirasi kepada anda. Wallah cun habis.


Cerita tentang teknologi, cuba tonton video di bawah ni. Mesti terkena atas hidung kan.




Semasa Toshiba Convention di Genting International Convention Centre Jumaat lepas, Toshiba Malaysia turut memperkenalkan variasi produk eletrik rumah terbaru termasuk multidoor refrigerator, mesin basuh dengan magic drum, powerful vacuum, microwave, digital rice cooker, air purifiers termasuk air-conditioner. Excited betul BBL dapat pergi media pres ni, terima kasih Nuffnang untuk best opportunity ni.


Majlis pelancaran TV Ultra 4K Pro Theatre disempurnakan oleh Mr. Hitoshi Katayama, Managing Director Toshiba Sales & Services Malaysia sebelum media di bawa ke produk tour untuk melihat inovasi Toshiba. Sangat ohsem peti sejuk Toshiba G Series dengan 6 pintu & teknologi touch skrin untuk kawalan suhu. 


 Produk paling BBL suka mestilah Vacuum Cleaner sebab Nampak comel ala-ala wall-e  selain berat hanya 2.7 kg, lebih kurang berat laptop. Performance pun tip top untuk bersih sofa, car cushion & katil bilik tidur. Ha sangat penting korang vacuum selalu tilam tempat tidur untuk halang hama membiak.


Toshiba washing machine pun tak kurang hebat dengan inovasi Magic Drum. Magic Drum tu teknologi membersihkan sisa kotoran luar drum mesin basuh, kiranya dust termasuk bakteria susah nak membiak dengan adanya Magic Drum. Produk lain termasuk stylist microwave, air-condition, air-filter & digital electric pots.


Sebelum tamat majlis, ada cabutan bertuah tv LED untuk 3 orang pemenang tapi tak de rezeki BBL nak bawa balik tv tu. Bila beratur keluar tetiba tengok semua media pegang kotak besar merah sorang satu, ha rupanya Toshiba ada bagi survivor untuk setiap tetamu. Berlari pergi meja registration nak claim hadiah. Sejuk hati tak menang hadiah tv dapat hadiah misteri ni pun dah okay. Nak tahu apa kat dalam kotak tu? Ini dia!



Digital rice cooker! Sukanya dalam hati boleh bagi hadiah kat mak. Tak rugi panjat Genting Highland pergi event Toshiba Convention ini. 

Untuk maklumat lanjut sila LIKE fan page Toshiba Malaysia 
atau http://toshiba.com.my/ tak pun
hubungi pertanyaan operator hidmat pelanggan di 1300 88 7899 
untuk senarai produk berinovasi terkini Toshiba.

Eh, tak lupa #weselfie!



Kredit untuk www.tianchad.com

BBL ~ berangan jadi wartawan tak bertauliah kejap
[^.^]/~

You Might Also Like

8 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. salam blogwalking..
    tengok gamba rice cooker, teringat rice cooker akak guna mse study kt jepun dulu..sebijik rupenya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeker..maaflah orang malaysia baru terima produk ni

      Delete
  2. puhhhh best nye join event gitu ye...btw done follow u hu2 :)

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL