#Nuffnang Blogbuster : Berita Sedih & Gembira

9:29 PM

Assalamualaikum & hello there,

Terima kasih semua komen di entry Tutorial Buat Video Blogbuster NuffnangCabaran Kempen Blogbuster Nuffnang. Rasanya ramai blogger dah submit video blogbuster ni & kempen ni dah start running dalam blog sejak 18 Dec lalu tapi Nuffnang Blogbuster pertama BBL tahun ni ada ceritanya. Berita baik & buruk.

Berita Buruk - tak seburuk muka hantu

Well, BBL ada submit 3 video blogbuster sebab excited plus risau kena reject. Dah la video tu asyik status pending dari hari last day submit sampai 19 Dec lalu baru dapat result. Ni email dari Nuffnang.


Wahoo..sedihnya video kena reject tapi terus buka akaun Nuffnang laju-laju... &... teng teng..

Berita Baik - sebaik muka princes Ana dalam Frozen


Tak sangka ada 1 video dah approved. So 2 video kena reject & 1 video lulus. Hahaha berdebar-debar dalam hati ingat semua video kena reject. Penat shooting hari tu.

Well, bermula 18 Dec 14 hingga 11 Jan 15 ni video blogbuster Nuffnang Maybank Transact & Win sedang running dalam blog BBL. So nak mintak jasa baik korang jika ternampak iklan BBL sila tengok sampai habis ye. Maaflah video tu buruk sangat. Hahaha


Tak silap video tu ada bahagian bawah sekali sebab BBL silap setting jenis ads waktu submit awal Dec lalu. Itu pun satu kesilapan BBL sebab viewers susah nak tengok video blogbuster. So earning mungkin sikit atau ciput je untuk kempen blogbuster 2014. Sedih wo..

Tak pe tahun depan ada lagi rezeki kempen blogbuster BBL dah tahu cara nak buat video & jenis ads sepatutnya kena guna untuk running kempen blogbuster ni.

BBL ~ Dah tengok belum ni?
(^_^ '')

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

30 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. menarik.. boleh jadi idea untuk next blogbuster :D

    ReplyDelete
  2. Wahh..taniah! hehehe aku tolong tengok video je la...ehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Mek Zumbie.. nanti BBL tumpang manabung blog awak sebagai upah

      Delete
  3. simple.. okey.. good luck! dah view video sampai abes.. hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea..terima kasih.. jap nak singgah menabung blog awak kejap

      Delete
  4. wahhh tahniahhh...ada jugak yg approved....

    ReplyDelete
  5. Takde maknenye video tu buruk , Nad da tengok dah.

    p.s : sile open table bile datang KL nnt. :D

    ReplyDelete
  6. ok la tu wat sampai 3 video.. akak wat 1 video je.. tu pun last minit.. video yg approved tu pun ok pe.. kreatif.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe terima kasih.. video akak dah approved?

      Delete
  7. dah tengok.. siap repeat lagi. wahaha.. tahniah BBL. org yg berusaha pasti akan berjaya. aku nie malas nak buat. waha.. xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alo pijol.. hang bz je bukan nya malas.. tak pe slow slow kayuh ye

      Delete
  8. tahniah BBL . semoga berjaya nanti ya ...

    ReplyDelete
  9. da bpe kali da singgah ni..xkuar2 pun video nye

    ReplyDelete
  10. singgah sini sebab nak tgk vid blogbuster tp xde plak..heran sekejap, bila bkak my blogpon xde iklan mybank tuh..huhu.. klo rajin singgah la yer..

    http://bilaakutravel.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. iklan blogbuster dah stop agaknya tapi dalam tab blogbuster cakap sampai 11 Jan ni..

      Delete
    2. ok..dpt tengok akhirmya siap replay..nampak kat blog yana ade muncul, tu yg trus singgah sni nk tgok video BBL..jom tgok yana pnyer sblum deadline dye..huhu

      Delete
    3. kejap BBL nak singgah blog Miss Yana

      Delete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL