1st Time Shopping Di ZALORA

8:20 PM

Assalamualaikum & hello there,

Sebut nama ZALORA je semua dari utara sampai selatan pakat angkat tangan kenal. Oh lupa BBL baru nak shopping dalam ZALORA walaupun dah jutaan tahun bertahun famous. Jadi al-kisahnya semalam BBL cuba gelodah apa ada dalam ZALORA.  2 hari lepas ZALORA ada buat sale cleaning stok maka banyak item seperti baju, seluar, kasut, jam & bermacam-macam lagi dijual serendah RM11. Hehehe BBL dapat vaucher RM150 sebab tu godek ZALORA sampai naik hang laptop. Banyak barang berkenan oleh si hati tapi poket cakap NO NO NO. Kejam kau dopet..

Daftar akaun ZALORA

Bagi korang first time, eloknya daftar dulu akaun ZALORA dahulu kemudian baru survey. Kalu nak tahu, boleh cakap setiap minggu ada saja SALE untuk semua barang lelaki & perempuan. Dah daftar jangan lupa subscribe promosi email terbaru SALE ZALORA & Marketplace. Lepas daftar je korang akan dapat Voucher diskaun 20% & rebate cash voucher RM20. 

3 Department dalam 1 website
ZALORA 


Bahagian ZALORA ialah rebranding produk di bawah jenama ZALORA & produk jenama sedia ada seperti BATA, MANGO MAN, Levi's, Dr. Mantens, Rizalman for ZALORA, DKNY & lain-lain.

MARKETPLACE


Bahagian MARKETPLACE ialah tempat butik bebas. Maksudnya jika korang ada baju jenama sendiri, jemputlah join Marketplace ZALORA. Ibaratnya marketplace tempat outsider shop tapi di bawah kelolaan ZALORA. Makin masyuk la jual baju dalam web ZALORA beriban-riban lemon pageview setiap hari. 


OUTLET  


OUTLET ialah 100% semua produk dari original brand seperti MANGO, Keri&Kori, LASH, Amir Luqman for ZALORA, Jovian & lain-lain. Cuma di mudahkan shopping dalam satu laman web. 

Cara guna voucher ZALORA

Bila dapat voucher mesti excited habis nak shopping, kalu boleh nak borong semua baju & kasut tapi MESTI INGAT voucher ZALORA hanya untuk NON-SALES ITEMS (barang bukan tengah sale) macam gambar bawah. BBL punya excited sema barang tengah sale bawa masuk cart & last-last sangkut kat payment sebab vaucher hanya terima barang harga asal (bukan sales, no-discount). Jadi kena pilih baju yang dijual dengan harga asal. Sah-sah agak mahal kan.



Ini antara barang BBL pilih dari ZALORA. Harga pun boleh tahan tapi tak tahan tengok harga murah waktu sale & ada discount. Murah sangat-sangat compare harga kedai.



Apa pun pengalaman beli barang di ZALORA sangat memuaskan walaupun barang tak sampai lagi. Jika korang ada masalah sewaktu pilih barang, jangan segan silu ganggu staff  ZALORA dengan soalan-soalan mintak bantuan, dorang friendly nak tolong buyer. Perkhidmatan live chat @ email aduan/masalah pun boleh. Nak cepat solve masalah baik guna livechat.

BBL ~ tunggu barang sampai
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

10 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. ai shopping sorang2 je.. shopping ar ke aku sekali . wahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti bornday ko ak bagi hadiah tapi valid untuk tahun depan la

      Delete
  2. servis diorang memang cepat :) memang dah improve banyak

    ReplyDelete
  3. shopping 2 kali kat zalora. Service masa aku shopping kat situ ok. not bad. tak tahulah kalu skrang dah lain. :D

    http://www.adarain.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah 2 kali shopping. Services dah okay sekarang ni

      Delete
  4. Replies
    1. ala sikit je ni...tu pun tak dapat diskaun.. T.T

      Delete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL