Nestle Natural Set Yogurt - Blogger Recipe Challenge (PPP)

8:32 AM



 Artikel ini ditaja oleh NESTLE Natural Set Yogurt

BBL telah menyahut cabaran Nestle Natural Set Yogurt - Blogger Recipe Challenge (PPP).
Ini adalah hasil resepi istimewa bersama NESTLE Natural Set Yogurt.
Siapa sangka menu korang bertambah lazat & menyihatkan dengan
adunan NESTLE Natural Set Yogurt.
Check it out guys!



~ Resepi 1 : Sandwich Buah NESTLE  Natural Set Yogurt ~

- BAHAN-BAHAN -
2 keping roti
2 sudu besar NESTLE  Natural Set Yogurt
1 biji buah kiwi
i biji buah epal
5 biji buah anggur
1 sudu kecil madu

- CARA PENYEDIAAN -

1. Potong kesemua bahagian tepi roti
2. Potong buah anggur, kiwi & epal menjadi slides atau kecil-kecil
3. Sapukan NESTLE  Natural Set Yogurt setiap bahagian roti
4. Susun buah dipotong tadi secara berseli-seli sehingga penuh bahagian roti
5. Tuang sedikit madu untuk memberi rasa manis
6. Langkah terakhir letakkan roti di atas


  ~ Resepi 2 : Smoothie NESTLE  Natural Set Yogurt Coklat ~

- BAHAN-BAHAN -
3 sudu besar NESTLE  Natural Set Yogurt
5 skop aiskrim periasa vanilla
1 bar coklat (potong kecil)
1 sudu besar coklat cip
1 cawan ais kosong
sedikit coklat rice untuk hiasan

 - CARA PENYEDIAAN -

1. Masukan 3 sudu besar NESTLE  Natural Set Yogurt ke dalam blander
2. Diikuti dengan 5 skop ais krim perisa vanilla kemudian bar coklat & coklat cip
3. Jangan lupa ice cube & tambah sedikit air
4. Blend kesemua bahan sehingga sebati bersama
5. Tuang ke dalam gelas & tabur sedikit coklat rice untuk hiasan
6. Sedia untuk dinikmati.



 ~ Resepi 3 : Aiskrim Goreng NESTLE Natural Set Yogurt Coklat~

- BAHAN-BAHAN -
2 keping roti
1 sudu besar NESTLE  Natural Set Yogurt
2 skop aiskrim periasa vanilla
sedikit coklat chips
sedikit corn flakes
sedikit coklat rice coklat

 - CARA PENYEDIAAN -

1. Letakkan 2 skop ais krim diatas roti
2. Diikuti dengan 1 skop NESTLE  Natural Set Yogurt
3. Tabur coklat chips, corn flakes & coklat rise diatas aiskrim tersebut
4. Tutup dengan sekeping lagi roti & tekap dengan gelas supaya
 dapat membentuk bulatan 
5. Sejukkan aiskrim goreng di dalam peti sejuk selama 4 jam
6. Panaskan minyak & pastikan minyak betul-betul panas sebelum memasak
7. Masukkan aiskrim goreng tadi ke dalam minyak panas &
 masak selama 30saat sehingga roti berwarna perang
8. Angkat aiskrim goreng tersebut
9. Sedia untuk dinikmati bersama Smoothie NESTLE  Natural Set Yogurt Coklat


 Apa kata korang cuba resepi di atas, senang saja.
Jom ke dapur!

Untuk mengetahui lebih banyak resepi menggunakan Nestle Natural Set Yogurt 
& info tentang produk Nestle boleh la ke

Jangan lupa untuk Like Fan Page Nestle Malaysia untuk pelbagai info terkini.
Like www.facebook.com/Nestle.Malaysia

BBL ~ selamat menjamu selera
[^.^]/*

 Artikel ini ditaja oleh NESTLE Natural Set Yogurt


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di... 

You Might Also Like

15 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Resipi 3 ni aku nak try balik nanti hehe..nampak sedap je..

    ReplyDelete
  2. adoiiiiiiiiiiii terussss rasa laporrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  3. macam sedap je..
    pergh.. siap ada entri sponsor. tahniah2.

    ReplyDelete
  4. Smoothie tu nampak sedap! :D
    Kena try buat ni. (Y)

    ReplyDelete
  5. agagaga~ aiskriim tu nampak sedap *leleh ayaq liuq*

    ReplyDelete
  6. nampak sedappp..nnt nak try buatlah.. =D

    ReplyDelete
  7. kfineee,tak sempat nak joinnnnnn benda ni,sob! btw, macam best je segala makanan dalam entri ni :D

    ReplyDelete
  8. fuyoooh...semua nampak menyelerakan...resepi ke-3 tuh paling awesome!!!!

    alif nak cuba buat lah...haha

    ReplyDelete
  9. recipe tu nampak macam menarik dan senang nak buat jer...boleh try nanti nie...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL