Kenapa Collagen / Supplement Tak Berkesan Selepas 7 Hari?

10:43 PM

Assalamualaikum & hello there,

Rasanya trend sekarang ramai blogger makan collagen termasuk BBL tapi kadang-kadang terbaca kat news feed facebook ada sesetengah pengguna merungut makan collagen berjar-jar tapi hasil sama macam tak makan collagen. Yelah tima nak beli, bukan main manis mulut promoter cakap nanti kulit jadi mulus, lembab macam kek sponge, kulit putih, jerawat kurang tapi kenapa lepas makan collagen tak berubah pun?

Nak tahu kenapa? Kenapa? 

1. Tak berdisiplin

Perkara utama kalu nak makan apa-apa supplement. Contohnya, kadang-kadang tak sempat nak ambil supplement tiap-tiap hari. Tak ikut pantang larang & sebagainya. 

2. Tak minum 2-3 liter air kosong sehari

Air kosong sangat sangat penting untuk nyah toksin dalam badan. Penyerapan supplement menjadi lambat sekiranya toksin dalam badan banyak. Contoh kawan BBL makan collagen dalam masa 7 minggu dah nampak kesan. Ada jugak amik 2 jar baru menjadi fawless. So, banyakkan minum air kosong/mineral atau air tok bomoh a.k.a infused water.

3. Waktu makan supplement tak sesuai

Waktu paling sesuai ambil supplement sama ada waktu pagi ketika perut tengah kosong & jugak sebelum tidur kerana semasa tidur perut akan kosong dalam jangka masa yang lama.
psst - jika malam perut masih penuh (baru lepas makan), ambil supplement 2 jam selepas makan.

4. Pengambilan kafein berlebihan

Kafein dapat menggangu proses penyerapan supplement dalam badan. Kalu tak tahan sangat nak minum kopi Starbuck, elakkan 5 jam sebelum / selepas makan supplement.
psst - kesan supplement lebih lambat berbanding yang tidak mengambil kafein. So, makan collagen kena stop minum kopi je, makan gula-gula kopiko tak pe. 


Produk Review : 
BeautyOAT Collagen Plus+ Oat Formula




Apa itu BeautyOAT Collagen? 

BeautyOat adalah kolegen pertama & hanya di Malaysia yang mengandungi Oat, kolegen marin, esktrak Sakura & esktrak buah delima, yang telah terbukti mencegah penuaan awal, mengurangkan kerosakan radikal bebas pada badan & melegakan keradangan kulit. 

BeautyOat juga sumber nutrien dari bahan-bahan terbaik & semulajadi, bukan sahaja menjadikan badan sihat tapi membuatkan kulit berseri & sihat.

Paling penting ia di perbuat dari 100% bahan semulajadi & di sahkan HALAL oleh JAKIM Malaysia. No was-was ya. 

Kebaikan BeautyOat ialah :

1. Memperbaiki, ketegasan, keangjalan & tona kulit. Sangat penting terutama wanita di Malaysia sebab kita sering terdedah terus pada matahari, air-cond, debu, asap kerenderaan selain perubahan cuaca

2. Mengurangkan kolesterol, garis halus, pigmentasi & liang roma bagi remaja dalam perkembangan sel hormon baru.

3. Meningkatkan sistem imunisasi, tekstur kulit, tisu kulit & tenaga. Yelah terutama bila cuci muka kulit muka jadi kering & dengan bantuan BeautyOat insyallah boleh kurangkan kesan kulit muka kering.

4. Mencegah penyakit jantung & berat berlebihan, ha sebab tu kita kena banyakkan makan oat untuk kurangkan potensi menjadi penyakit jantung.

Kandungan istimewa dalam BeautyOat Collagen

1. Oat
-> Oat ialah bijirin yang mengandungi serat laut dikenali 'beta glucan' yang terbukti merendahkan tahap kolestrol bagi mereka selalu amal makan oat.

2. Marin Kolagen
-> Kolagen marin ikan merupakan sumber kolagen terbaik. ia mampu menganjalkan kulit & bertindak sebagai anti penuaan. 

3. Sakura
-> Sakura lebih dikenali dengan nama 'Cherry Blossom'. Selain keharumannya, ianya berkhasiat untuk menjadikan kulit lebih cerah & mencegah radikal bebas.

4. Buah Delima
-> Delima dianggap sebagai 'superfood' kerana kandungan antioksida yang tinggi. Ia melancarkan  peredaran darah dalam badan & melindungi diri dari penyakit jantung.


Kenapa mesti mencuba BeautyOat?

1. Kollagen PERTAMA dengan oat formula di Malaysia
2. Disahkan HALAL oleh JAKIM Malaysia - tu penting ya
3. Made in Malaysia tapi di formulasikan dari Korea - hebat kan
4. Di iktiraf MAKANAN SELAMAT oleh Kementerian Kesihatan Malaysia

Jadi tiada was-was korang akan mengalami kesan tidak baik selepas makan BeautyOat. No No NO YA. 



Cara penyediaan

Setiap kotak BeautyOat mengandungi 18 paket / 30gm sesuai sangat bawak pergi office atau minum sebelum tidur. Cukup stok 9 hari, minum 2 kali sehari iaitu selepas bangun tidur & sebelum masuk tidur. Cuma kena bancuh 1 paket dengan air sum sahaja terus boleh minum. 


                                                          9 hari dengan BeautyOat

Setiap pagi BBL akan minum 1 sachet BeautyOat sebelum workout exercise. Lepas minum BeautyOat perut tak kosong nak exercise. Bak kata model Victoria Secret, nak body cantik, muka pun kena cantik berseri-seri. Baru ngam. Tambah lagi lelaki kena jaga penampilan walaupun tak handsome mana. Dengan BeautyOat korang boleh tampil confident muka bersih tanpa jerawat & muka lesu. 



Lelaki kan malas nak bancuh collagen la - alasan lelaki

Eh, BBL pun kadang bangun lambat pergi kelas tapi sediakan 2 3 paket BeautyOat dalam beg kerja/beg kelas. Tak sempat nak minum kat rumah, boleh minum kat kampus/office. Pergi saja kafeteria beli air suam & bancuh minum. Senang kan? Mesti kawan-kawan tanya minum apa, cakap saja BeautyOat. MESTI dorang terpegun. Tak usah malu untuk hilangkan parut/jerawat/masalah kulit depan kawan. 


Testimoni BBL : 

Sejak amal minum BeautyOat, muka dah kurang berminyak. Biasanya sehari cuci muka 2 kali, waktu bangun pagi & sebelum tidur malam tapi sekarang cuci muka dengan air suam sahaja dah cukup sebelum masuk tidur. Gambar di bawah BBL snap tanpa guna filter / kamera 360 ye. Fresh snap macam tu je. Trust natural beauty hasil BeautyOat.


               Berminat nak beli? Jangan malu-malu kucing tuk whatsapp atau call je terus 

Phone : 012 - 2444 014 /  012 - 2444 041 / 03 - 9100 2265 (Office)

Website : www.beautyoat.com



Alamat : 12-C, Jalan BS 9, Taman Bukit Segar, 43200, Cheras, Kuala Lumpur, Malaysia

BBL ~ sihat sihat dengan oat collagen
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

13 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Replies
    1. Collagen Peptide has shorter molecular structure and is almost similar to the structure of collagen in our skin, thus it is easily absorbed by the skin. Kinohimitsu J’pan Collagen Diamond 5300 Drink exclusive formula also contains silk protein that acts as a powerful moiusturising agent while the US patented Perilla Seed AExtract helps to protect skin cells against free radicals, and prolong the firming and hydrating effect within the skin, read more at:
      http://kidbuxblog.com/the-one-and-only-beauty-drink-you-ever-need/

      Delete
  2. Betul tu, kalau nak amalkan supplement ni kena berdisiplin. Kalau tak memang lambat la kesannya. then nak bising pulak padahal diri sendiri tak amalkan dengan betul. Hehehe

    Dulu iday guna produk perl xlim, untuk kuruskan badan. sebulan dah lost 4kg sebab betul2 ikut apa yang produk tu mintak. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu iday. kena ada disiplin nak makan supplement

      Delete
  3. tengok dah ramai yang makan oat ni feedback semua cakap ok :)

    ReplyDelete
  4. boleh jadi handsome macam izzue islam @ Aaron Aziz tak nanti ? bwahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha agaknya boleh tapi tak lah sebijik macam izzue islam. Ala iras-iras aaron aziz dah okay kan :)

      Delete
  5. betul3... hehe... sy pun tgah ambil supplement skrg.... hehe.. so far.. ada dah nmpak kesannya sikit.. baru 15 hari ambil.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah baguslah.. jangan langgar pantang larang di atas ye..

      Delete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL