Movie Review - Seventh Son

1:05 AM


Assalamualaikum & hello there,


Semalam BBL baru je tengok Seventh Son. Actually tak nak pun tengok movie ni tapi slot Seventh Son je yang kosong maka terpaksa jelah beli & tengok. Itu pun kawan cakap movie ni best ala blockbuster bom bom.




Sinopsis Seventh Son

Pada zaman dahulu kala, Gregory kurung ratu ahli sihir Malkin dalam bawah tanah sebab merbahaya. Tapi 10 tahun kemudian, ratu ahli sihir berjaya lepaskan diri saat bulan mengambang merah & membahayakan semua orang. Dia memang benci dengan manusia sebab jelly bean kekasihnya kawin dengan manusia & manusia pun anti ahli sihir.

Then Gregory ada la seorang anak buah ni, Thomas. Diorang ni memang akan menentang ahli ahli sihir. Sejak ratu  Malkin kembali & dia pun kumpulkan balik ahli ahli sihir yang lain  untuk dapatkan batu ajaib milik dia. Batu tu ada kat tangan Thomas. Kebetulan, anak buah ratu ahli sihir ni fall in love dengan Thomas.

Maka atas dasar cinta tu lah dia pun berpihak pada Thomas & berjaya membunuh ratu Malkin.
End of story Thomas menjadi spook seterusnya sebab Gregory bersara.

Komen BBL :

Movie Seventh Son ala cerita Merlin, kisah pasal serang ahli sihir tapi hakikatnya mereka pun ahli sihir. Yang bestnya jalan cerita senang nak faham, in fact mungkin starting cerita berbebelit. Selepas tu layan je movie. Paling tak tahan kes Gregory nak balas dendam kepada ratu Malkin sebab Malkin dah bunuh isteri Gregory. Dulu Gregory bercinta dengan Malkin tapi berkahwin dengan perempuan lain (manusia). Sebab jelly bean, Malkin bunuh isteri Gregory tu. Sejak dari hari tu Gregory bersumpah nak balas dendam balik tapi dia tak boleh bunuh sorang diri. Mesti bersama Seventh Son form Seventh Son, sebelum ni Gregory ada pembantu tapi kena bunuh oleh Malkin. Terbaru Thomas adalah pembantu baru Gregory. Movie ni agak bosan tapi boleh la. So so jelah.


Rating BBL :


BBL ~ Tunggu Minion the Movie
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

18 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Tengok jugak trailer dia...
    memang best...
    kalau tak sempat ke panggung maybe sy download torrent je...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat lagi kalu nak tengok kat panggung ni

      Delete
  2. baru la nak tengok cite ni.. macam best.. tapi dapat 2 bintang je ekkk... xpe.. nanti tengok ada kesempatan tak nak tengok ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kita rasa movie ni biasa2 je.. tapi tak tahulaj kalu awak minat

      Delete
  3. ramai kata best..nad dah lama tak tengok wayang

    ReplyDelete
  4. Aku tengok trailer macam kurang umphh, macam ada kekurangan..So, decide tak pergi tengok, Tukar plan tgk the woman in black 2. tgk trailer macam best. Layan seram plak sekali skala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaklah sebab baca kat wiki, cerita ni banyak kali kena postpone kes budget

      Delete
  5. teruja bila bc sinopsis dia.. tp skg dh btahun2 tak jejak pawagam..bc sinopsis pun jadilah..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah sekarang ni semua pakat download internet lepas tu tengok ramai2 kat rumah lagi fun

      Delete
  6. dah tengok dah.. not bad la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguslah dah tengok.. cerita Seventh Son pun boleh tahan best / tak best

      Delete
  7. tunggu kuar version bluray nak download la nanti..malas nak p cinema..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua pakat download online je senang.. hak hak

      Delete
  8. 2 bintanh je bbl bagi?

    *tunggu torrent*

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan marah, lain orang lain rating nak bagi

      Delete
  9. wow mcm best jer... nak p pangung xsempat kut abg cuti `1hari.... banyak rehat kat rumh jer... maybe akak dowload jer kut suruh abg dowload hihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu akak, download je nanti boleh tengok ramai2

      Delete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL