Cabaran Kempen Blogbuster Nuffnang

12:35 AM

Assalamualaikum & hello there,

Rasa ramai blogger terima email kempen Blogbuster dari Nuffnang semalam kan. Well BBL tahu apa bermain dalam kepala minda brilliant korang tu. Korang nak 1 je jawapan sama ada terima atau abaikan.



Apa tu kempen Blogbuster?

Terpilih dalam kempen Blogbuster adalah task paling super ohsem dari Nuffnang. Korang kena buat video iklan berdasarkan produk akan diiklankan. Video boleh dibuat melalui rakaman kita sendiri ( korang jadi pelakon/orang lain), video tulisan atau rekaan animasi. Ini soalan BBL tanya ketika Nuffnang Lovin @ Aloft Kl. Nuffies Micheal cakap rugi sangat-sangat power of 3 bila dapat tawaran kempen Blogbuster tapi tak join, apa-apa pun ia tak effect earning CPUV & CPC korang. 

Persoalan : Jika korang terima task kempen Blogbuster

Well good jobs guys sebab beratus-ratus ringgit akan masuk dalam akaun Nuffnang tapi timbul masalah, video macam mana? Sekarang tarik nafas, baca instruction task & pergi keluar berjalan-jalan. Nanti korang akan dapat ilham. Trust me. 

Bukti : RM1714.50 Earning Kempen Blogbuster Nuffnang - Yumida
Bukti : RM 295.50 - Earning Kempen Blogbuster Maybank 2014 - BBL

Jika korang abaikan task kempen Blogbuster

Well good jobs guys tapi korang ibarat macam tolak duit beratus-ratus ringgit dari Nuffnang. Dah la kempen CPUV susah nak dapat, Kempen CPC pun susah nak viewrs click. Oh korang malu? Buntu tak tahu nak buat? Well.. sia-sia pak cik Gooogle hidup atas bumi ni.


Kempen Blogbuster Nuffnang 2014 - Maybank Transact & Win


Cabaran task blogbuster Nuffnang mengenai contest Maybank Transact & Win. Sekarang ni Maybank tengah running contest tu so kita sebagai blogger kena fikir cara nak mengalakkan pengguna Maybank join contets ni. Caranya, blogger kena buat video selama 10 saat menceritakan contest Maybank Transact & Win. Senang kan? 

Next entry BBL akan ajar cara buat video blogbuster Nuffnang ni. Sekarang masa mencari idea ya. Buka youtube cari ilham cepat-cepat.

Terjah baca jugak

Tutorial Buat Video Blogbuster Nuffnang 
Rahsia Terbongkar Buffered Earning CPUV, CPC & Blogbuster Nuffnang

BBL ~ oh mana kau idea
| (• ◡•)|

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

34 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. saya masih tak pandai lagi..boleh ajar mcm mane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idzwa tunggu entry tutorial buat video blogbuster nuffnang esok ya.

      Delete
  2. Replies
    1. DAH SIAP LUMMMMMM/.CECEPAT ANTAAA...NNT KALAU KENA REJECT BOLEH BETULKAN LAGI ONCE TAK SAMPAI DATELINE DIA

      Delete
    2. dah siap upload satu tapi nak kena ubah balik. adoi

      Delete
  3. Dapat jugak. Ada idea tak? hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua Glitterati yang seting yes to enlarge ads dapat kempen cuma nak tak buat je video tu

      Delete
  4. Aaaaa, tengah mencari idea nii. wuuuu

    ReplyDelete
  5. Wah..menarik jugak yer.. Aish, nk bt jgak tp kne cr idea dlu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat lagi nak cari idea. last submit video hari Isnin minggu depan

      Delete
    2. huhu..da dpt idea..tgu nk shoot jer..

      Delete
    3. baguslah kalu macam tu.. buat 2 video atau lebih tau..

      Delete
  6. dapat juga kempen blogbuster ni tapi takde idea nak buat...kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la kita join sama2.. tunggu entry esok.. kot2 dapat ilham ke

      Delete
  7. hihi..patut la refer trafik ada dtg dri sini. tengkiu. yup..kena sertai buat yg teringin nak jana income lumayan. beznye klo sempat buat. tgh busy ni ada kenduri besar ujung minggu ni. banyak kejeeeeee..hope berjaya siapkan video tu.

    ReplyDelete
  8. wahhh.. Budak bandung laici saya menunggu video blogbuster Anda. Bookmarks this blog

    ReplyDelete
  9. Ada juga dApat.. Mencari Idea.
    Ok kita tunggu ur tutorial :)

    ReplyDelete
  10. assalamulaikum... cik ash ada gak dapat tapi tak taw nak buat macam ner tu leh tolong ajarkan tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti BBL update entry tutorial buat video blogbuster okay

      Delete
  11. yeah ! kalau ada masa nanti nak buat nie.. aii, geram .

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat la video blogbuster ni..rugi tak submit video..

      Delete
  12. Menarik sungguh kempen ini, rada nak join boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh nak join tapi check dulu akaun nuffnang ada tak tab blogbuster ni

      Delete
  13. Teringin nk nk buat tp xde idea, blogbuster yg dulu pun xdpt join....;-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kali ni submit je video blogbuster tu.. hentam je

      Delete
  14. Assalamualaikum...

    tengah buat video nie.. doakan mselim3 berjaya... heheh

    ReplyDelete
  15. Wasalam..buat elok3 jangan lupa upload lebih dari 1 video ye

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL