Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Sunday, November 15, 2015

Daftar Sebagai Sukarelawan SEA Games Kuala Lumpur 2017


Assalamualaikum & hello there,

Pada tahun 2017 nanti Kuala Lumpur akan menjadi tuan rumah bagi kejohanan SEA Games ke 29 selepas SEA Games ke 28 di kota Singapura baru-baru ini. Sebagai persediaan awal, Kementerian Sukan & Belia Malaysia ingin mengajak rakyat Malaysia berusia berusia 18 tahun ke atas menjadi sukarelawan.

Cara nak daftar pun sangat senang & mudah :

1. Isi borang 
2. Sahkan email korang
3. Dah siap!

Selepas dah isi form, korang akan merima kod sukarelawan. Kod tersebut akan digunakan sebagai rujukan sekiranya nama anda tersenarai untuk menyertai kampung komuniti sukarelawan SEA Games 2017 nanti.


BBL dah register sebagai sukarelawan. Harap-harap terpilih nanti. Dah lama tak join aktivti sukan melibatkan ramai kotinjen dari dalam & luar negara. Manalah tahu kot BBL antara sukarelawan bawa dulang pingat emas, perak & gangsa untuk pemenang. Agaknya la.


Bersama kita jadikan SEA Games Kuala Lumpur 2017 menjadi satu kejayaan!

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

21 comments:

  1. bagus ni ek, tapi ntah ada masa ke ntah tidak kan.... hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai kalu macam tu tak boleh den nak tolong

      Delete
  2. Wahhhh BBL, macam menarik je ni. mesti seronok. Hahaha thanks share! Ingat nak try la. tapi risau kacau waktu kerja. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe, isi je dulu.. tak nak pergi tak pe nanti

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Nak tnya, ade kemudahan penginapan x?

    ReplyDelete
  5. Nak tnya, ade kemudahan penginapan x?

    ReplyDelete
  6. nak tanya, can we choose the day that we want? Nak join, tapi takut ada kuliah. If choose cuti umum je, boleh tak?

    ReplyDelete
  7. Dekat mana nak buat pendaftaran penuh tu ? Kat email suruh buat pendaftaran penuh denfan klik pengesahan.. Tapi dekat mana nak buat klik pengesahan tu ?

    ReplyDelete
  8. Dekat mana nak buat pendaftaran penuh tu ? Kat email suruh buat pendaftaran penuh denfan klik pengesahan.. Tapi dekat mana nak buat klik pengesahan tu ?

    ReplyDelete
  9. Kenapa saya x boleh nk daftar...asyik keluar error je.. knpe ye..

    ReplyDelete
  10. Kenapa saya x boleh nk daftar...asyik keluar error je.. knpe ye..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...