#FoodTest : KFC Hot & Cheezy Pasti Sedap

7:21 PM

Assalamualaikum & hello there,

Semalam BBL ke KFC nak cuba menu terbaru ayam goreng bersama sos Cheezy. Yelah semua makanan sekarang dah mix dengan cheese like by pisang cheese, keropok cheese & sekarang ayam goreng sos cheese. Bunyi macam terlampau enak tetapi boleh ke anak tekak nak kunyah sampai habis? Lets check out!

KFC Hot & Cheezy Combo

Rasai sweet sour cheese dalam variasi KFC Hot & Cheezy combo pilihan ayam goreng atau burger dari harga serendah RM 9.95 sahaja.

KFC Hot & Cheezy Burger Combo RM 9.95 
(harga Lunch & Dinner - 12pm-3pm & 6pm-9pm) harga waktu biasa RM 10.50


KFC Hot & Cheezy 2 pcs ayam goreng Combo RM 10.95 
(harga Lunch & Dinner - 12pm-3pm & 6pm-9pm) harga waktu biasa RM 11.95


KFC Hot & Cheezy Burger 5 pcs ayam goreng Combo RM 26.00 


BBL decide nak cuba KFC Hot & Cheezy 2 pcs ayam goreng Combo pastu akan dapat 2 ketul ayam goreng, kentang goreng (kecil), 2 bekas kecil sos cheese & segelas air berkabonat. Cheese tu sama je cheese untuk Chezy Wedges. Nak extra cheese boleh tambah RM1.00 je.

Cara nak makan KFC Hot & Cheezy

1. Susun ayam cantik-cantik dalam pingan
2. Tuang aje cheese tu sampai habis!
3. Nikmati ayam goreng tu!

Buat pertama kali kunyah amboi kemain sedap laju cubit lagi tetapi bila dah half ayam goreng mula terasa muak sebab cheese terlampau banyak sangat. Itu pun selang seli dengan sos thai & sos tomato. Oh sejak tengok movie The Martion BBL suka makan sesuatu bergoreng dengan sos ketchup - pengaruh movie banyak sangat.


Overall boleh tahan sedap la. Ada variasi baru dalam menu KFC untuk cheese lain most famous cheze wedges tu. Burger nampak menyelerakan dengan sos Premium Romano Cheese & crunchy nachos. Mungkin agak muak nak habiskan semua tu. 

Paling rare kami buat muka selamba bawa outside food iaitu air Pirate Coffee : Green Tea. All time best drink!. Nasib baik tak kena marah sebab minum air luar. Sejak pekana air cop Pirate Coffee dah macam mengidam nak minum hari-hari walaupun harga cuma RM 4.00 satu gelas. Untung owner branch Pirate Coffee dapat customer macam BBL selalu datang gerai beli Green Tea.


Dah cuba menu terbaru KFC ni? Apa komen korang? Tinggalkan feedback dalam kotak komen kat bawah tu. 

Untuk maklumat lanjut mengenai KFC, klik aje


BBL ~ kenyang lagi la
(◣_◢)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

15 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. kalo KFC buat menu baru rasa semangat nak try.. tapi bila masuk KFC pilih menu sama gak..
    hehehe.. tapi cheezy wedges memang ohsem..

    ReplyDelete
  2. oh ! ada menu baru... macam boleh try je ni..

    dah lama tak ke KFC.. huk2

    ReplyDelete
  3. baru makan 2 hari lepas. mmg sedapp

    ReplyDelete
  4. Belum sempat lagi nak cuba... Macam menarik jer..

    ReplyDelete
  5. Sally belom cuba lagi...tapi mmg nak makan jugak sbb sedih masa kat Taiwan tak boleh makan kepsiii! muahahhaha

    ReplyDelete
  6. nak makan tapi tk suka cheeze hahaha mcm mne ni

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL